6 βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι από τις εκδόσεις WELLDONE!

Ο εκδοτικός οίκος Welldone, γνωστός εδώ και πολλά χρόνια για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα ιδέες του, συνεργάστηκε με την Κατερίνα Παπαποστόλου, διευθύντρια δημοτικού σχολείου και ζωοθεραπεύτρια, η οποία μετά από μια πολύ σημαντική εμπειρία διδασκαλίας σε σχολική τάξη αλλά δημιουργίας και εκπόνησης εκπαιδευτικών φιλοζωικών προγραμμάτων, μπήκε στον χώρο της συγγραφής γράφοντας βιβλία με κεντρικούς ήρωες τους τρεις πρώην αδέσποτους και πολύ κακοποιημένους σκύλους της αλλά πολλά άλλα ζώα όπου το καθένα έχει τον ρόλο του, σπάζοντας συχνά πολλά στερεότυπα και προκαταλήψεις για αυτά.

Έτσι λοιπόν, ένα παλάτι γίνεται το επίκεντρο της ιστορίας με το βασιλικό ζεύγος να αλλάζει όλη την πλοκή. Μια παράνομη εκτροφή που οδήγησε στην απόφαση διωγμού όλων των ζώων αλλά και φυλάκισης όσων έμειναν πίσω. Ένα Δάσος γεμάτο ευχές για την επιστροφή στη χαμένη πατρίδα και μια Μεγάλη Πόλη που φιλοξένησε τη Διώνη, τον κεντρικό ήρωα της ιστορίας, μέχρι να βρει την παντοτινή της οικογένεια και να επιστρέψει μαζί της στο παλάτι ελευθερώνοντας όλα τα ζώα και εκπληρώνοντας την αρχαία προφητεία. Βασικός ήρωας της ιστορίας και ο Δράκος για να συμβολίσει την αγάπη που όλα τα νικάει, τη συγχώρεση και τη δύναμη της ευγνωμοσύνης αλλά και τη δημιουργία του Νέου Σχολείου που διδάσκει ενσυναίσθηση. Πολύ σημαντικό κομμάτι των βιβλίων η μουσική και τα τραγούδια που γράφτηκαν για αυτά τα οποία μπορεί να βρει πολύ εύκολα κανείς μπαίνοντας στο κανάλι «Katerina Papapostolou» στο youtube.

«Ο Μαγικός Θρόνος» (6-9 ετών)

Το παραμύθι «το ταξίδι για τον Μαγικό Θρόνο» που αποτελεί το πρώτο μέρος του βιβλίου, γίνεται το μυστικό μονοπάτι που θα πρέπει να διαβούν όλα τα παρατημένα ζώα και να φτάσουν στο παντοτινό τους σπίτι όπως ακριβώς δια- βάζει κανείς στο μυστικό γράμμα που κρατούν. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου συναντά κανείς ευφάνταστες φιλοζωικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπου ο μικρός αναγνώστης καλείται να ζωγραφίσει για τα ζώα, να γράψει κείμενα αλλά και να περάσει με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες στα μυστικά δωμάτια με προορισμό το δωμάτιο του Μαγικού Θρόνου που είναι η λύση!

«Το Κλειδί των Θαυμάτων» (9-12 ετών)

Μια μαγική άμαξα που έχει πάνω της τους βασικούς ήρωες όλων των βιβλίων, τη Διώνη, τον Πόθο και τον Άξελ αλλά και άλλα αδέσποτα ζώα που υιοθετήθηκαν λίγο πριν τυπωθεί το βιβλίο, γίνεται η μαγική λύση για όλες τις εκπαιδευτικές φιλοζωικές δραστηριότητες του βιβλίου και τις φιλοζωικές ιστορίες μέσα από τις οποίες μαθαίνουν οι αναγνώστες τι σημαίνει επικοινωνία με τους σκύλους, υπεύθυνη κηδεμονία ζώου, σεβασμός στο περιβάλλον, καινοτομίες στην εκπαίδευση αλλά και δύναμη της υιοθεσίας ενός ζώου.

«Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου» (7-10 ετών)

Ο Πόθος γίνεται μέσα από την αυτοβιογραφία του η θετική σκέψη και ενέργεια αλλά και η φωνή για να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στη δύναμή μας, ενώ μέσα από τις σκανταλιές του καταφέρνει να μας καλέσει σε ένα ταξίδι να γίνουμε συγγραφείς και εικονογράφοι. Το βιβλίο διακρίθηκε στις Χρυσές Λίστες Elniplex, ενώ αποτελεί διδακτική πρόταση στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση της Ερτ1.

Η Μεγάλη Επιστροφή (9-15 ετών) – Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» (4-«7 ετών)

Η «Μεγάλη Επιστροφή» είναι ένα μεσαιωνικό παραμύθι όπου μαθαίνει κανείς για την επιστροφή της Διώνης και όλων των ζώων από το Δάσος των Ευχών στο Παλάτι των Ονείρων.

«Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» είναι ένα παιδικό γεμάτο χρώματα εικονοβιβλίο για μια πολύ συγκινητική ιστορία διάσωσης αδέσποτου σκύλου ενώ μέσα από τα δέκα τραγούδια που το συνοδεύουν μπορεί να δημιουργήσει κανείς, βλέποντας τα σαλόνια εικονογραφήσεων, τις δικές του ιστορίες δίνοντας φωνή σε όλους τους ήρωες!

«Το Δώρο» (14 ετών και άνω – ενηλίκων)

Ένα βιβλίο ενσυναίσθησης, μια αληθινή μαρτυρία και ιστορία αγάπης, καλοσύνης, αλληλεγγύης, δύναμης και συγχώρεσης για τη ζωή της Διώνης που γίνεται η φωνή όλων εκείνων των ζώων που κακοποιήθηκαν και αποφάσισαν να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει. Με μια ανατριχιαστική γραφή που δίνει φωνή σε έναν αδέσποτο σκύλο, ένα δυνατό κείμενο γροθιά στο στομάχι με ηχηρές λέξεις, ένα βιβλίο, δώρο στα χέρια μας, μέσα από το οποίο γεννιέται η ελπίδα, στο οποίο μιλά ένας σκύλος για τις σχέσεις που δεν βασίζονται στα λόγια αλλά στις πράξεις, για τη δύναμη της αγάπης και της θέλησης και για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

«Το Δώρο της Διώνης- Δες τη ζωή μέσα από τα όνειρα ενός αδέσποτου σκύλου» (4-7 ετών)

Ένα βιβλίο εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων και ένα αυτόνομο εκπαιδευτικό εργαλείο που αποτελεί υλικό για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Μέσα από διασκεδαστικές και επιμορφωτικές ασκήσεις, μαθητές ηλικίας 4-7 ετών διαβάζουν ιστορίες, ζωγραφίζουν, ακούνε τραγούδια, παίζουν παιχνίδια και μαθαίνουν να αγαπούν και να συμπεριφέρονται με σεβασμό στους παρατημένους σκύλους αλλά και να γίνονται υπεύθυνοι κηδεμόνες για τους δικούς τους!

Όλα τα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε στο www.zwes.gr, ενυπόγραφα από τη συγγραφέα, σε πολυτελείς συσκευασίες και συνοδευόμενα από δώρα έκπληξη τόσο για τους αναγνώστες και για τα κατοικίδιά τους, αλλά και για ένα αδέσποτο ζώο και σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους στηρίζουν τις Ζω.Ε.Σ., αδέσποτα ζώα, φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

* Για όλο το καλοκαίρι αγοράζοντας κάποιο από τα βιβλία στο www.zwes.gr και γράφοντας στο πεδίο-σχόλια: «Κατοικίδια εν Δράσει», κερδίζετε μια έκπτωση 10%, ενώ με την αγορά και των έξι βιβλίων κερδίζετε επιπλέον και τα μεταφορικά τους έξοδα.