Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Δώρου», του «Δώρου της Διώνης» και της «Μεγάλης Επιστροφής στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων», οι εκδόσεις WELLDONE πρωτοτυπούν για ακόμη μια φορά με την έκδοση του νέου διαδραστικού βιβλίου της Κατερίνας Παπαποστόλου που έρχεται σύντομα!

Γράφει η Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός με Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, Εκπαιδεύτρια σκύλων, Συγγραφέας και Ιδρύτρια Ζω.Ε.Σ.

Οι ήρωες ξυπνούν και ζωντανεύουν την πιο όμορφη και αληθινή ιστορία! Ο Πόθος, ένας πρώην αδέσποτος σκύλος που βρέθηκε κουτάβι μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών, διασώθηκε και εκπαιδεύθηκε, ώστε να επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ αυτή τη φορά ως Συγγραφέας, Εικονογράφος, Χορευτής, Τενόρος, Ηθοποιός, Τραγουδιστής. Δημιουργικός, Πολύχρωμος, Πολυτάλαντος, Πρωταγωνιστής, ο Ένας και Μοναδικός και σας καλεί στο πιο παράξενο γεμάτο χρώματα και λέξεις ταξίδι…
Αεικίνητος, ευτυχισμένος και χαμογελαστός, με αγαπημένη του συνήθεια να τριγυρίζει ανενόχλητος στο Δάσος των Ευχών και στο Παλάτι των Ονείρων και να αφηγείται ιστορίες από την πολυτάραχη ζωή του μα το σημαντικότερο να κοιτάζεται στον καθρέφτη, να βλέπει την πιο όμορφη και αγαπημένη εκδοχή του εαυτού του και να γίνεται όλα όσα ονειρεύεται.
Όλες οι πόρτες είναι ορθάνοιχτες για εκείνον, εκτός από μία. Εδώ και μήνες του έχει απαγορευτεί η είσοδος στο δωμάτιο της «Ζωο…γραφικής Φαντασίας». 265 μέρες και νύχτες, 6.360 ώρες, 381.600 λεπτά, 22.986.000 δευτερόλεπτα απαγορευμένης εισόδου στο πιο παράξενο δωμάτιο του Παλατιού, αρκούν για να τον κινητοποιήσουν να βάλει στόχο της ζωής του να βρει έναν τρόπο να εισβάλλει και να ανακαλύψει τι κρύβεται επιτέλους εκεί μέσα…
Μια νύχτα με πανσέληνο μέσα στο σκοτάδι μια συγγραφέας και μια εικονογράφος ετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο τους βιβλίο. Χαρτιά πεταμένα παντού, καβαλέτα και πινέλα γεμάτα χρώματα, χαμηλή μουσική. Η Διώνη να σιγοτραγουδά παίζοντας πιάνο και ο Axel να παραμένει στην πόρτα ακοίμητος φρουρός. Και ξαφνικά σκοτάδι και απόλυτη ησυχία. Η πόρτα ανοίγει και όλοι φεύγουν τρέχοντας με κατεύθυνση το ψηλό σημείο του κάστρου. Και ξεχνούν να κλειδώσουν. Φώτα κλειστά μα κάτι λάμπει στο σκοτάδι πεταμένο στο πάτωμα. Ένα ολόχρυσο κλειδί!
Ο Πόθος τρυπώνει και κρύβεται, επιβεβαιώνει πως έφυγαν όλοι, ανοίγει τα φώτα και τότε ένας καινούριος πολύχρωμος και μουσικός κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά στον παράξενο επισκέπτη που αποφασίζει κρυφά να «δανειστεί» τους πολύτιμους θησαυρούς… Για καλό σκοπό…

Κρυφό και μεγαλεπήβολο σχέδιό του το βιβλίο να «γεννήσει» αμέτρητα άλλα που στόχο θα έχουν να μάθουν όλοι να αγαπούν και να σέβονται τα ζώα ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας

Βλέποντας γύρω του πίνακες διάσημων ζωγράφων, αγάλματα ζώων, παρτιτούρες με μουσική, πινέλα ζωγραφικής, μαγικά χρωματιστά μολύβια, κουβάδες με χρώματα, προσχέδια εικονογραφήσεων και αμέτρητες σημειώσεις, μια απίθανη ιδέα γεννιέται στο μυαλό του και δεν κρατιέται να την πραγματοποιήσει.
Κρυφό και μεγαλεπήβολο σχέδιό του το βιβλίο που ετοίμαζε η μαμά του με τη Χαμογελιάνα να «γεννήσει» αμέτρητα άλλα γεμάτα λέξεις και χρώματα που στόχο θα έχουν να μάθουν όλοι να αγαπούν και να σέβονται τα ζώα ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Να σέβονται και να φροντίζουν το περιβάλλον που είναι το σπίτι μας. Ο Πόθος αρπάζει τους «θησαυρούς» και φεύγει τρέχοντας για το δωμάτιό του χάνοντας αρκετά χαρτιά και αφήνοντας παντού πατημασιές με χρώματα. Μα έχοντας ήδη αποφασίσει να κάνει τους αναγνώστες του συγγραφείς και εικονογράφους!
Εμπόδια, αλλαγές, παρεξηγήσεις, πλοκή, απρόοπτα, ανατροπές, δυνατά ξεκινήματα και παραμυθένια σκηνικά δράσης. Χρώματα και σκίτσα, φαντασία και δημιουργικότητα και ο Πόθος μέσα από την αυτοβιογραφία του, ως ένα μαγικό παραμύθι γεμάτο περιπέτειες που διαβάζοντάς το δεν μπορείς να σταματήσεις να χαμογελάς και να γεμίζεις αυτοπεποίθηση, αλλά και μέσα από πολυθεματικές και διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, επιστρέφει πρωταγωνιστής και αποφασισμένος να μας δείξει τον δρόμο, ώστε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ενώ, ταυτόχρονα θίγονται με πολύ εύστοχο και κατανοητό τρόπο ζητήματα φιλοζωίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διαφορετικότητας, ανθρωπιάς, αυτοεκτίμησης, αγάπης, σχολικού εκφοβισμού, συνεργασίας, κατανόησης, συγχώρεσης και ευγνωμοσύνης.
Τα έσοδα του βιβλίου στηρίζουν τις Ζω.Ε.Σ. στον αγώνα τους στα σχολεία της χώρας αλλά και πολλά αδέσποτα ζώα.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.zwes.gr, ώστε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για την έκδοσή του που έρχεται λίγο πριν εκπνεύσει το ιδιαίτερο για όλους 2020!