Discover Dogs: 24-25 Φεβρουαρίου 2024 / Θεσσαλονίκη / ΔΕΘ HELEXPO – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 5

Ετοιμάζουμε τη μεγαλύτερη γιορτή για όλους τους σκύλους! Η Discover Dogs, η μεγαλύτερη γιορτή για όλους τους κηδεμόνες και τους φίλους του σκύλου επιστρέφει στις 24 και 25 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ – ΗELEXPRO / Περίπτερο 5

Γράφει ο Βασίλης Γουλιέλμος, εκδότης, διοργανωτής

Με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ και PARKING, προσκαλούμε τους κηδεμόνες και φίλους του σκύλου, μικρούς και μεγάλους, να μας επισκεφθούν και να γίνουν μέρος της μεγάλης μας γιορτής, ώστε να γνωρίσουμε όλοι μαζί όσο γίνεται καλύτερα τον πιο πιστό μας φίλο. Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα Discover Dogs 2024 θα αποτελέσει ένα μοναδικό στο είδος του, καινοτόμο γεγονός που θα έχει ως βασικό της σκοπό την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ευζωίας του σκύλου, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των κηδεμόνων μέσα από συμμετοχικούς ερευνητικούς τρόπους μάθησης με διαθεματική και διεπιστημονική διάσταση.

Εκθέσεις Μορφολογίας Σκύλων

Στο Discover Dogs – Thessaloniki 2024, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκθέσεις μορφολογίας του Κυνοφιλικού Ομίλου Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΚΟΠΕΘΕ) υπό την αιγίδα του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ), για όλες τις φυλές Eπίσης θα πραγματοποιηθούν και 2 ειδικές εκθέσεις φυλών, το STARS BOXER SHOW το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου με κριτή τον Dusan Travnikar από τη Σερβία και το STARS RETRIEVER SHOW του Κυνοφιλικού Ομίλου Ριτρίβερ Ελλάδος με κριτή την κ. Eva L-Borg από τη Σουηδία.

Κυνοφιλικός Όμιλος Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Π.Ε.ΘΕ.

Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Π.Ε.ΘΕ.) είναι ένας νεοσύστατος όμιλος που έχει ως στόχο την προώθηση και ανάδειξη της κυνοφιλίας, του κυναθλητισμού και των καθαρόαιμων ελληνικών & ξένων φυλών. Είναι μια πολύ σημαντική αποστολή καθώς η ύπαρξη των καθαρόαιμων φυλών έχει πολύ σημαντική προσφορά στην ανθρωπότητα. Οι καθαρόαιμες φυλές αποτελούνται από σκύλους με σταθερά γονιδιακά χαρακτηριστικά, μορφολογία, χαρακτήρα και χρησιμότητα. Η προσφορά τους τεράστια σε διασώσεις, έρευνες, αστυνομία, φύλαξη οδηγοί τυφλών, θεραπευτικούς σκοπούς αλλά και ως σκύλοι συντροφιάς.

Η προώθηση, διάδοση και διάσωση των καθαρόαιμων φυλών, ενώ σήμερα αμφισβητείται από άλλους, δεν παύει να αποτελεί τον καθρέφτη της προσπάθειας πολλών ανθρώπων, ιδιαίτερα σε προηγμένες κυνολογικά χώρες που κατάφεραν με πολύ δουλειά να μας προσφέρουν ζώα υγιή, σταθερών χαρακτηριστικών και συγκεκριμένης χρησιμότητας ώστε να μπορεί ο άνθρωπος σήμερα να έχει έναν σκύλο που του ταιριάζει στον χαρακτήρα του, στις συνήθειες αλλά και στις ανάγκες του.

Dog Playground

«Discover Dogs 2024» σημαίνει αστείρευτη χαρά και έμπνευση για τους σκύλους μας!

