Παχυσαρκία στον σκύλο

Μια κρυφή «ασθένεια»

Γνωρίζετε ότι 1 στους 3 σκύλους είναι παχύσαρκος;
Μελέτες του οργανισμού πρόληψης παχυσαρκίας για τα κατοικίδια ζώα (Pet Obesity Prevention Org) δείχνουν ότι τα τελευταία έτη, ο αριθμός των σκύλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας συνεχώς και αυξάνεται.

Γράφει η Σοφία Πλήθου Τεχνολόγος Γεωπόνος, Υπεύθυνη Προϊόντων Ζώων Συντροφιάς Pharmacell A.E.
Πηγή: https://petobesityprevention.org/

Θα πίστευε κανείς ότι λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της μείωσης του μέσου ετήσιου εισοδήματος, τα ποσοστά παχυσαρκίας στα κατοικίδια ζώα θα μειώνονταν. Παρόλα αυτά φαίνεται μια συνεχώς αυξητική τάση, στην οποία η οικονομική κρίση παίζει πρωτεύοντα ρόλο καθώς πλέον, μεγάλος αριθμός σκύλων τρέφεται με υποδεέστερες ποιοτικά τροφές, πλούσιες σε σιτηρά και υδατάνθρακες ή/και με απομεινάρια μαγειρεμένου φαγητού από το σπίτι.

Στο παρακάτω γράφημα φαίνεται ότι περισσότερο από το 50% των σκύλων, είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Η παχυσαρκία αποτελεί μια παθολογική κατάσταση που ελλοχεύει σοβαρά προβλήματα υγείας

Η παχυσαρκία, δεν αποτελεί μονάχα αισθητικό πρόβλημα, αλλά αποτελεί μια παθολογική κατάσταση που ελλοχεύει σοβαρά προβλήματα υγείας για το κατοικίδιο μας. Προβλήματα σε αναπνευστικό, καρδιαγγειακό, σακχαρώδης διαβήτης, κινητικά προβλήματα αλλά και ενίσχυση των χρόνιων φλεγμονών, είναι μερικές από τις συνέπειες της παχυσαρκίας στον οργανισμό των ζώων.

Πότε ο σκύλος μου είναι υπέρβαρος;

Βάρος επιπλέον του ιδανικού Σωματικού βάρους

Όταν η ενάργεια που προσλαμβάνει μέσω της τροφής, είναι περισσότερη από τις ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού, δηλαδή όταν προκύπτει θετικό ενεργειακό ισοζύγιο

1. Υπερβολική κατανάλωση τροφής
2. Μειωμένη κινητική δραστηριότητα
3. Στείρωση
4. Γενετική προδιάθεση

Πότε ο σκύλος μου είναι παχύσαρκος;

Σωματικό βάρος που ξεπερνά κατά 15%-20% το ιδανικό πρότυπο της φυλής του

Όταν η ενάργεια που προσλαμβάνει μέσω της τροφής, είναι περισσότερη από τις ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού, δηλαδή όταν προκύπτει θετικό ενεργειακό ισοζύγιο.

1. Αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων
2. Μείωση προσδόκιμου ζωής
3. Σακχαρώδης διαβήτης
4. Αναπνευστικά προβλήματα
5. Επιβάρυνση αρθρώσεων & δυσκολία στην κίνηση

Τι πρέπει να κάνω για να χάσει ο σκύλος μου βάρος;

1 Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας και ενημερωθείτε για τα προβλήματα παχυσαρκίας στον οργανισμό του σκύλου σας.
2 Αλλάξτε την διατροφή του. Επιλέξτε τις ειδικά μελετημένες συνταγές της Dingonatura, Natura Diet Reduced -20% και Natura Diet Light -10%, τόσο για την απώλεια, όσο και για τη διατήρηση του ιδανικού βάρους του σκύλου σας.
3 Αυξήστε την άσκηση. Η άσκηση θα βοηθήσει τον σκύλο σας να κινείται περισσότερο.
Επιλέξτε μεγαλύτερες ή/και πιο συχνές βόλτες που να συνδυάζονται με παιχνίδι και διασκέδαση.
4 Το στρες και το άγχος, αποτελούν πολλές φορές αιτίες αύξησης του σωματικού βάρους του σκύλου σας. Στην περίπτωση που παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να συζητήσετε το πρόβλημα με τον κτηνίατρο σας και με έναν εκπαιδευτή θετικής εκπαίδευσης.

Εμπιστευθείτε τις ειδικές δίαιτες Natura Diet Reduced -20% και Natura Diet Light -10%, για την απώλεια βάρους του σκύλου σας.

Στη Dingonatura, σχεδιάσαμε δύο ειδικές Ολιστικές συνταγές που θα βοηθήσουν το σκύλο σας να χάσει βάρος σταδιακά και με αποτέλεσμα, αλλά και να διατηρήσει το σωματικό του βάρος.
Οι συνταγές μας έχουν σχεδιασθεί έτσι ώστε ο σκύλος σας να μη νιώθει πεινασμένος.
Με τη ND Light -10% Calories και ND Reduced -20% Calories, ο σκύλος σας θα καταναλώνει την ίδια ποσότητα τροφής, όπως με οποιοδήποτε άλλο κωδικό συντήρησης της σειράς ND, ενώ θα αδυνατίζει σταδιακά, χωρίς να νοιώθει πεινασμένος.

Ποιο είναι το μυστικό μας;
Τα διαφοροποιημένα φυσικά συστατικά με αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία και τη διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους. Άπαχη γαλοπούλα ως μοναδική πηγή πρωτεΐνης, ανανάς και γαρκίνια η Καμποτζιανή για λιποδιάλυση, σέσκλο και παντζάρι για περισσότερες φυτικές ίνες και αίσθημα κορεσμού, άλγη σπιρουλίνας και γιούκα για τόνωση του μεταβολισμού, αλλά και πολλαπλά ισχυρά αντιοξειδωτικά από λαχανικά και φρούτα, είμαι μόνο λίγα από αυτά…
Γιατί όποιος τρώει καλά, ζει καλύτερα…
Tόσο απλά!