Petchef: Μια φρέσκια ματιά στο φαγητό του σκύλου σου!

Μιλήσαμε με τους συνιδρυτές του petchef.gr, για τα οφέλη του μαγειρευτού φαγητού, την εξατομικευμένη διατροφή των κατοικιδίων ανάλογα με τις ανάγκες τους, για την αναγκαιότητα της εισόδου αγνών υλικών στην τροφή τους καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, όπως τη δημιουργία συνταγών για τις γάτες και την αποστολή του φρέσκου μαγειρευτού φαγητού σε όλη την Ελλάδα.

Συνέντευξη στον Βασίλη Γουλιέλμο, εκδότη

Πείτε μας λίγα λόγια για το petchef και πώς ξεκίνησε η ιδέα;

Το petchef είναι μια υπηρεσία που προσφέρει φρεσκομαγειρεμένα και πλήρη γεύματα για όλα τα σκυλάκια ανεξαρτήτου μεγέθους, ηλικίας ή ράτσας και δημιουργεί εξατομικευμένα πλάνα διατροφής μέσω καινοτόμου αλγόριθμου. Η έμπνευση για όλο αυτό ήταν ο Ραμόν (ο health & wellness executive director και σκυλάκος της συνιδρύτριας του petchef) που είχε πολλά στομαχικά προβλήματα και είχε ταλαιπωρηθεί πολύ. Μόλις
δοκίμασε το μαγειρευτό φαγητό η βελτίωσή του ήταν θεαματική. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα
του petchef και βασικός σκοπός της εταιρείας μας είναι να κάνουμε ευρέως γνωστό το μαγειρευτό
φαγητό αναδεικνύοντας τα πολλαπλά οφέλη που έχει. Πιστεύουμε 100% πως είναι η πιο ποιοτική τροφή που μπορούμε να δώσουμε στον σκύλο ώστε να ζήσει μαζί μας όσο γίνεται περισσότερο και καλύτερα!

Ποια είναι τα οφέλη του μαγειρευτου φαγητού με φρέσκες πρώτες ύλες;

Τα οφέλη που βλέπουμε άμεσα στον σκύλο μας είναι η βελτίωση στο τρίχωμά του. Γίνεται πιο λαμπερό και μαλακό και παρατηρούμε μείωση στην τριχόπτωση. Βελτίωση στα στομαχικά προβλήματα για ένα πιο υγιές πεπτικό σύστημα. Βοηθάει πολύ σκυλάκια με αλλεργίες και σκυλάκια επιλεκτικά με το φαγητό τους, καθώς παρατηρείται αυξημένη όρεξη και ενέργεια την ώρα του φαγητού. Τέλος, το εξατομικευμένο πλάνο μας προάγει τον έλεγχο του σωματικού βάρους του σκύλου μας ενώ οι φρέσκες και ποιοτικές μας πρώτες ύλες ενισχύουν το ανοσοποιητικό του. Όλα αυτα συμβάλλουν σε μια καλύτερη υγεία μακροχρόνια

Πιστεύουμε 100% πως είναι η πιο ποιοτική τροφή
που μπορούμε να δώσουμε στον σκύλο μας, ώστε
να ζήσει μαζί μας όσο γίνεται περισσότερο και καλύτερα!

Τι υλικά χρησιμοποιείτε και ποιος έχει σχεδιάσει τις συνταγές σας;

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι humangrade δηλαδή ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση. Είναι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί ένα εστιατόριο, ένα catering ή που θα βρίσκαμε στο κρεοπωλείο ή στο μανάβικο. Οι συνταγές μας έχουν σχεδιαστεί με κτηνιάτρους, διατροφολόγους ζώων και χημικούς τροφίμων και περνάνε τις απαραίτητες αναλύσεις (χημικές και μικροβιολογικές) για να δούμε και στην πράξη την ποιότητα του φαγητού μας.

Ποιες είναι οι διαφορές του μαγειρευτού φαγητού του petchef σε σχέση με άλλες μορφές διατροφής για τα κατοικίδια;

Οι διαφορές του petchef σε σχέση με άλλες εταιρείες καθώς και του τύπου διατροφής είναι μεγάλες και διακριτές. Αρχικά όπως αναφέραμε και πιο πάνω όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι human-grade. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ υποκατάστατα ή υποπροϊόντα, συντηρητικά, χρωστικές ή συστατικά που δεν θα καταναλώναμε εμείς οι ίδιοι.

Επίσης να συμπληρώσουμε πως σε αντίθεση με την ωμή τροφή, με το μαγειρευτό φαγητό αποφεύγουμε τον κίνδυνο μετάδοσης παθογόνων βακτηρίων όπως είναι η λιστέρια, σαλμονέλα, γερσίνια. Τέλος, το φαγητό μας είναι προετοιμασμένο σε χαμηλές θερμοκρασίες με τη μέθοδο sous-vide (μαγείρεμα σε κενό αέρος), έτσι ώστε να διατηρούνται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και παράλληλα να εξουδετερώνονται τυχόν βακτήρια και παθογόνοι οργανισμοί.

