«Η Μεγάλη Επιστροφή-Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων»

ένα πολυθεματικό και διαδραστικό βιβλίο οδηγός φιλοζωίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι μια Δασκάλα με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, μα και εκπαιδεύτρια σκύλων που μετρά κάθε χρόνο χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την ομάδα Ζω.Ε.Σ. που έχει ιδρύσει, για να εκπαιδεύσει φιλοζωικά μαθητές στα ελληνικά σχολεία αλλά και ενήλικες σε δημόσιες δράσεις.

γράφει ο Βασίλης Γουλιέλμος, εκδότης

Πριν λίγα χρόνια μπήκε και στον κόσμο της συγγραφής βιβλίων που αφορούν τα ακηδεμόνευτα ζώα, και έτσι μετά την απόλυτη επιτυχημένη πορεία του Δώρου και του Δώρου της Διώνης, «επέστρεψε» πριν λίγους μήνες με την έκδοση του νέου της βιβλίου «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» από τις εκδόσεις WELLDONE.
«Η Μεγάλη Επιστροφή» εντυπωσιάζει με τις δύο όψεις της καθώς έχει δύο διαφορετικά εξώφυλλα, που «φιλοτέχνησε» η Κατερίνα Ταρουνά, αλλά είναι και δύο διαφορετικά βιβλία, δύο ιστορίες που ακροβατούν στα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας! Από τη μια μεριά είναι ένα μεσαιωνικό παραμύθι εφήβων και ενηλίκων όπου στο εξώφυλλο η Διώνη, σε φωτογραφία της Κατερίνας Στριάκα, ο σκύλος που βρέθηκε το 2011 σε μια λίμνη αίματος, μαχαιρωμένος και πυροβολημένος, να αργοπεθαίνει σε κεντρικό σημείο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, βρίσκεται σε κεντρικό φόντο με ένα ανθρώπινο χέρι να της φορά το στέμμα, με ένα σκοτεινό και ανίκητο παλάτι πίσω της και μια τεράστια πόλη όπου εκείνη έδωσε μάχη για τη ζωή της και ένα σπαθί δράκου καρφωμένο στη γη ως ένδειξη παντοτινής ανακωχής. Από την άλλη πλευρά είναι ένα παιδικό μουσικό εικονοβιβλίο όπου ξεπηδούν χρώματα και ήχοι και στο εξώφυλλό του κυριαρχεί η εικόνα μιας μωβ νεράιδας στο δάσος που κοιτά στον καθρέφτη και βλέπει τη μορφή της να μεταμορφώνεται σε σκύλο, τονίζοντας την ένωση ψυχών που υπάρχει ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα.

Το βιβλίο «Η Μεγάλη Επιστροφή» μιλάει από καρδιάς για την αγάπη, τη συγχώρεση, την ενότητα, την αλληλεγγύη, την υπεύθυνη κηδεμονία ζώων, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, το Νέο Σχολείο όπου θα ζουν ελεύθερα όλα τα ζώα και σε αρμονική συμβίωση με τους ανθρώπους, ενώ κυριαρχεί έντονα το στοιχείο της παράνομης εκτροφής ως η βασική αιτία εξαθλίωσης πολλών ζώων «δεσποζόμενων» αλλά και όλων αυτών των πλασμάτων που καταλήγουν ακηδεμόνευτα στους δρόμους και στα κλουβιά.
Είναι ένα βιβλίο που μιλά με έναν παραμυθένιο τρόπο για την ολοκληρωτική απελευθέρωση όλων των ζώων που δεν θα είναι πια υπόδουλοι των ανθρώπων, για ένα ειρηνικό αγώνα που ηγέτιδά του είναι η Διώνη, ως η φωνή όλων όσων μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων όλων των πλασμάτων που πονούν.
Μεσαιωνικές εικόνες από τη μια πλευρά, αντίγραφα σημαντικών έργων τέχνης του παρελθόντος, εικόνες της Λιάνας Δενεζάκη από την άλλη πλευρά με έντονα χρώματα που μαγνητίζουν ευχάριστα μικρούς και μεγάλους, ενώ τα κείμενα της Πάττυς Παπαδήμου. Και παντού να κυριαρχεί η μουσική καθώς το βιβλίο συνοδεύεται από δέκα πολύ εύστοχα και μελωδικά τραγούδια σε μορφή qrcode όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 40 πολύ σημαντικοί άνθρωποι της μουσικής για την παραγωγή της, έγραψαν στίχους και μουσική η Άννη Θεοχάρη, η Ερωφίλη, ο Γιώργος Χατζής, η Μαρία Τσίλα, ενώ τη γενική επιμέλεια είχε ο Κώστας Παρίσσης.
Διαβάζοντάς το ο αναγνώστης αποκτά γνώσεις, λαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για τα ζώα και το περιβάλλον, καλλιεργεί τη συναισθηματική του νοημοσύνη ενώ αποκτά ενσυναίσθηση, βρίσκοντας παράλληλα κομμάτια του εαυτού του σε πολλά σημεία του βιβλίου, ενώ μένει, ολοκληρώνοντάς το, με την αίσθηση πως όλοι μας μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα μα οφείλουμε να προσπαθούμε να γίνουμε όχι καλύτεροι από τους άλλους, μα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.
Η Διώνη επιστρέφει λοιπόν και μιλά για όλα τα ζώα, για τα συναισθήματα και για τη μόλυνση της φύσης, για το περιβάλλον, για την υπεύθυνη κηδεμονία και για το Νέο Σχολείο. Πρόκειται για ένα παραμύθι βγαλμένο από την πραγματική ζωή και την εκμετάλλευση των ζώων, με συμβολισμούς και εικόνες που σε μαγεύουν από την πρώτη επαφή και ανοίγουν τον δρόμο για τη δικαίωση και την ελευθερία.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου, επιστρέφει δυναμικά για να διαδώσει ένα ισχυρό μήνυμα ανιδιοτελούς αγάπης και αφοσίωσης σε αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα και να τολμήσει να μιλήσει για έναν καλύτερο κόσμο.

