home Γάτα, Εκπαίδευση Γιατί η γάτα μου λατρεύει να κάθεται στον ώμο μου σαν παπαγάλος;

Γιατί η γάτα μου λατρεύει να κάθεται στον ώμο μου σαν παπαγάλος;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Γράφει ο Τσίτσος η γάτα, www.tsitsosthecat.gr

1. Αναζητούν την προσοχή σας

Ο πρώτος και πιο απλός και πιο προφανής λόγος γι’ αυτή τη συμπεριφορά της γάτας είναι ότι η γάτα σας απλώς ζητάει απεγνωσμένα την προσοχή σας. Είναι σαν να σα φωνάζει “Ε, κοίτα με, δώσε μου λίγη σημασία”!
Έτσι για να κερδίσει τη σημασία που ψάχνει θα σκαρφαλώσει με μαεστρία στον ώμο σας και αν την επιβραβεύσετε γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να το κάνει σύστημα και που τη χάνετε που τη βρίσκεται θα έρχεται εκεί! Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ας πούμε η γάτα σας προτιμάει τον ώμο σας από ό,τι ένα γατόδενδρο.

2. Λατρεύουν τα ψηλά σημεία

Παιδια, ελπίζω να μην είστε αδιάβαστοι και τουτο εδώ να σας εκπλήσσει. Το έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές. Οι γάτες εν γένει λατρεύουν τα ψηλά σημεία γιατί εκεί νιώθουν ασφάλεια από επικίνδυνους θηρευτές που μπορεί να αποδειχθούν πολύυυ επικίνδυνοι! Ξέρετε τι κογιότ και τι τσακάλια κυκλοφορουν στη σαβάνα του υπνοδωματίου σας;
Οπότε προτιμούν να κάθονται ψηλά και να αγναντεύουν από εκεί. E και υπάρχει πιο ασφαλές και σίγουρο ψηλό σημείο από τον ώμο του πατέρα ή της μητέρας; Ξεκάθαρα όχι! Φύγαμεε για αναρρίχηση!

3. Εκδηλώνουν την αγάπη τους

Οι γάτες έχουν διάφορους τρόπους να εκδηλώσουν την αγάπη τους και αυτοί οι τρόποι διαφέρουν δραματικά από αυτούς των ανθρώπων. Σας έχω περιγράψει 10 τέτοιους τρόπους σε άλλο άρθρο! Ε λοιπόν σε αυτούς τους τρόπους προσθέστε έναν ακόμη: η γάτα ανεβαίνοντας και αράζοντας στον ώμο σας σας δείχνει με ένα ακόμη ιδιαίτερο και αξιαγάπητο τρόπο την αγάπη της!
Άλλωστε εκεί είναι όσο πιο κοντα γίνεται σε εσάς.
Αν τώρα συνδυάζει αυτό το ανέβασμα με εκεινο το στοργικο γλειψιμο του κεφαλιού, τότε πια η γάτα σας αναβλύζει τρυφεράδα! Παιδιά, απλώς απολαύστε το (και μην τυχών διανοηθείτε να σκεφτείτε ότι σας λερώνει την κεφάλα)!

4. Πρόκειται για μια τυχαία αλλόκοτη (στα δικά σας μάτια) έμπνευση της γάτας

Καμιά φορά αυτή η αναρρίχηση στον ώμο είναι μια κίνηση χωρίς συγκεκριμένο μοτίβο από πίσω.
Κάπως τυχαία, ίσως στα πλαίσια του παιχνιδιού ή ένος τρελού zoomies απλώς ανεβαίνει στον ώμο σας! Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνει κάθε λίγο και λιγάκι, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει! Απλώς συνέβη δηλαδή…

5. Αναζητεί λίγη ιδιωτικότητα

Ένας ακόμη λόγος που μια γάτα μπορεί να εκτιμάει τον ώμο του χούμαν είναι ότι εκεί μπορεί εύκολα να απομονωθεί από άλλες γάτες και από άλλες ενοχλήσεις και να επιδοθεί στα πράγματα που επιθυμεί και που χρειάζονται χρόνο όπως το γκρούμιν της ή διαφορετικά να κάτσει εκεί να διαλογιστεί για το τι είναι η Ζωή και ποια η σχέση της με τον Θεό.

Πως να μάθετε στη γάτα σας να ανεβαίνει στον ώμο σας

Αν θέλετε να μάθετε στη γάτα σας που δεν το συνηθίζει υπάρχουν τρόποι να τις μάθετε να το κάνει. Μια από τις σπάνιες επιτυχίες του πατρός στο θέμα “εκπαίδευση γάτας” ήταν ότι σχεδόν έμαθε τον Μικρουτσέλο να ανεβαίνει στον ώμο του. Όταν ο Μικρουτσέλος είναι ανεβασμένος στην κουπαστή του μπαλκονιού, ο πατέρας πηγαίνει κοντά του προτάσει το στήθος του και με τα χέρια του το χτυπάει λέγοντάς του “Έλα Μικρουτς”! Εεεε, 9 στις 10 ο Μικρουτσελής θα απλώσει τα χεράκια του λες και κάνει μια αγκαλιά και στη συνέχεια θα σκαρφαλώσει.
Ένας άλλος τρόπος είναι σκύβοντας το σώμα ώστε η πλάτη να γίνει αρκούντως επίπεδη… τότε μπορεί αυτή να τραβήξει την προσοχή μιας γάτας και να κάνει το άλμα της εκεί.. μετά μπορείτε να οριζοντιωθείτε σιγά σιγά και εκείνη θα ανέβει σιγά σιγά στον ώμο σας. Εκτός του Μικρουτσέλου στον ώμο του Πατέρα αράζουν κατά καιρούς η Ταζ και η φοβερή Κάλιμπι!

Η δική σας γάτα έχει τέτοιες συνήθειες;
Σκαρφαλώνει πάνω στον ώμο σας;
Πείτε μου σε σχόλιο στο:
https://www.tsitsosthecat.gr/papagatos/

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares