Αντώνιος Αντωνίου

Άνθρωποι της Τέχνης & του Πολιτισμού μιλούν για τη σχέση τους με τα ζώα

Επιμέλεια Στήλης: Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια Σκύλων, Συγγραφέας και Δημιουργός Ζω.Ε.Σ.

Μόνο ένας άνθρωπος που υπηρετεί χρόνια με ήθος και αγάπη τον Πολιτισμό και την Τέχνη και αγαπά τόσο πολύ τις λέξεις και τις εικόνες θα μπορούσε τόσο εύστοχα να αποτυπώσει στο χαρτί το μεγαλείο της ψυχής αλλά και της αγάπης των ζώων. Δυνατά συναισθήματα που πρέπει να ξέρεις να χειρίζεσαι τις λέξεις, αφού πρώτα τις νιώσεις, που θα τα μεταφέρουν. Σε αυτό το τεύχος του περιοδικού η εκπαιδευτικός, συγγραφέας και θεατρική παραγωγός Φιλιώ Λαζανά και ο ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου γνωστοί για τη μεγάλη αγάπη τους στα ζώα, ξεδιπλώνουν τις σκέψεις τους και μιλούν για τις σχέσεις ζωής που διατηρούν με τα αγαπημένα τους κατοικίδια!

«Τα ζώα μου δίνουν τα πάντα»

Η σχέση μου με τα ζώα είναι μια σχέση καθαρά εγωιστική. Τα «φροντίζω», γιατί με συμφέρει…
Τους δίνω φαγητό, βόλτα και παρέα και μου δίνουν τα πάντα. Είναι η πιο «κερδοφόρα» επένδυση. Βάζεις λίγα, κερδίζεις πολλά. Απορώ μερικές φορές με τους ανθρώπους που δεν θέλουν να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι γιατί «είναι μεγάλη δέσμευση», «δεν έχω σπίτι με κήπο», «λείπω πολλές ώρες»… Αλλά μετά σκέφτομαι ότι κι εγώ κάπως έτσι ήμουν πριν τολμήσω να γίνω καλύτερος άνθρωπος υιοθετώντας το πρώτο μου σκυλάκι. Θέλει τόλμη. Δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να κοιτάξεις μέσα στα μάτια τους για να καταλάβεις πόσο αδύναμος είσαι μπροστά στο μεγαλείο της καλοσύνης τους.

Πρέπει να κοιτάξεις μέσα στα μάτια τους για να καταλάβεις πόσο αδύναμος είσαι μπροστά στο μεγαλείο της καλοσύνης τους

Και μία τελευταία παρότρυνση. Σταματήστε να αγοράζετε ζώα, τουλάχιστον μέχρι να υιοθετηθούν όλα τα αδέσποτα. (θα σας έλεγα να σταματήσετε να κάνετε παιδιά, τουλάχιστον μέχρι να υιοθετηθούν όλα τα ορφανά αλλά είμαι μπροστά από την εποχή μου και θα με κράξετε).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Αντώνιος Αντωνίου ξεκίνησε το θέατρο το 2006 και από το 2011 είναι συνιδρυτής της θεατρικής ομάδας «Lorem Ipsum». Έχει συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές και σε διαφημιστικά σποτ. Μετά από 15 χρόνια συνεχούς και ασταμάτητης παρουσίας στο “σανίδι”, το μοναδικό διάλειμμα είναι φέτος.