home Επικαιρότητα Το Pet Festival επιστρέφει δυναμικά

Το Pet Festival επιστρέφει δυναμικά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Θεσσαλονίκη, 3-5 Φεβρουαρίου 2023

Ένα ακόμη μοναδικό event, που αποτελεί πλέον θεσμό στην Ελλάδα, μία μεγάλη γιορτή για όλους τους ζωόφιλους, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με τη νέα χρονιά!

Γράφει ο Βασίλης Γουλιέλμος, εκδότης

Στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία, γνωστή ως Zootechnia, συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της Helexpo και Well Done Μ.Ε.Π.Ε.

Έτσι, στο Pet Festival 2023, που θα πραγματοποιηθεί στα περίπτερα 5 και 6, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα εκπαίδευσης, διατροφής και υγείας γύρω από τα ζώα συντροφιάς.

Mεταξύ άλλων, το Pet Festival 2023, με βάση τη Θεσσαλονίκη έχει ως στόχο:

1.Την ανάπτυξη του φιλοζωικού αισθήματος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

2.Την προβολή εξειδικευμένων προϊόντων, και υπηρεσιών στο ευρύ κοινό.

3.Την εκπαίδευση του καταναλωτή προς τη συνειδητή κηδεμονία ζώου συντροφιάς.

3 Εθνικές Εκθέσεις Μορφολογίας Σκύλων

Στο Pet Festival 2023, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκθέσεις μορφολογίας του Κυνοφιλικού Ομίλου Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΚΟΠΕΘΕ) υπό την αιγίδα του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ), για όλες τις φυλές, κατά τη διάρκεια των οποίων θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την αγαπημένη σας φυλή από επίσημους εκτροφείς!

ΧΟΡΗΓΟΣ

Έκθεση ενυδρείων & υδρόβιων βιότοπων

Στα πλαίσια της έκθεσης ζωοτεχνία, στο χώρο του φεστιβάλ κατοικίδιων, διοργανώνεται έκθεση ενυδρείων και υδρόβιων βιοτόπων. Θα παρουσιαστούν βιοτοπικά ενυδρεία τα οποία θα αναπαριστούν υδροβιότοπους από επιλεγμένα τροπικά οικοσυστήματα του πλανήτη, καθώς και πιο απλά και προσιτά ενυδρεία σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, για όποιον ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει υδρόβιους οργανισμούς, ή απλά να διακοσμήσει τον προσωπικό ή επαγγελματικό του χώρο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν απορίες που αφορούν στην φιλοξενία ψαριών και ασπόνδυλων σε κάθε είδους ενυδρείο, αλλά και να απολαύσουν μοναδικές εικόνες από μεγάλη ποικιλία υδάτινων περιβάλλοντων.
Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, παρουσιάσεις αλλά και workshops, για όσουν ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν ή να εντρυφήσουν περισσότερο στον κόσμο αυτού του πανέμορφου κι εξαιρετικά ενδιαφέροντος χόμπι.

Επιμέλεια διοργάνωσης:
ΝΙΝΤΑΛ ΡΕΖΕΚ

Μέγας Υποστηρικτής:

Υποστηρικτές:

Επίσης, θα συναντήσετε την ειδική ενότητα για τη γάτα αυτό το υπέροχο και αξιολάτρευτο αιλουροειδές! Η γάτα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κατοικίδια ζώα και ίσως το μοναδικό οικόσιτο αιλουροειδές. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια, ενώ είναι δεινός θηρευτής και μπορεί -γι’ αυτούς που το επιθυμούν- να εκπαιδευτεί σε απλές εντολές!
Στο Pet Festival 2023 οι λάτρεις της γάτας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πάντα γύρω από αυτή και να παρακολουθήσουν 2 διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας γάτας από την Ελληνική Ομοσπονδία Αιλουροειδών “Felis Greece”.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Αμφιθέατρο Γνώσεων

Καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα διεξαχθούν ομιλίες από ειδικούς σε θέματα εκπαίδευσης, υγείας, διατροφής των ζώων συντροφιάς κ.α. Καταξιωμένοι επαγγελματίες θα μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και θα απαντήσουν σε όλες τις απορίες του κοινού.
Όλες οι νέες τάσεις, οι σύγχρονες μελέτες και τα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία θα παρουσιαστούν από τους καταλληλότερους ανθρώπους του χώρου, σε ένα τριήμερο γεμάτο νέες πληροφορίες, σεβασμό, ενσυναίσθηση και αγάπη για τα μικρά ζώα.
Το αμφιθέατρο θα αποτελέσει την αφορμή, ώστε να γίνουμε πιο υπεύθυνοι απέναντι στα ζώα συντροφιάς, να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες τους, να μάθουμε για τη φροντίδα της υγείας τους και της διατροφής τους, της εκπαίδευσης και των παιχνιδιών μαζί τους και να ανακαλύψουμε όλα τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους, ώστε να τα κατανοήσουμε απόλυτα και να δεθούμε ακόμα περισσότερο μαζί τους.

ΧΟΡΗΓΟΣ

Τέλος, θα υπάρχουν ειδικές ενότητες για τα μικρά θηλαστικά, τα καναρίνια και τα ερπετά, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συνειδητή ιδιοκτησία, τη φροντίδα τους, τη διατροφή τους, την υγεία τους κ.λπ.!
Το Pet Festival 2023 θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2023, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Χορηγός επικοινωνίας του Pet Festival 2023 είναι το περιοδικό Κατοικίδια εν δράσει.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares