Γενειοφόρος Δράκος: Δράκος όνομα και πράγμα!

Υπάρχουν ακόμα δράκοι; Αν ναι, πώς νομίζετε ότι είναι; Εγώ ξέρω αλλά ακόμα καλύτερα να σας τα πει αυτοπροσώπως ένας δράκος όπου μένει μαζί μου εδώ και τρεις μήνες.

Γράφει και φωτογραφίζει ο Φίλιππος Γραμματόπουλος

– Γεια σας, ονομάζομαι Σερίφης και είμαι ένας γενειοφόρος δράκος. Θα σας μιλήσω για τον εαυτό μου.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά:
Δεν πετάω και δεν ρίχνω φωτιά, πράγμα που σημαίνει ότι αν με αποκτήσει καπνιστής θα χρειάζεται να αγοράζει αναπτήρες. Ότι δεν πετάω και δεν ρίχνω φωτιά δεν σημαίνει φυσικά πως δεν μοιάζω με δράκο εξωτερικά και εσωτερικά. Για παράδειγμα κάτω από το στόμα έχω εκατοντάδες αγκαθάκια που δεν βλάπτουν αλλά τσιμπάνε, όπως ακριβώς τα γένια. Φτάνω τα εξήντα εκατοστά μόλις ενηλικιωθώ. Τα νύχια που είναι γαμψά και η ουρά μου πολύ μακριά. Το σώμα μου είναι σαν να έχω καταπιεί ένα πιάτο. Το παραδέχομαι, είμαι πολύ λιχούδης αλλά όχι και πιάτο.

Μιας και αναφέρθηκα στη διατροφή έχω να σας πω ότι όσο είμαι μικρός πρέπει να μου προσφέρεται έντομα. Καθώς μεγαλώνω μην ξεχνάτε να μου δίνετε και αυτές τις υπέροχες ανάμικτες σαλάτες λαχανικών. Επίσης μην ξεχνάτε τις βιταμίνες μου.

Η στέγασή μου είναι απλή. Πρέπει να αγοράσετε το δίπλα σπίτι για να μένω. Αστειεύομαι! Είμαι ικανοποιημένος σε ένα terrarium με καλό εξαερισμό και διαστάσεις 100 x 50 x 50. Διακοσμήστε μου τον χώρο με κλαδιά ερήμου και χρησιμοποιήστε για υπόστρωμα πριονίδι. Σαν να φτιάχνεται μια μικρή έρημο. Στο πάνω μέρος του terrarium τοποθετήστε μία ειδική λάμπα θέρμανσης και μια που αντικαθιστά το φως του ηλίου. Μιας και ζω στην Αυστραλία οι βαθμοί πρέπει να είναι απο 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο χαρακτήρας μου είναι πολύ ιδιαίτερος γιατί επικοινωνώ με τους ανθρώπους. Δεν μιλάω αλλά παίζω μαζί τους, τους παρακολουθώ και τους αισθάνομαι. Είμαι πολύ επικοινωνιακός (για σαύρα τουλάχιστον). Με χαροποιεί πολύ όταν παίζουν μαζί μου. Ελπίζω και εσάς. Αν με επιλέξετε πρέπει να ξέρετε ότι πρέπει να ασχολείστε μαζί μου. Και επίσης να δείτε την ταινία “Πως να εκπαιδεύεται τον δράκο σας”. Πλάκα κάνω!