home Επικαιρότητα, Η φιλοσοφία μας Οι Πολύχρωμες Νομάδες επιστρέφουν στα σχολεία!

Οι Πολύχρωμες Νομάδες επιστρέφουν στα σχολεία!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

«Η μεγάλη απόφαση»:

Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα βασισμένο στο βιβλίο «Η Μεγάλη Επιστροφή» των εκδόσεων WELLDONE!

Επιμέλεια κειμένου: Πάνος Παπακωνσταντίνου, εργοθεραπευτής, MSc Occupational Therapy, υπεύθυνος σχεδιασμού των έργων προς χρηματοδότηση / δικτύωση – επόπτης της διατήρησης του καθολικού σχεδιασμού των δράσεων της ομάδας «Πολύχρωμες Νομάδες»

 

Οι Πολύχρωμες Νομάδες: Η τέχνη της συμπερίληψης είναι μια σύμπραξη νέων ατόμων των πεδίων της Τέχνης, της Υγείας και της Εκπαίδευσης που επικεντρώνεται στην κοινοτική ενδυνάμωση μέσω βιώσιμων και συμπεριληπτικών πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και μη τυπικών εκπαιδευτικών δράσεων.

Χωρίς φυσική έδρα ταξιδεύοντας από μέρος σε μέρος επικοινωνώντας το όραμά τους και δημιουργώντας ένα δίκτυο με οργανισμούς της κοινότητας, στηρίζουν και προωθούν την ευημερία, την κοινωνική συμμετοχή και συνοχή μέσα από συμπεριληπτικές, πολιτιστικές δράσεις με/για παιδιά και νέους/ες.

Μέσω της πρωτοβουλίας Bridging Different Roots οι Πολύχρωμες Νομάδες ταξίδεψαν σε 4 περιοχές της Ελλάδας παρέχοντας πολιτιστικές δράσεις σε παιδιά με ή χωρίς αναπηρία. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη τοπικών φορέων και έλαβαν χώρα μέσα στην ίδια την κοινότητα (σε μουσεία, πάρκα, χώρους τοπικών οργανισμών). Η πρωτοβουλία συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά με δράσεις πολιτισμού σε όλη την επικράτεια.

Νέο Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα: «Η Μεγάλη Απόφαση»

βασισμένο στο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου « Η Μεγάλη Επιστροφή»: Η Διώνη, η Μωβ Νεράιδα, ο Δράκος και όλα τα Σοφά Ζώα… πηγαίνουν σχολείο!

«Ξαφνικά, η Βασίλισσα Διοδώρα για κάποιον ανεξήγητο λόγο αποφάσισε να εξορίσει όλα τα Ζώα, από το Παλάτι των Ονείρων, στο Δάσος. Η νέα τους κατοικία μετονομάστηκε σε Δάσος των Ευχών καθώς όλοι μέσα τους είχαν την ευχή να επιστρέψουν κάποτε, πίσω στο παλάτι. Μια μέρα, η εξόριστη, σοφή, γιαγιά Πολυφήμη, είχε ένα όραμα και η προφητεία έλεγε ότι θα γεννηθεί σύντομα ένας σκύλος που θα αλλάξει τον Κόσμο, θα βοηθήσει όλα τα ζώα να επιστρέψουν σπίτι τους και θα τα οδηγήσει μαζί με τη Μωβ Νεράιδα στο Νέο Σχολείο, όπου θα μάθουν όλοι απ’ την αρχή, να σέβονται τη φύση και όλα τα πλάσματά της! Εκείνη τη νύχτα γεννήθηκε η Διώνη… η οποία φυγαδεύτηκε. Μωρό ακόμα, βρέθηκε στην πόλη μόνη της, υπό τις απειλές του Πράσινου Δράκου ο οποίος την κυνηγούσε και μετά από μια μάχη μαζί του, την βρήκε η Μωβ Νεράιδα, ταλαιπωρημένη και φοβισμένη. Η Μωβ Νεράιδα όμως, έγινε η μητέρα της… Τα χρόνια πέρασαν, η Διώνη μεγάλωνε σε ένα περιβάλλον, στοργής, φροντίδας, ασφάλειας και αγάπης, ισότητας, κατανόησης και σεβασμού. Ώσπου έφτασε η ώρα! Η Διώνη νιώθει έτοιμη, να επιστρέψει, στο Δάσος των Ευχών και να πάρει μαζί της όλα τα ζώα για τη Μεγάλη Επιστροφή στο Παλάτι των Ονείρων ώστε να δημιουργήσει το Νέο Σχολείο. Όμως τα εμπόδια συνεχίζονται…Για να δούμε, θα τα καταφέρει; Πρέπει όλοι μαζί να πάρουμε την Μεγάλη Απόφαση… »

Σε αυτό το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα οι Πολύχρωμες Νομάδες ενώνουν τις φωνές τους με τις λέξεις και τα συναισθήματα της Κατερίνας Παπαποστόλου και του πολυθεματικού και διαδραστικού βιβλίου της «Η Μεγάλη Επιστροφή στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» και μέσα από το εφαρμοσμένο δράμα, τον αυτοσχεδιασμό, τη μουσική, την κίνηση, τα εικαστικά, τη δημιουργική γραφή, θα γίνουμε όλοι κάτοικοι του Δάσους των Ευχών, θα γελάσουμε και θα συγκινηθούμε ώστε να αγγίξουμε όλοι μαζί πολύτιμες αξίες, όπως εκείνες της αγάπης, της φιλίας, του κόπου, της αλληλοβοήθειας, της αποδοχής, του σεβασμού στο διαφορετικό.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου γενικής και ειδικής εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί πέραν της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων ή του θεάτρου της σχολικής μονάδας, σε αίθουσες διδασκαλίας. Ενδεικτική Διάρκεια Προγράμματος: 90 λεπτά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΈΣ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ:
Σχεδιασμός: Φιλία Κανελλοπούλου
Ηθοποιοί/Εμψυχωτές: Φιλία Κανελλοπούλου, Ζωή Κουσάνα, Άρης Βέβης
Πρωτότυπη μουσική: Από το βιβλίο «Η Μεγάλη Επιστροφή, Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» της Κατερίνας Παπαποστόλου
Παραγωγή / Ενδυματολογία – Σκηνικά: Πολύχρωμες Νομάδες, η Τέχνη της Συμπερίληψης ΑΜΚΕ
Επόπτες Καθολικής Προσβασιμότητας: Πάνος Παπακωνσταντίνου, Μαρία Κουτσογιάννη

Ποσοστό των εσόδων στηρίζουν το έργο της ΑΜΚΕ ΖΩ.Ε.Σ για τον φιλοζωικό της αγώνα μέσα σε όλα τα σχολεία της χώρας, η οποία στοχεύει στη ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού φιλοζωικού κατεστημένου και στην ολοκληρωτική αλλαγή των αντιλήψεων για τα ζώα μέσω της παιδείας.
Το βιβλίο «Η Μεγάλη Επιστροφή» μπορείτε να βρείτε στο www.zwes.gr αλλά και κατά τη διάρκεια των δράσεων που αφορούν το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Η Μεγάλη Απόφαση» και πραγματοποιούν οι Πολύχρωμες Νομάδες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
Ε: [email protected] • T: 6955625728, 6973916365 • W: jazzynomads.org

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares