Οι 5 πιο γλυκές φυλές γάτας

Είναι γεγονός ότι κάθε γάτα, αφ’ εαυτού έχει πάρα πολλά χαρακτηριστικά που την κάνουν να φαίνεται πολύ γλυκιά ακόμη και όταν είναι θυμωμένη ή απογοητευμένη. Φταίνε άραγε, τα συχνά μεγάλα εκφραστικά τους μάτια ή τα ενίοτε τεράστια αυτιά τους; Φταίει η τάση τους για χάδια και αγκαλιές; Ίσως οι αστείες γκριμάτσες του προσώπου τους καμιά φορά μοιάζει σαν καρτούν, ή διάφορα πολύ ιδιαίτερα, χαρακτηριστικά σημάδια;

Γράφει ο Tsitsos the Cat, Βlogger – https://www.tsitsosthecat.gr/glykes-fyles/

Παρακάτω θα γνωρίσουμε τις πέντε πιο γλυκές φυλές γάτας σύμφωνα πάντα με την οπτική του γλυκού σας Τσίτσου (βλέπε φώτο) ξεκινώντας από την τελευταία και φτάνοντας στην πρώτη και πιο γλυκιά!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΣΙΤΣΟΥ: Τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται σε αυτή την κατάταξη είναι λίγο πολύ αυθαίρετα και προσωπικά, οπότε παρακαλώ μην φανατιστείτε αν έχετε διαφορετική άποψη! Το άρθρο αυτό δεν έχει άλλο λόγο ύπαρξης παρά να σας διασκεδάσει λίγο.

5. Εξωτική κοντότριχη

H εξωτική κοντότριχη (exotic shorthair) θυμίζει πολύ την περίφημη Γάτα Περσίας (από την οποία άλλωστε προήλθε με επιλεγμένες διασταυρώσεις) αλλά δεν έχει την πλούσια γούνα της μια και είναι κοντότριχη γάτα. Αυτό από τη μια σημαίνει πολλά πλεονεκτήματα (όπως λιγότερες αλλεργίες, λιγότερες τρίχες, λιγότερη φροντίδα) όμως από την άλλη της στερεί λίγη από τη γλύκα μιας χνουδωτής μπάλας όπως είναι η Περσίδα. Απο την άλλη αυτό το χαρακτηριστικό στρογγυλό φατσάκι με την επίπεδη μύτη και τα στρογγυλά μάτια είναι ανυπόφορα γλυκό και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Και μια και η εξωτική κοντότριχη δεν θέλει τόοοση φροντίδα, θα σας μείνει και χρόνος για ατελείωτο photo shooting και δημοσιεύσεις στο instagram – άλλωστε κατά βάση έγινε γνωστή από την δημοφιλία που απέκτησε στο διαδίκτυο!

4. Ρώσσικη μπλε

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια γάτα που καθώς σε κοιτάζει μια πολύ σαν να σου χαμογελάει; Αυτή είναι πραγματικά η περίπτωση της πανέμορφης Ρώσσικης μπλε, που εκτός από αυτό το ακαταμάχητο βλέμμα έχει μια μεταξωτή ασημένια γούνα και μεγάλα στρογγυλά. Εκτός των άλλων η Ρώσσικη μπλε είναι εξαιρετικά αφοσιωμένη στην οικογένειά της και τους αγαπημένους της και εκτιμάει όσο τίποτα άλλο λίγο fetching (ο γονιός της πετάει τη μπάλα και αυτή τρέχει και τη φέρνει πίσω). Αλλά και με τους ξένους γίνεται εξαιρετικά φιλική αν της δωθεί λίγος χρόνος να τους συνηθίσει. Για όλα αυτά η Ρώσσικη Μπλε κατακτά επάξια την τέταρτη θέση.

3. Σκωτσέζικη Φολντ

Το σήμα κατατεθέν της Σκωτσέζικης Φολντ που την κάνει να ξεχωρίζει απο κάθε άλλη γάτα είναι το δίχως άλλο τα διπλωμένα αυτάκια της. Αυτά σε συνδυασμό με το μεγάλο στρογγυλό της πρόσωπο και τα τεράστια στρογγυλά μάτια κάνουν την Scottish Fold να μοιάζει με περίεργη και λαχταριστή κουκουβάγια. Το στρογγυλό μοτίβο φαίνεται να κυριαρχεί και στο σώμα της Σκότις Φολντ που έχει μια χαρακτηριστική καμπυλωτή σιλουέτα. Όλα τα παραπάνω έρχονται να δέσουν τέλεια με την γλυκιά περσόνα της! Η Σκωτσέζικη Φολντ δεν εκτιμάει τίποτα περισσότερο από το να βρίσκεται κοντά στον άνθρωπό της!

2. Γάτα Περσίας

Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που οι γάτες Περσίας είναι από τις πιο δημοφιλείς φυλές. Η εμφάνισή τους είναι αναμφισβήτητα αξιολάτρευτη, με τα μεγάλα μάτια και την πολύ χαρακτηριστική μουσούδα της που γέρνει προς τα κάτω δίνοντας στην Γάτα Περσίας μια έκφραση.. μόνιμης απογοήτευσης, κάνοντας την ακόμη πιο γλυκιά. Και κανείς βέβαια δεν μπορεί να αγνοήσει το εντυπωσιακό τους παλτό. Κάτω από αυτό το δήθεν απογοητευμένο/στραβωμένο βλέμμα κρύβεται και μια προσωπικότητα τόσο ράθυμη, ήπια και χαλαρή που πραγματικά και μόνο να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο με αυτήν γίνεται εξαιρετικά ευχάριστο. Οι γάτες Περσίας ως γατάκι είναι απίστευτα γλυκές και ως ενήλικες παραμένουν ξεκάθαρα μια από τις πιο χαριτωμένες φυλές γάτας!

1. Ντέβον Ρεξ

Με τα τεράστια αυτιά και τα μεγάλα μάτια της, (την συναντήσατε και στο αφιέρωμά μου για τις γάτες με τα μεγαλύτερα μάτια) η περίφημη Devon Rex μοιάζει σαν στενός συγγενής ξωτικών. Συν τοις άλλοις το παιχνιδιάρικο μενταλιτέ της, η ασταμάτητη ενεργητικότητά της κάνει τις γάτες αυτής της φυλής να μοιάζουν με ανήλικα γατάκια, σε όλη τους την ζωή. Τέλος είναι εξαιρετικά κοινωνική και προτιμά να παραμείνει στο πλευρό του ανθρώπου της όλη τη μέρα.. αλλά και όλη τη νύχτα, παίρνοντας δικαίως παίρνει την πρώτη θέση σε ετούτο εδώ το αφιέρωμα!