Cane Corso και διατροφή BARF

Συμβουλές για σωστή επιλογή κατάλληλης τροφής

Ανέκαθεν αγαπούσα τους σκύλους, ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία να ζω μαζί τους.
Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε παιδικής μου ανάμνησης.
Ο πρώτος σκύλος που αγάπησα ήταν ένα Ντόπερμαν, έξυπνος και μοναδικός παιδικός φίλος. Αργότερα γνώρισα και μεγάλωσα με έναν μοναδικό Γερμανικό Ποιμενικό και ενηλικιώθηκα με ένα καταπληκτικό Ροτβάιλερ.

Γράφει ο Χάρης Παπαδόπουλος, ερασιτέχνης εκτροφέας Cane Corso

Το 2011 όμως, πραγματικά λάτρεψα το πρώτο μου Cane Corso. Ερωτεύτηκα απίστευτα αυτή τη φυλή, ίσως γιατί ο χαρακτήρας του είναι πραγματικά, και ας μου επιτραπεί η έκφραση, “πιο ανθρώπινος”. Ένιωσα και νιώθω ακόμα και σήμερα, ότι μεγαλώνω τα παιδιά μου, μικρά παιδιά που σαν σφουγγάρι κυριολεκτικά αντιλαμβάνονται όσα τους μαθαίνω. Μόλις ένα χρόνο μετά, αισθάνθηκα την ανάγκη να του προσφέρω συντροφιά και έτσι το 2012 απέκτησα το δεύτερο Cane Corso. Ήταν η ίδια χρονική στιγμή που ξεκίνησα να συμμετέχω σε εκθέσεις μορφολογίας. Συμμετείχα το 2012, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αυστρία, όπου και κατέκτησα την τρίτη θέση κι αυτή ήταν η αρχή μιας σειράς συμμετοχών καθώς και η αρχή της ενασχόλησης μου με την ερασιτεχνική εκτροφή.
Συμμετείχα σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις κυρίως στο εξωτερικό κι αυτό με βοήθησε να γνωρίσω καλύτερα τη φυλή και να μάθω από σημαντικούς εκτροφείς και κριτές μορφολογίας.
Έμαθα για τον χαρακτήρα, τα χαρακτηριστικά και τη σωστή μορφολογία ενός Cane Corso: Σκύλος ανθρωποκεντρικός με αυξημένη νοημοσύνη και έμφυτο το ένστικτο της προστασίας, ιδανικός για οικογένειες και παιδιά, με προδιάθεση να εκπαιδευτεί, να κοινωνικοποιηθεί και να προσαρμοστεί σε οποιονδήποτε χώρο, μικρό ή μεγάλο, γιατί εκτονώνεται όταν είναι μαζί με τους δικούς του ανθρώπους, εκείνους που αγαπά και θέλει να προσέχει.
Όλα αυτά τα χρόνια της κοινής ζωής μου με τους σκύλους, δοκίμασα αρκετά προγράμματα διατροφής, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές τροφές. Η εμμονή μου για την σωστή διατροφή και οι γνώσεις μου, ως επαγγελματίας μάγειρας, με οδήγησαν στο να επιλέγω μόνος μου τις πρώτες ύλες και να προετοιμάζω ο ίδιος την τροφή των σκύλων μου. Η καθημερινότητα και η έλλειψη όμως του χρόνου, με υποχρέωσε να αναζητήσω και πάλι στην αγορά τυποποιημένη ωμή διατροφή. Αφού εξέτασα όλες τις προσφερόμενες λύσεις και διάβασα τα αναλυτικά συστατικά αποφάσισα να προσφέρω τη σειρά διατροφής BARFFOOD. Είναι η μόνη που πραγματικά εμπιστεύομαι για τους δικούς μου σκύλους και με την οποία συνεργάζομαι έως και σήμερα.

Η σειρά διατροφής BARFFOOD είναι η μόνη που πραγματικά εμπιστεύομαι για τους δικούς μου σκύλους

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν και θα ήθελα σε αυτό το σημείο να συγχαρώ την εταιρία BARFFOOD για τη διάκρισή της στα φετινά PET AWARDS καθώς με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και η βράβευση της, όπου και ανέδειξε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες και τις καινοτομίες της BARFFOOD που προσφέρουν ουσιαστική φροντίδα και ευζωία στα κατοικίδια ζώα.
Η μοναδικότητα των προϊόντων διατροφής της εταιρείας BARFFOOD είναι αυταπόδεικτη, καθώς όλα τα προϊόντα της σειράς συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις του σκύλου και της γάτας για φυσική, υγιεινή και σωστή διατροφή. Είναι 100% πραγματικά φρέσκια φυσική διατροφή, με πρώτες ύλες που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, με επεξεργασία βαθιάς κατάψυξης. Προσωπικά θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω σημεία:

  • Δεν απαιτείται προσθήκη συντηρητικών για να παραμείνει κατάλληλη για κατανάλωση μιάς και διατηρείται στην κατάψυξη από -5 εως -18°C. Η παραπάνω τροφή μιμείται ακριβώς την τροφή του σκύλου όπως θα ζούσε ελεύθερος στη φύση λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκειται για σαρκοφάγο ζώο. Έτσι ο σκύλος μπορεί και λαμβάνει κρέας, κόκαλα, εντόσθια, λαχανικά, αυγά, και γιαούρτι σε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Φυσικά για την σωστή ανάπτυξη του σκύλου αλλά και την απορρόφηση όλων των παραπάνω θρεπτικών συστατικών θα πρέπει να τηρούνται οι σωστές αναλογίες. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η ποσότητα του γεύματος του σκύλου διαφέρει ανάλογα με την ηλικία του, το σωματικό του βάρος και τη δραστηριότητα του.
  • Ο σκύλος σας δεν μυρίζει και τα δόντια του παραμένουν υγιή, χωρίς πέτρα. Δεν μυρίζει ούτε το δέρμα του, ούτε η αναπνοή του.
  • Το όριο ηλικίας του αυξάνεται. Ζωντανό παράδειγμα τα σκυλιά Dingo που ζούνε στην φύση σε αγέλες και τρέφονται αποκλειστικά εκ γενετής με ωμή τροφή και το όριο ηλικίας τους ξεπερνάει τα 20 χρόνια.
  • Ο σκύλος σας εμφανίζει λιγότερες έως και καθόλου αλλεργίες. Το τρίχωμά του είναι απαλό, γυαλίζει και αποφεύγονται οι δερματικές παθήσεις.
  • Ο σκύλος σας μπορεί και χωνεύει γρηγορότερα, σε 3 με 4 ώρες.
  • Εχει μικρότερη παραγωγή κοπράνων. Είναι σφιχτά, καλοσχηματισμένα, και δεν μυρίζουν. Τα κόπρανα του σκύλου μας αποτελούν πάντα ένδειξη για την ποιότητα της διατροφής του και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Η αγάπη μου για όλους τους σκύλους, αλλά κυρίως για τα Cane Corso, δεν μου επιτρέπει να επιλέγω με χαλαρή διάθεση το πιο σημαντικό στοιχείο για ολόκληρη τη ζωή τους: Τη διατροφή τους, που συνέεται άμεσα με την υγεία τους!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φυλή Cane Corso και τη φροντίδα της στο www.grandepassionecorso.gr στο FACEBOOK: Grande Passione Corso ή στο τηλέφωνο 6973023453