Ένα μεσαιωνικό παραμύθι που θα σας συνεπάρει! Ένα όραμα για ένα καλύτερο κόσμο με απώτερο σκοπό να καλλιεργήσει στους μικρούς αναγνώστες το σεβασμό και την αγάπη απέναντι σε αυτά τα πλάσματα που αξίζουν μια καλύτερη ζωή ανάμεσα μας.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο WELLDONE σε πολυτελή έκδοση και συνοδεύεται, εφόσον το παραγγείλετε ηλεκτρονικά στο www.welldone.com.gr από την υπογραφή της συγγραφέως και από δύο δώρα έκπληξη!
Στην αλυσίδα πολιτισμού Ιανός, σε πολλές δράσεις της ομάδας Ζω.Ε.Σ., αλλά και πολλών άλλων φιλοζωικών σωματείων και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε Ελλάδα και Κύπρο. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του βιβλίου διατίθεται για τη στήριξη του αγώνα της ομάδας Ζω.Ε.Σ σε όλα τα σχολεία της χώρας αλλά και για ακηδεμόνευτα ζώα που φροντίζουν. Διατίθεται επίσης για τη στήριξη φιλοζωικών και φιλανθρωπικών σωματείων αλλά και για εθελοντές που δίνουν αγώνα καθημερινά για όλα τα ζώα.
Η «Μεγάλη Επιστροφή» μετά από τις πολύ επιτυχημένες παρουσιάσεις της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Σουφλί, Λευκωσία, Κατερίνη, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Πολύγυρο Χαλκιδικής, Γιάννενα και Κόνιτσα Ιωαννίνων, όπου μικροί και μεγάλοι μπήκαν στο Παλάτι των Ονείρων και γνώρισαν από κοντά το Νέο Σχολείο, οι δύο συγγραφείς, η Κατερίνα Παπαποστόλου και η Διώνη είναι έτοιμες για τα νέα τους ταξίδια καθώς «Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» ταξιδεύει σε λίγο καιρό στις Σπέτσες, στη Σαντορίνη, στην Ίο, στη Χαλκίδα, στην Αστυπάλαια, στην Κύθνο, στην Ελαφόνησο, στην Καλαμάτα, ενώ ετοιμάζεται μια μεγάλη γιορτή όπου θα παρουσιαστούν όλα τα τραγούδια!

Μείνετε συντονισμένοι στο του περιοδικού μας, (www.katoikidiaendrasi.gr) ώστε να μαθαίνετε πρώτοι για τις προγραμματισμένες παρουσιάσεις της Μεγάλης Επιστροφής! Και ίσως είστε τυχεροί να συναντήσετε στην πόλη σας τη Διώνη και να μπείτε μαζί της και εσείς στο Παλάτι των Ονείρων, χορεύοντας με τον Πόθο και τον Νταλί, ακολουθώντας τον Άξελ και κάνοντας πραγματικότητα τα μεγαλύτερα και πιο κρυφά σας όνειρα!