Τι υπηρεσίες προσφέρετε και γιατί κάποιος να σας επιλέξει;

Προσφέρουμε εξατομικευμένο πλάνο διατροφής μέσω συνδρομής αλλά και την επιλογή για
μεμονωμένη παραγγελία. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα μας, συμπληρώνει κάποια στοιχεία του σκύλου του όπως είναι η ηλικία, το βάρος, η δραστηριότητα του σκύλου, αν είναι στειρωμένο, αν έχει αλλεργίες κτλ. Στη συνέχεια, ο καινοτόμος αλγόριθμος μας παίρνει υπόψη όλα τα προηγούμενα και δημιουργεί εξατομικευμένο πλάνο για τις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε σκύλου. Πέρα από αυτές τις μοναδικές υπηρεσίες που προσφέρουμε, προτεραιότητά μας είναι η άριστη ποιότητα του φαγητού, η διασφάλιση όλων των προτύπων ασφαλείας καθώς και η δέσμευση στη σωστή ενημέρωση, εκπαίδευση και εξυπηρέτηση των πελατών μας. Επιπλέον, έχουμε δίπλα μας την κτηνιατρική μας ομάδα που μας συμβουλεύει σε κάθε μας βήμα.

Αναφέρατε την υπηρεσία συνδρομής. Πώς
ακριβώς δουλεύει και γιατί να την επιλέξει κανείς;

Η συνδρομή έχει το πλεονέκτημα πως κάνεις την παραγγελία μόνο μια φορά και μετά δεν χρειάζεται να ξανασκεφτείς αν θα σου τελειώσει το φαγητό ή τι θα πρέπει να φάει. Γίνεται αυτόματη ανανέωση της παραγγελίας κάθε 2 ή 4 εβδομάδες (ανάλογα τη συχνότητα που επιλέγει ο χρήστης) και 2 μέρες μετά γίνεται και η παράδοση πριν τελειώσει το φαγητό του.

Επιπλέον, τα συνδρομητικά πακέτα είναι πιο οικονομικά σε σχέση με τις μεμονωμένες παραγγελίες και γενικά ξενοιάζεις μια και καλή με το φαγητό του σκύλου αλλά και το κουβάλημα της τροφής.

Υπάρχουν δεσμεύσεις ή κρυφές χρεώσεις στα πλάνα συνδρομής;

Όχι, η υπηρεσία της συνδρομής είναι εντελώς δωρεάν και δεν υπάρχει καμία δέσμευση, μπορεί κανείς να την ακυρώσει οποιαδήποτε στιγμή ή να τη σταματήσει προσωρινά. Ενώ το ίδιο εύκολο είναι να την ξεκινήσει πάλι οποιαδήποτε στιγμή.

Χρειάζεται να συμβουλευτεί κανείς τον κτηνίατρό του πριν ξεκινήσει petchef;

Δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορεί να το κάνει. Οι συνταγές μας είναι σχεδιασμένες βάσει των προτύπων του FEDIAF (European Pet Food Industry Federation) για τροφές σκύλων σε όλα τα στάδια της ζωής τους και μπορούν να αντικαταστήσουν τη διατροφή κάθε σκύλου. Πολλά σκυλιά με θέματα υγείας τα πάνε περίφημα με το μαγειρευτό φαγητό, αλλά επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αν ο σκύλος μας έχει διαγνωστεί με οποιοδήποτε θέμα υγείας ή παίρνει κάποια συγκεκριμένη αγωγή τότε ναι προτείνουμε να συμβουλευτούμε τον
κτηνίατρό μας πριν κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή του.

Ποιες βλέπετε να είναι οι τάσεις στην αγορά των κατοικιδίων;

Ο αριθμός των κατοικιδίων σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα, αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς πολλοί απέκτησαν σκυλάκια για συναισθηματική υποστήριξη. Πολλοί από αυτούς που προηγουμένως ανέβαλλαν να έχουν κατοικίδιο, βρέθηκαν να είναι για περισσότερο διάστημα στο σπίτι και άρα να έχουν χρόνο για τη φροντίδα ενός ζώου, το οποίο ισχύει μέχρι και σήμερα οπού πολλοί δουλεύουν από το σπίτι.

Τα σκυλάκια εκτός από φίλοι, έχουν γίνει πια μέρος της οικογένειας, και έτσι οι σκυλογονείς όπως ψάχνουν για τους ίδιους και για τα μέλη της οικογένειας τους να βρουν την καλύτερηποιότητα προϊόντων, κάνουν το ίδιο και για τα κατοικίδιά τους. Αρχίζουν να αναγνωρίζουν ότι τα κατοικίδια έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και πρέπει να τρέφονται ανάλογα με αυτές κι έχουν αρχίσει να απορρίπτουν την προσέγγιση του “one size fits
all”. Έτσι ολοένα και περισσότεροι γονείς κατοικιδίων εξετάζουν πιο εξατομικευμένες διατροφές
όπως του petchef.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του petchef;

Ένα από τα πιο άμεσα σχέδια μας είναι η δημιουργία πλάνου για τις αγαπημένες μας γατούλες και φυσικά η επέκταση του δικτύου διανομής μας σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα η προσθήκη νέων συνταγών και λιχουδιών θα γίνει άμεσα, μιας και πολλοί σκυλογονείς αναζητούν περισσότερες επιλογές.