Dog Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο ΓΑΒ, δράσεις και περισσότερες από 30 υιοθεσίες

Το πρώτο Dog Festival στην Αθήνα ολοκληρώθηκε στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, στο Γκάζι, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 4.000 επισκέπτες, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες του διημέρου. Για δύο ημέρες, ο χώρος μεταμορφώθηκε σε ένα σημείο συνάντησης για ανθρώπους και σκύλους, συνδυάζοντας ψυχαγωγία, ενημέρωση, δημιουργικές δράσεις και φιλοζωία.

Με κεντρική ιδέα το «Πες το με ένα ΓΑΒ!», το Dog Festival 2026 δεν περιορίστηκε σε μια κλασική διοργάνωση γύρω από τα κατοικίδια. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια ανοιχτή εμπειρία για ολόκληρη την οικογένεια, όπου οι σκύλοι θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής της πόλης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, το πρόγραμμα εξελισσόταν σε διαφορετικά σημεία του χώρου. Δημιουργικά workshops, Puppy Yoga, interactive activities, shopping και street food έδωσαν στους επισκέπτες πολλές διαφορετικές αφορμές να παραμείνουν στον χώρο και να συμμετάσχουν. Παράλληλα, brands και επαγγελματίες παρουσίασαν προϊόντα και υπηρεσίες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που απευθυνόταν τόσο στους ανθρώπους όσο και στις ανάγκες των τετράποδων φίλων τους.

Σημαντικό μέρος του προγράμματος αποτέλεσαν και οι ομιλίες γύρω από ζητήματα που αφορούν ουσιαστικά τη ζωή με έναν σκύλο. Η υιοθεσία, η ευζωία και η εκπαίδευση βρέθηκαν στο επίκεντρο, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να ενημερωθεί και να συζητήσει θέματα που συχνά καθορίζουν την ποιότητα της καθημερινότητας ενός ζώου και της σχέσης του με τον άνθρωπο.

Η φιλοζωία αποτέλεσε, άλλωστε, έναν από τους βασικούς άξονες του festival. Στο Adopt & Care, με τη στήριξη της Pet Supermarket, συμμετείχαν τα Φιλαράκια, παρουσιάζοντας σκυλάκια που αναζητούσαν το δικό τους σπίτι και φέρνοντας την υιοθεσία πιο κοντά στους επισκέπτες. Παράλληλα, στο festival συμμετείχαν, η ΖΕΗ, οι ΖΩΕΣ, το ΣΠΑΖ, η SCARS, τα Αδεσποτούλια Ξάνθης, η Ηθική Φάρμα, το Athens Happy House, το καταφύγιο «Σωκράτης» του Δήμου Αθηναίων και το Penny Marathon.

Η παρουσία των φιλοζωικών οργανώσεων έδωσε στο festival μια ουσιαστική διάσταση, πέρα από την ψυχαγωγία. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά ανθρώπους που δραστηριοποιούνται καθημερινά για την προστασία των ζώων, να ενημερωθούν για τις ανάγκες τους και να ανακαλύψουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλουν και οι ίδιοι.

Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό: περισσότερα από 30 σκυλάκια βρήκαν οικογένεια μέσα από τη διοργάνωση. Οι υιοθεσίες αποτέλεσαν ένα από τα πιο ουσιαστικά αποτυπώματα του διημέρου και έδωσαν πρακτικό περιεχόμενο σε ένα από τα βασικά μηνύματα του festival — ότι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματική αλλαγή.

Φυσικά, η διασκέδαση παρέμεινε βασικό κομμάτι της εμπειρίας. Το Σάββατο το βράδυ, οι dPans & Sourb1s άνοιξαν το μουσικό πρόγραμμα, ενώ η Marseaux και ο Solmeister ανέβηκαν στη σκηνή, δίνοντας στο festival έναν διαφορετικό ρυθμό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι επισκέπτες μπορούσαν επίσης να απολαύσουν street food, να περιηγηθούν στα περίπτερα, να συμμετάσχουν σε δράσεις και να φύγουν με μικρά δώρα και goodies από το festival.

Πίσω από τις δράσεις, τις μουσικές και την αυξημένη προσέλευση, το Dog Festival ανέδειξε κάτι ευρύτερο: το ενδιαφέρον για μια πόλη στην οποία οι σκύλοι έχουν περισσότερο χώρο στην καθημερινότητα και οι άνθρωποι έχουν περισσότερες ευκαιρίες να ενημερώνονται για την υπεύθυνη φροντίδα τους. Η ανταπόκριση περισσότερων από 4.000 επισκεπτών, σε συνθήκες μάλιστα ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, δείχνει ότι υπάρχει ένα κοινό που αναζητά τέτοιες εμπειρίες και μια κοινότητα που συνεχώς μεγαλώνει.

Το Dog Festival 2026 ολοκληρώθηκε αφήνοντας πίσω του περισσότερες από 30 νέες ιστορίες υιοθεσίας, πολλές νέες γνωριμίες και ένα διήμερο γεμάτο δράσεις, μουσική και ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τους σκύλους.

Και ίσως αυτό να είναι τελικά το μεγαλύτερο στοίχημα μιας τέτοιας διοργάνωσης: όχι μόνο να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο event, αλλά να δημιουργήσει έναν χώρο όπου η διασκέδαση μπορεί να συνυπάρξει με την ενημέρωση, τη φιλοζωία και μια διαφορετική, πιο dog-friendly κουλτούρα στην πόλη.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ.