Πάρκο Κοινωνικοποίησης & Άθλησης Σκύλων του Δήμου Γαλατσίου


Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 εγκαινιάστηκε το νέο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων από πρωτοβουλία του Δήμου Γαλατσίου, στο Άλσος Βεΐκου.

Έπειτα από χρόνιο αίτημα των πολιτών του Γαλατσίου και με δεδομένο την ανάγκη κοινωνικοποίησης, αλλά και ελεύθερης και ασφαλούς άθλησης των σκύλων, ο Δήμος προχώρησε στην ίδρυση ενός πρότυπου πάρκου σκύλων στο Γαλάτσι.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο πάρκα – ένα για μεγαλόσωμους κι ένα για μικρόσωμους σκύλους, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
• διαδρόμους,
• παιχνίδια άσκησης,
• χώρο αναμονής με στέγαστρο για τον ήλιο και τη βροχή, με παγκάκια και δέστρες σκύλων,
• τρεις κλειστούς χώρους ασφαλών εισόδων εξόδων των συνοδών και των ζώων,
• μεταλλικά σταχτοδοχεία στις δύο εισόδους-εξόδους,
• φωτισμό και προβολείς.
• Τα πάρκα είναι διαμορφωμένα με παρτέρια και φυτεμένα με εντομοαπωθητικά φυτά, που υποστηρίζονται από αυτοποτιζόμενο σύστημα.
Το πάρκο θα λειτουργεί όλο τον χρόνο επί 24ώρου βάσεως (υπάρχει φωτισμός), ενώ στις ώρες αιχμής θα υπάρχει επιμέλεια του χώρου από δημοτικό υπάλληλο.
• Επισημαίνεται πως για την είσοδο στα πάρκα απαιτείται για όλους τους χρήστες η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, με στοιχεία του συνοδού και του ζώου, και τη χρήση μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού εισόδου στα πάρκα.
Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Γαλατσίου, ενώ η συνδρομή για μη κατοίκους και δημότες είναι 36 € τον χρόνο. Στους χρήστες θα παρέχονται δωρεάν σακούλες περιττωμάτων.

Τέλος, μία ακόμη αξιοσημείωτη πρωτοβουλία του Δήμου Γαλατσίου είναι η φιλοξενία δύο σεμιναρίων, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στο νέο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων. Τα σεμινάρια αφορούν στη φύση και το σκύλο, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται μία σωστή επικοινωνία και ισορροπία στη σχέση μεταξύ κηδεμόνα και κατοικίδιου.

Επιπλέον πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες του Δήμου Γαλατσίου μπορείτε να βρείτε εδώ

Ευχόμαστε και από άλλους Δήμους τέτοιες όμορφες πρωτοβουλίες στο μέλλον, κινήσεις που προωθούν την κυνοφιλία και την υπεύθυνη κηδεμονία ζώων συντροφιάς!