Με γνώμονα την τεράστια σημασία που έχει η σωματική, συναισθηματική και νοητική εκτόνωση του αγαπημένου μας φίλου, στον κυρίως χώρο της έκθεσης στήνουμε έναν μοναδικό στίβο, στον οποίο θα παρουσιαστούν παιχνίδια αλληλεπίδρασης με τον σκύλο μας τα οποία θα πρέπει να είναι κεντρικό κομμάτι της καθημερινότητάς του και να είναι διασκεδαστικά, προσφέροντάς του ψυχική και σωματική διέγερση
συνεχώς

Η σωματική εκτόνωση ενός σκύλου κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξή του, ενώ η πνευματική του εκτόνωση είναι εξίσου σημαντική και αυτό είναι κάτι που η «Discover Dogs» το έχει λάβει υπόψιν και είναι πανέτοιμη να σας δώσει τις καλύτερες ιδέες και για αυτό!

Η απαραίτητη φυσική αλλά και νοητική εκτόνωση του σκύλου μας άλλωστε, τον κάνει πιο ευτυχισμένο, πιο υγιή και πιο ήρεμο.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν του διημέρου και σε τακτά χρονικά διαστήματα:

Agility: Γνωρίστε ένα καταπληκτικό άθλημα για τους σκύλους μας και προσπαθήστε και σεις με τον δικό σας σκύλο.

Frisbee: Για δραστήριους σκύλους και κηδεμόνες που επιθυμούν να παίξουν και να επικοινωνήσουν με τον σκύλο τους.

Tricks: Η ομάδα των εκπαιδευτών μας θα δείξει tricks με εκπαιδευμένους σκύλους και στη συνέχεια θα μπορούν να προσπαθήσουν και οι επισκέπτες με τα σκυλάκια τους σε εύκολα tricks ώστε να έχουν πετυχημένες προσπάθειες.

Βασική Υπακοή: Μαθαίνουμε να βγάζουμε το σκύλο μας βόλτα με χαλαρό λουρί χωρίς προβλήματα.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για Υιοθεσίες: Παρουσιάσεις αδέσποτων σκύλων, με στόχο την εκδήλωση ενδιαφέροντος για υιοθεσία.

Δράσεις για παιδιά

Το Discover Dogs είναι ένα φεστιβάλ που έχει σχεδιαστεί και για τους μικρούς μας επισκέπτες μέσα από εναλλακτικούς τρόπους φιλοζωικής εκπαιδευτικής προσέγγισης που δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιδί και στην ανάπτυξη της σχέσης του με την κοινωνία και τα μέλη της ανάμεσα στα οποία είναι και αγαπημένα τους ζώα, οι σκύλοι!

Αρωγός της προσπάθειάς μας να εκπαιδεύσουμε φιλοζωικά όλα τα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση με τους γονείς τους, είναι οι Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων & Οργανισμών) οι οποίες, μετά από έξι βραβεία για το εθελοντικό τους έργο και τις φιλοζωικές ενημερώσεις σε περισσότερα από 700 σχολεία πανελλαδικά, αλλά και τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, θα αναλάβουν τη διοργάνωση των φιλοζωικών δράσεων για τα παιδιά που θα επισκεφθούν το φεστιβάλ. Στο περίπτερο τους σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι και τις Εκδόσεις WELLDONE θα δημιουργήσουν έναν πρωτότυπο χώρο παιδικών φιλοζωικών πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με βασικό πυρήνα την εκπαίδευσή των μικρών επισκεπτών σε ό, τι αφορά τους σκύλους. Έναν χώρο που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους, μικρούς και μεγάλους!

Δείτε αναλυτικά τις δράσεις για παιδιά στο: https://discoverdogs.gr/draseis-gia-paidia

Ενημερωτικός Προθάλαμος

Σημαντικό στοιχείο του Discover Dogs είναι ο ενημερωτικός προθάλαμος. Εκεί οι επισκέπτες που θα έρθουν με το σκύλο τους θα συναντήσουν τους κτηνιάτρους από το Κτηνιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αλλά και τους εκπαιδευτές της Kynagon Dog Trainers Academy, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο του σκύλου πριν την κοινή τους είσοδο σε αυτή τη μεγάλη κυνοφιλική διοργάνωση.