Oriental μια φυλή με «πολύχρωμη» προσωπικότητα!

Η Oriental δημιουργήθηκε για να εξερευνήσουμε όλους τους χρωματισμούς. Από τότε που αναγνωρίστηκε επίσημα από τον CFA, οι εκτροφείς της Oriental άρχισαν μια προσπάθεια να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια αυτής της φυλής.

Πηγή Eλληνική Ομοσπονδία Αιλουροειδών, κτηνίατρος

Η Oriental έχει το ίδιο «πολύχρωμη» προσωπικότητα με τη γούνα της, ενώ είναι πολύ δεμένη με τους ανθρώπους που θεωρεί δικούς της και ζητά απεγνωσμένα να μοιραστεί τη ζωή και την καθημερινότητά της μαζί τους.

Οι Oriental αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη ομάδα γατών που ανιχνεύουν τις ρίζες τους στις γάτες του Σιάμ. Όταν επιτράπηκε στην Ανατολίτικη κοντότριχη να διαγωνιστεί στην κατηγορία των πρωταθλητών, το 1977, έγινε γρήγορα μια από τις πιο δημοφιλείς φυλές του CFA. Με την προσθήκη της Ανατολίτικης μακρύτριχης σε αυτή την οικογένεια αυτών των κομψών, μυωδών αιλουροειδών, το 1995, η φυλή καλύπτει πλέον όλα τα γούστα. Από τη μύτη ως την άκρη της μακριάς, λεπτής ουράς της που μοιάζει με μαστίγιο, η Oriental μοιάζει με σπουδή στην κομψότητα. Αυτή η εκλεπτυσμένη γάτα φαίνεται να γλιστρά με χάρη από δωμάτιο σε δωμάτιο πάνω στα ψηλά, λυγερά της πόδια.

Οι γραμμές του γωνιώδους κεφαλιού της καταλήγουν στα μεγάλα, προτεταμένα αυτιά της και συμπληρώνονται από τα αμυγδαλωτά της μάτια. Μην απατάστε από το λυγερόκορμο, «κυλινδρικό» τους σώμα: αυτές οι γάτες έχουν αναπάντεχο βάρος και μυϊκό τόνο και δεν είναι τόσο ντελικάτες όσο φαίνονται. Με περισσότερους από 300 διαφορετικούς χρωματισμούς για να επιλέξετε, θα βρείτε εγγυημένα την Oriental που θα σας κλέψει την καρδιά. Φανταστείτε μια γάτα του Σιάμ να φορά ένα λευκό, κόκκινο, κρεμ, εβένινο, μπλε, σοκολά, λιλά, ή κανελλί κοστούμι. Πέρα από τους συμπαγείς χρωματισμούς, υπάρχει το καπνιστό γονίδιο που συνδυάζεται με όλα τα χρώματα εκτός του λευκού.

Για όσους προτιμούν τους σκιασμένους χρωματισμούς, υπάρχουν οι ποικιλίες shaded, και οι πινελιές χρωματισμών μας δίνουν όμορφες δίχρωμες ποικιλίες. Εμφανίζονται επίσης όλοι οι χρωματισμοί με ραβδώσεις,mackerel,spotted και classic, οι οποίοι αν συνδυαστούν με όλα τα διαθέσιμα χρώματα μας δίνουν άλλους 32 διαφορετικούς χρωματισμούς, κι αν προσθέσουμε σε αυτούς και το ασημένιο γονίδιο, ξεπερνούμε τον αριθμό των 300 χρωματισμών! Στην ατελείωτη αυτή παλέτα προστέθηκε και η μακρύτριχη εκδοχή της φυλής, που συνδυάζει τη σβελτάδα της κοντότριχης αδελφής της με μεταξένιο,μακρύ τρίχωμα και πλουμιστή ουρά.

Στις πιο πολυάσχολες περιόδους της ζωής σας, η Oriental θα βρει έναν τρόπο να διακόψει τις ασχολίες σας: μια παραπονιάρικη φωνούλα την ώρα που τρώτε, μια λεπτομερής επισκόπηση της οδοντόβουρτσάς σας την ώρα που θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε, ή μια μικρή βοήθεια στο δέσιμο των παπουτσιών σας πριν φύγετε για τη δουλειά. Θεωρείστε δεδομένο ότι θα χρειάζεστε βοήθεια ακόμη και για να διαλέξετε τι θέλε τε από το ψυγείο! Στις στιγμές ηρεμίας, θα μοιράζεται μαζί σας τη ζεστασιά μιας αγκαλιάς, θα σας χαρίσει γουργουρητά και θα σας «εφοδιάσει» με κουτουλιές και χάδια όταν τα έχετε ανάγκη. Συνδυάζουν την εξυπνάδα τους με την έμφυτη περιέργειά τους, κι έτσι τίποτα δεν μένει κρυφό από μια Oriental.

Αν τους δώσετε την προσοχή και τη στοργή που τόσο επίμονα επιζητούν, θα κάνουν οτιδήποτε για να σας ευχαριστήσουν, αν τις αγνοήσετε θα βουλιάξουν στη θλίψη. Αυτές οι εκλεπτυσμένες, λυγερόκορμες γάτες παραμένουν παιχνιδιάρες, πνευματώδεις και πιστές ακόμα και όταν ενηλικιωθούν.