ΓΙΟΡΤΗ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Εκδήλωση με τίτλο «Γιορτή Φιλοζωίας και Υιοθεσίας» διοργανώνουν ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού και η Πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και Πρόληψης Δημιουργίας Νέων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού που σκοπό έχει να μας ευαισθητοποιήσει ως προς το αίσθημα της φιλοζωίας, ώστε να φροντίζουμε για την ευζωία των «μικρών αδέσποτων τετράποδων φίλων μας».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν δράσεις στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Πλατεία πρώην Δημαρχείου Υμηττού) και στον πολυχώρο τέχνης 41 Street Café (Ανδρ.Λεντάκη 41, Υμηττός), επίσης θα διεξαχθούν Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Φιλοζωίας σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Δάφνης – Υμηττού από 27/3 -3/4 2023, από εθελοντές της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, (Π.Φ.Π.Ο.) και την ΑΜΚΕ Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών (Ζω.Ε.Σ)

Σάββατο 1 Απριλίου 2023, 10:30- 18:00,
Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Υμηττός, Αίθουσα Εκδηλώσεων

Η βραβευμένη εκπαιδευτικός, ζωοθεραπεύτρια και συγγραφέας Κατερίνα Παπαποστόλου, ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ., ευρέως γνωστή για τα εκπαιδευτικά, διαδραστικά και πολυθεματικά προγράμματα φιλοζωίας που εκπονεί σε σχολεία Πανελλαδικά, μαζί με την διάσημη τετράποδη Διώνη, πιστοποιημένη από το IFZ ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης και διαδραστικής εγρήγορσης, θα είναι εκεί για τη φιλοζωική ενημέρωση.
Παράλληλα θα διεξάχθει το εκπαιδευτικό εργαστήρι φιλοζωίας «Το ταξίδι των Θαυμάτων για τον Μαγικό Θρόνο» για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, από τις 11:30 έως τις 13:30 όπου η Χριστίνα Καπράλου, εμψυχώτρια, θα «ζωντανέψει» τις ιστορίες των βιβλίων της συγγραφέως και παρέα με τη Διώνη, θα μεταφέρουν τα παιδιά που συμμετέχουν στον μαγικό κόσμο μέσα στο Παλάτι των Ονείρων που βρίσκεται στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων.

Μια ανοιχτή γιορτή, που σκοπό έχει να μεταδώσει το μήνυμα της υιοθεσίας – αναδοχής, της φροντίδας, του σεβασμού και της προστασίας των αδέσποτων ζώων. Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το πώς μπορεί όποιος επιθυμεί, να υιοθετήσει με υπευθυνότητα ένα αδέσποτο ζωάκι από το πρόγραμμα αναδοχής – υιοθεσίας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει και θα παρουσιάσει η Ελευθερία Καμπούρογλου, Δημοσιογράφος & Communication Manager.

Κυριακή 2 Απριλίου, 2023, 19:00
στον πολυχώρο τέχνης 41 Street Café

Πρώτη παρουσίαση πανελλαδικά του νέου βιβλίου της Κατερίνας Παπαποστόλου – Ζω.Ε.Σ. «Μαγικός Θρόνος» από τις εκδόσεις WELLDONE, που αποτελεί μέρος της σειράς των βιβλίων της και είναι το πρώτο φιλοζωικό παιδικό βιβλίο με εικόνες τεχνητής νοημοσύνης, που λειτουργεί και ως ένας οδηγός φιλοζωίας και αρμονικής συμβίωσης με σκύλους.

Τη συγγραφέα θα προλογίσει, η Γεωργία Σκιαδοπούλου, Πρόεδρος της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς & Πρόληψης Δημιουργίας Νέων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού και Αντιδήμαρχος Υγείας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :Βάσια Καρυτινού, Σεναριογράφος, Χριστίνα Βλαχοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια BSc MSc , συγγραφέας & σκηνοθέτης, Λένα Γκάρω, Ειδική Παιδαγωγός & Ψυχολόγος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Γωγώ Τσακογιάννη, life coach, συγγραφέας & ιδρύτρια της ομάδας «Οι Ηλιουπολίτισσες».

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα στηρίξουν τις Ζω.Ε.Σ. και τα αδέσποτα ζώα του Δ. Δάφνης – Υμηττού.

27 Μαρτίου – 3 Απριλίου 2023
Εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοζωίας
σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Δάφνης – Υμηττού

  • Από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (27/3 – 31/3). Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν οπτικοακουστικό υλικό και συζήτηση με τα παιδιά.

  • Από την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ και την Διώνη (3/4/2023), που είναι σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης και διαδραστικής εγρήγορσης από το IFZ προκειμένου να έρθει σε επαφή με παιδιά, εκπόνηση εκπαιδευτικού φιλοζωικού προγράμματος.

Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού και η Πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και Πρόληψης Δημιουργίας Νέων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, το διάστημα 2019-23 φρόντισε να γίνουν 110 υιοθεσίες, 270 στειρώσεις, 100 φιλοξενίες και 500 περιθάλψεις αδέσποτων ζώων. Παράλληλα, ο Δ. Δάφνης – Υμηττού προσφέρει δωρεάν τροφή για τη σίτιση αδέσποτων ζώων και συγχρόνως έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση 45 ποτιστρών και 45 ταϊστρών, την εγκατάσταση του συστήματος συλλογής περιττωμάτων NoKaka σε 13 κεντρικά σημεία, ενώ στο άμεσο μέλλον πρόκειται να τοποθετηθούν μικρά «σπιτάκια» για ζώα στα όρια του Δήμου. Σε αυτό το έργο συμβάλλουν 500 φροντιστές – εθελοντές καταγεγραμμένοι στο Μητρώο Εθελοντών της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και Πρόληψης Δημιουργίας Νέων του Δ. Δάφνης – Υμηττού.

«Είναι τα βλέμματα των αδέσποτων ζώων που έχω «φωτογραφήσει» στην μνήμη μου. Βλέμματα που έχουν σβήσει από πείνα, δίψα, κρύο… Στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού έχουμε αποδείξει ότι η φιλοζωία μας δεν εξαντλείται στα λόγια. Η στάση μας προς τα αδέσποτα ζώα καθορίζει τον καθημερινό μας αγώνα για ευημερία και συνύπαρξη. Δεν αποδεχόμαστε τα ζώα στο περιθώριο. Μπορεί αυτός να είναι ο κόσμος που κληρονομήσαμε, αλλά δεν είναι εκείνος που θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά», είναι το μήνυμα του Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού, Αναστασίου Αθ. Μπινίσκου.

Το link της εκδήλωσης θα το βρείτε εδώ

Υπεύθυνη Επικοινωνίας:
Ελευθερία Καμπούρογλου
☎: 6977 613742
mail: [email protected]