home Πτηνά Silkies

Silkies

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

οι κότες κατοικίδια!

Οι Silkies είναι οι τέλειες κότες για όλους τους κήπους και τα μπαλκόνια.
Οι Silkies, με την ευγενική τους διάθεση και την κοινωνική τους φύση, είναι απολαυστικοί μικροί χαρακτήρες που θα ταίριαζαν πολύ ως κατοικίδιο για πολλούς τρόπους ζωής και ηλικίες.

Γράφει ο Παναγιώτης Βραννάς Αθανασόπουλος

Τα φτερά τους λόγω μιας υπολειπόμενης μετάλλαξης έχουν χάσει τα άγκιστρα που βοηθούν στην συγκράτηση της δομής του φτερού με αποτέλεσμα το κάθε φτερό να ανοίγει με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί αυτό το φουντωτό αποτέλεσμα. Τα Silkies έχουν πέντε δάχτυλα σε κάθε πόδι αντί για τα συνηθισμένα τέσσερα, ένα σπάνιο χαρακτηριστικό που μοιράζονται μόνο λίγες ράτσες.

Τα Silkies είναι πολύ μικρότερα από τα περισσότερα κοτόπουλα που γνωρίζετε. Παράγουν αυγά, μικρά, γύρω στα 40 γραμμάρια, με μεγάλους κίτρινους κρόκους, ίσως 3 την εβδομάδα. Με επίβλεψη, θα μπορούσαν να γίνουν ένα καλό κατοικίδιο για οικογένειες με μικρά παιδιά ή ακόμα και ως ένα εύκολο κατοικίδιο για ένα μεγαλύτερο παιδί για να διδάξει την ευθύνη. Για ένα Silkie, η έλλειψη των σκληρών, δύσκαμπτων φτερών τους δίνει την εικόνα μιας χαριτωμένης χνουδωτής μπάλας, αυτό τα καθιστά εντελώς απτά και αξιολάτρευτα. Εξαιτίας των φτερών τους πρέπει να θυμάστε πως είναι εξαιρετικά ευάλωτα σε κίνδυνους όπως πτώση από μεγάλο ύψος, βροχή, κρύο, επίθεση από άλλο ζώο κ.α.
Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά τους είναι τα φτερωτά τους πόδια, οι μεταλλικοί μπλε λοβοί των αυτιών και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι ότι τα Silkies έχουν μαύρο δέρμα και οστά.

Προσωπικότητα

Τα Silkies είναι ευγενικά πουλιά που αναζητούν ενεργά την ανθρώπινη παρέα και λατρεύουν να τα χαϊδεύουν. Τείνουν να τιτιβίζουν κατά την διάρκεια της ημέρας και να φλυαρούν καθώς σας ακολουθούν, κάτι που θα κάνουν και μόλις βγουν έξω. Επειδή είναι τόσο ευγενικοί χαρακτήρες από τη φύση τους, μπορεί συχνά να εκφοβιστούν από άλλα κατοικίδια για αυτό μην τα φέρνεται σε επαφή χωρίς συνεχή επίβλεψη.
Εάν κάποιος βλέπει τη μητρότητα ως τον μοναδικό σκοπό της ζωής του τότε είναι σίγουρα Silkie.
Γίνονται πραγματικά υπέροχες μητέρες, σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούν να εκκολάψουν τα αυγά τους αλλά και άλλα αντικείμενα όπως παιχνίδια, μπαλάκια κ.α.

Γιατί να πάρω ένα Silkie?

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα κοτόπουλα Silkie είναι εξαιρετικά κατοικίδια σε αντίθεση με ζώα όπως γάτες ή σκύλοι ή ακόμα και άλλα πουλιά. Τα Silkie δεν μπορούν να πετάξουν. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να συγκρατηθούν και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για τη διαφυγή τους.
Λαμβάνοντας υπόψη το ήρεμο και φιλικό τους ταμπεραμέντο, τα Silkies είναι επίσης εξαιρετικά για νοικοκυριά με μικρότερα παιδιά, καθώς είναι απίθανο να γίνουν επιθετικά. Στην πραγματικότητα, μόλις ένα Silkie νιώσει άνετα μαζί σας, μπορείτε πραγματικά να το αγκαλιάσετε και να το χαϊδέψετε σχεδόν σαν να ήταν κουτάβι. Τα Silkies είναι επίσης πολύ έξυπνα πλάσματα και μπορούν να εκπαιδευτούν να ανταποκρίνονται όταν τα καλούν. Επίσης, πιθανότατα θα σας ακολουθήσουν στο σπίτι όταν τα αφήνετε ελευθέρα.
Αν και είναι αλήθεια ότι τα αρσενικά θα λαλούν το πρωί και κατά διαστήματα μέσα στη διάρκεια της ημέρας, δεν είναι πιο θορυβώδη από μια τυπική γάτα ή σκύλο.

Διαβίωση στο σπίτι

Εάν μένετε σε διαμέρισμα και δεν μπορείτε να κατασκευάσετε έναν εξωτερικό χώρο τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα μεγάλο κλουβί κατάλληλο για κουνέλια ώστε να γίνει το σπίτι για το Silkie σας.
Ένα κλουβί μεγέθους 1.20μ χ 60εκ είναι κατάλληλο για την διαμονή δυο Silkies. Φυσικά με την προϋπόθεση πως θα προαυλίζονται κάποιες ώρες και σε άλλους χώρους. Στον πάτο του κλουβιού μπορείτε να βάζετε ροκανίδι ή πέλετ για υπόστρωμα το οποίο θα καθαρίζεται τακτικά.
Ένα μπολ με καθαρό νερό το οποίο θα ανανεώνεται σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητο καθώς χρειάζονται αρκετό νερό. Αντίστοιχα ένα άλλο μπολ με φαγητό σε μορφή πέλετ ή σκόνης είναι επίσης απαραίτητο. Μην διστάσετε να τους προσφέρετε λιχουδιές όπως βρασμένο αυγό, αποξηραμένα έντομα, τριμμένο καρότο και άλλα λαχανικά. Να είστε σίγουροι ότι θα τα εκτιμήσουν.

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares