Εγώ, ο Τσίτσος

Γεια σας! Το πρώτο που θυμάμαι από τον ταραχώδη βίο μου ήταν εκείνη
η αποφράδα μέρα της 15ης Σεπτεμβρίου του 2015 που κάποιος άκαρδος τύπος
πέταξε εμένα, μια γεννημένη πριγκήπισσα, μέσα σε ένα κάδο γεμάτο σκουπίδια

Γράφει ο Τσίτσος η γάτα, www.tsitsosthecat.gr

Η Σωτηρία Φτάνοντας τόσο κοντά στο να αποχαιρετίσω πρόωρα τον μάταιο τούτο κόσμο άρχισα να φωνάζω σαν τρελή. Η απελπισία με είχε πια κυριεύσει όταν ένα τεράστιο χέρι με άρπαξε από το σβέρκο και με τράβηξε από όλη αυτή τη βρωμιά.Δύο μυστηριώδη δίποδα με βάλανε σε ένα κουτί,με φορτώσανε σε ένα δίκυκλο μηχάνημα και με πήγαν σε ένα τύπο με λευκή ποδιά όπου άρχισε να με τρυπάει παντού. Τους άκουσα να λένε “είναι πιθανό να μην τα καταφέρει, από στιγμή σε στιγμή μπορεί να χάσει τη μάχη”, αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Άλλωστε ήμουν απασχολημένη να ξύνομαι επειδή εκατοντάδες άθλιοι ψύλλοι τσιμπούσαν το πριγκιπικό μου κορμί. Με γύρισαν πίσω, με βάλανε σε ένα κλειστό χώρο και κοιμήθηκα βαθιά. Για κάποιο λόγο μου έδωσαν το όνομα… Τσίτσος!Για τις επόμενες 40 μέρες θυμάμαι να τρώω ανά3 ώρες, να κοιμάμαι και να μου βρέχουν με μια χαρτοπετσέτα το πιτσίνι μου για να κατουράω.Οι τύποι αυτοί πεταγόταν όλη την ώρα πάνω απότην κεφάλα μου και αναρωτιόνταν “αναπνέει;” Αν μπορούσα θα τους έλεγα οτι αν συνεχίζουν ναμε τρομοκρατούν κατ’ αυτό τον τρόπο θα πάψωνα αναπνέω πολύ σύντομα. Όμως πλέον ένιωθα καλά, ένιωθα δυνατή. Την είχα γλιτώσει.

Η Ενηλικίωση
Οι μήνες περνούσαν, έπαψα πια να πίνω γαλατάκι, άρχισα να τρώω εκλεκτή ξηρά τροφή και έπαιζα χαρωπή όλη μέρα όταν οι δίποδοι υπερασπιστές της αυτού μεγαλιότητάς μου ήταν παρόντες. Κάτι όμως που ήταν εξαιρετικά σπάνιο γιατί οι άτιμοι είχαν δουλειές εκτός του σπιτιού. Όταν τους ρώτησα γιατί να μη βγαίνω και εγώ από το σπίτι μου είπαν ότι οι γιατροί θεωρούσαν επικίνδυνο να βγω μέσα στο χειμώνα από το σπίτι. Ας είναι,το δέχτηκα και αυτό. Έτσι όταν έλειπαν εγώ κοιμόμουν του καλού καιρού.


