Μένουμε Aσφαλείς και απολαμβάνουμε τις γιορτές με την καλύτερη συντροφιά!

Παρά την πανδημία, όλοι μας περιμένουμε και φέτος τις γιορτές… Θα είναι και αυτή τη δύσκολη χρονιά μια ευκαιρία να απολαύσουμε μια ευχάριστη “φασαρία”, με λίγους και καλούς φίλους, παιδιά, φωνές, γλυκά… ευχάριστες οικογενειακές αναμνήσεις!!
Όλοι είμαστε απασχολημένοι με ψώνια (σε φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα), και φέτος περισσότερο από ποτέ ασχολούμαστε με τη διακόσμηση και την προετοιμασία κυρίως των γλυκών και των φαγητών. Μπορεί όλα αυτά όμως να είναι αγχωτικά και να δημιουργούν στρές στον σκύλο μας, οι ξαφνικές αλλαγές, οι φωνές ακόμα και οι λίγοι επισκέπτες μας!

Γράφει ο Βασίλης Γουλιέλμος, Εκδότης

Εμείς θα θέλαμε να σας δώσουμε κάποιες μικρές συμβουλές για να περάσετε με ασφάλεια και αυτές τις δύσκολες γιορτές με τον μικρό σας φίλο:

  • Δυο ώρες πριν το γιορτινό τραπέζι φροντίστε να πάτε τον σκύλο σας μια μεγάλη βόλτα ώστε να χαλαρώσει και να απαλλαχτεί από την περίσσεια ενέργειά του.
  • Πριν ξεκινήσετε το φαγητό πρέπει να έχετε ταΐσει τον σκύλο σας ώστε να είναι χορτάτος και να “ενοχλήσει” λιγότερο τους καλεσμένους.
  • Ενημερώστε τους φίλους σας αυτή την ημέρα να μη δώσουν στο σκύλο σας αποφάγια από το τραπέζι. Αν όμως αποφασίσετε να δώσετε στο σκύλο σας, κάποια λιχουδιά ή σνακ, κάντε το, αρκεί να την έχετε έχετε αγοράσει ειδικά για εκείνον. Θα είναι το δωράκι του. Έτσι, μπορείτε να τον κάνετε να περάσει και αυτός ευχάριστα.
  • Μην κλειδώσετε το σκυλάκι σας σε κάποιον άλλο χώρο. Δώστε του την ευκαιρία να μάθει να συμπεριφέρεται και να παραμένει ήρεμο.
  • Μην αφήσετε ποτέ τον σκύλο σας να παίξει με στολίδια και δώρα. Είναι επικίνδυνο να καταπιεί κάτι και να του δημιουργηθούν σοβαρά πραβλήματα.
  • Κρατήστε τον σκύλο όσο γίνεται πιο απασχολημένο με παιχνίδια και ενώ οι καλεσμένοι είναι στo σπίτι σας. Δώστε του μια πολύ πρακτική μπάλα βάζοντας μέσα λιχουδιές.
  • Επιβλέπετε πάντα τα παιδιά όταν παίζουν με τον σκύλο και εξηγήστε τους πως πρέπει να συμπεριφερθούν.
  • Έχετε πάντα, εύκολη πρόσβαση στο κρεβατάκι και το νερό του, λίγο πιο μακριά από την “βαβούρα” έτσι ώστε όταν ο σκύλος θελήσει να ξεκουραστεί να μπορεί να το κάνει σε ένα ήσυχο περιβάλλον.
  • Δείξτε στους φίλους σας τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε με τον σκύλο.

Όλα αυτά είναι μια σειρά λογικής που θα κάνουν πολύ πιο ευτυχισμένο τον σκύλο σας κι εσάς αυτές τις γιορτινές μέρες.