Love Letters – Iστορίες αγάπης με τους πρωταγωνιστές της ζωής σας

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι στην εποχή μας πολλοί είναι εκείνοι που απολαμβάνουν τις ευεργετικές επιδράσεις της καθημερινής συμβίωσης με έναν σκύλο, σχετικά με τη συναισθηματική νοημοσύνη, την ψυχική ανάπτυξη και τα οφέλη στην υγεία.

Εισαγωγικό κείμενο Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός με Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, Εκπαιδεύτρια σκύλων (Απόφοιτη Kynagon Dog Trainers Academy), Συγγραφέας & Δημιουργός Ζω.Ε.Σ.

Γράφει ο Γιάννης Πουλιάκας, Marketing Manager της Donald AEBE

Οι σκύλοι παρέχουν απλόχερα σταθερότητα, εμπιστοσύνη, δεν ταλαντεύονται συναισθηματικά, δεν παλινδρομούν, δεν αμφιβάλλουν ούτε αμφισβητούν, δεν έχουν άγχος και ζούνε τη ζωή τους χαρίζοντας απλόχερα μια αγάπη διαυγή, σταθερή, χωρίς προϋποθέσεις, διαθέσεις και διακυμάνσεις. Οι σκύλοι είναι Μεγάλοι δάσκαλοι για όλους καθώς δίνουν μαθήματα ανιδιοτέλειας, φιλίας, αυτοεκτίμησης, πίστης, στοργής, ανθρωπιάς, συμπόνιας ακόμη και επιβίωσης. Μέσα από τη συναναστροφή μας μαζί τους, μαθαίνουμε και άλλους τρόπους επικοινωνίας, ώστε να κατανοήσουμε περισσότερα από όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Ιστορίες αγάπης δεν συναντούμε μόνο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους μα πολύ συχνά και ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και σε έναν σκύλο. Η καθημερινότητα άλλωστε με έναν σκύλο είναι πολλές ιστορίες αγάπης μαζί. Η αγάπη δεν γνωρίζει όρια, δεν διαχωρίζεται σε δίποδη και τετράποδη και σίγουρα δεν μπορεί να περιοριστεί σε ορισμούς. Ο καθένας μας μόνος του την ορίζει. Αν μάλιστα μπορούσαμε όλοι μας να αντιληφθούμε το πώς ο σκύλος αντιλαμβάνεται τη ζωή, τότε σίγουρα θα αλλάζαμε και όλη τη δική μας ζωή μαζί του. Ο σκύλος μας έχει τη δύναμη να βγάλει στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Ιστορίες αγάπης δεν συναντούμε μόνο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους μα πολύ συχνά και ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και σε έναν σκύλο.

Η συλλογή από ιστορίες αγάπης που ξεκινάμε να συγκεντρώνουμε, είναι μονάχα η αρχή ενός πολύ όμορφου ταξιδιού λέξεων με τον μικρό μας φίλο. Θα διαβάσουμε ιστορίες που άλλοτε θα μας κάνουν να γελάσουμε, άλλοτε να συγκινηθούμε, καθώς υπάρχουν ακόμη και σκύλοι που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους προκειμένου να διασώσουν εκείνους που αγαπούν, άλλοτε να κινητοποιηθούμε και πάντα μα πάντα να παραδεχτούμε πως όλες αυτές οι ιστορίες αγάπης μαζί τους δίνουν χρώμα και φως στη ζωή μας:

“Ο σκύλος μου, ο Rex, άφησε μόνος του μια μέρα τις περιπλανήσεις του στους δρόμους της Αθήνας, ήρθε στην πόρτα μου και δεν έφυγε ποτέ. Ενώ δεν ξέρει ότι, όταν ήρθε, ήταν του Αγίου Βαλεντίνου, νομίζει ότι κάθε μέρα είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Με αφήνει να ξέρω ότι είμαι ο Βαλεντίνος του ακολουθώντας με παντού όπου πηγαίνω. Κοιτάζει τα μάτια μου και πάντα έχει τουλάχιστον ένα πόδι του που αγγίζει ένα μέρος του σώματός μου…” ΓΕΩΡΓΙΑ Κ.

“Στη φωτογραφία είναι ο Django! Βρέθηκε περίπου 30 ημερών από φίλο, αλλά μόλις τον είδα είπα πως θα τον πάρω σπίτι μου! Ήταν γεμάτος τσιμπούρια αλλά το βλέμμα του ήταν αυτό που με έκανε να τον πάρω μαζί!
Μας άλλαξε τη ζωή! Η οικογένειά μας είχε αποκτήσει ένα ακόμα μέλος! Έφυγε νωρίς… Αλλά έζησε 5 χρόνια γεμάτα αγάπη! Υπάρχουν και άγγελοι με μουσούδες και αυτός είναι ο δικός μου φύλακας άγγελος.” ΕΛΕΝΗ Ζ.

“Ήρθες στη ζωή μας πριν επτά χρόνια και μέσα σε αυτά μας έμαθες την αγάπη ,τη χαρά, το ατελείωτο παιχνίδι.
Με το γλυκό σου γάβγισμα μας μιλάς, μας προστατεύεις και μας θυμίζεις ότι είσαι μέρος της οικογένειάς μας.
Σε λατρεύουμε και θα σε φροντίζουμε πάντα με πάρα πολλή αγάπη ΓΛΥΚΑ μας!” ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ζ.

“Η Σταχτούλα ήταν ένα ακόμα «αόρατο» αδέσποτο του Περάματος. Η φιλοζωική την περισυνέλεξε ταλαιπωρημένη και φοβισμένη και τον επόμενο 1,5 χρόνο, μετά την περισυλλογή της, ζούσε με άλλα αδέσποτα σε ένα κλουβί. Θέλοντας να υιοθετήσω έναν δεύτερο σκύλο αποφάσισα να ρισκάρω και να την πάρω, καθώς ήδη είχε επιστραφεί από 7 υιοθεσίες, γιατί ήταν πολύ φοβική και κρυβόταν συνεχώς. Με πολλή αγάπη και υπομονή, μετά από τέσσερις μήνες πήγε την πρώτη της βόλτα!
Από τότε λατρεύει τις βόλτες, είναι πολύ διστακτική σε νέες γνωριμίες και απολαμβάνει τη δική της μεριά στον καναπέ.” ΔΕΣΠΟΙΝΑ Α.

Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες αγάπης, κείμενο – φωτογραφίες ή ακόμα και βίντεο στο: [email protected]. Περιμένουμε να γνωρίσουμε τον πρωταγωνιστή της δικής σας ζωής!