Για να φτάσουμε σε εκείνη την άβολη στιγμή που πρώτη φορά άνοιξε για μένα η πόρτα προς τον έξωκόσμο και ένιωσα έναν διαφορετικό αέρα στο κορμίμου, ένιωσα την πεμπτουσία του ρητού “η περιέργεια σκότωσε τη γάτα” και άρχισα τα αβέβαια βήματά μουσε αυτό τον καινούριο κόσμο…Η πρώτη επαφή…λίγα λεπτά αφού άνοιξε αυτή η μυστηριώδης πόρταπρος το άγνωστο βλέπω να ανεβαίνει τις σκάλες μεμανία ένα άλλο τετράποδο πλάσμα, που για κάποιο λόγο νομίζω ότι ήταν το alter ego μου. Εγώ πραγματική πριγκίπισα, χαριτωμένη, γυαλιστερη, γοητευτική,φινετσάτη και αυτό, σκονισμένο, μπίχλικο, με μυξούλες στη μύτη.Μα μισό λεπτό, αυτό με πλησιάζει απειλητικά. Ποιόςνομίζει ότι είναι!; Δεν του έχει πει κανείς ότι είμαιμια πριγκίπισα; Φρίκη, με φτάνει σε λίγο! Καλέ αυτός με μυρίζει! Ποιος του έδωσε αυτό το δικαίωμα!Πάντως όχι εγώ! Ας του πει κάποιος ότι εγώ δεν είμαι παρακατιανή σαν και δαύτον, εγώ είμαι μια πριγκίπ..καλέ αυτός θέλει να με καβαλήσει…τρεχάτε ποδαρά-κια μου, αφήστε τις εξερευνήσεις του έξω κόσμου και κατευθείαν στο κουτί μου όπου κανείς δεν μπορεί ναμε καβαλήσει αν δεν του δώσω άδεια εγώ!Αυτή θα είναι για τα επόμενα χρόνια η ιστορία μου.Εγώ, η αρχόντισα του σπιτιού να πασαγυρίζω στιςαναπαυτικές επαύλεις μου περιφρουρώντας τις απόδιάφορους τυχάρπαστους παρατρεχάμενους πουεπιθυμούν να έχουν χαλαρότερη ή στενότερη επαφήμε την αφεντιά μου!

BONUS FACTS

• Αγαπώ κατά βάση τις μους και όχι τις
κονσέρβες με ολόκληρα κομματάκια
μέσα, δεν ξέρω ίσως επειδή το στομαχάκι μου είναι ευαίσθητο και δεν μπορεί να
χωνέψει ολόκληρα κομμάτια (μα τι είμαστε
τίποτα απολίτιστοι βάρβαροι;)
• Μου τη δίνει ο ήχος του πλυσίματος των
πιάτων, παρακαλώ να γίνεται όταν εγώ δεν
είμαι παρόν.
• Θέλω να μου κάνουν χάδια αλλά μόνο μέχρι 22 δευτερόλεπτα, όχι παραπάνω!
• Μου τη δίνει ο ήχος της ηλεκτρικής σκούπας, παρακαλώ να μπαίνει σε δράση μόνο
όταν δεν είμαι παρόν.
• Αγαπώ τα γαλακτομικά όμως ΠΡΟΣΟΧΗ.. μη μου φέρετε τίποτα παρμεζάνα
γκράνα παντάνο, θέλω μόνο παρμεζάνα
ρετζιάνο, παρακαλώ πολύ… κατά τα άλλα,
γιαουρτάκι στραγγιστό αγελαδινό (όχι
πρόβειο, δεν είμαστε τίποτα μπρούτοι) και
γαλατάκι (να μην πλησιάζει η ημερομηνία
λήξης, εγώ ΟΛΑ τα καταλαβαίνω)
Μου τη δίνει να με μυρίζουν και να με αγγίζουν άλλες γάτες.
• Μου τη δίνει να φωνάζουν άλλες γάτες
έξω, με ταράζει ρε παιδί μου, πως να το πω
• Μου τη δίνει να με κυνηγάει το γιγάντιο
φασούλι, ουρλιάζοντας
• Μου τη δίνει που οι γονείς αφήνουν τον
Κινέζο να μπει μέσα
• Είμαι καλόβολη και ανεκτικιά πάνω από όλα!
• Μόλις συνειδητοποίησα ότι είμαι μια μινιατούρα (3 κιλά) Μέιν Κουν (ράτσα με
τεράστιες φουντωτές γάτες γίγαντες) και
τώρα πια βλέπω τη ζωή με άλλο μάτι!
• Αμαάν αμάν, οι μνηστήρες πληθαίνουν.
Μόλις συνειδητοποίησα ότι έχω ΚΑΙ αίμα
από Σκωτσέζικη Φολντ. Τα κουκουβαγίσια
μάτια μου ΔΕΝ μπορεί να λένε ψέμματα!

Στην ιστοσελίδα μου
https://www.tsitsosthecat.gr/
σας διηγούμαι τις ιστορίες μου καθώς και
τις ιστορίες των γατών της αυλής!