home Γενικά, Επικαιρότητα Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Discover Dogs

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Discover Dogs

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Η μοναδική έκθεση για όλους τους σκύλους!

Η Discover Dogs, η μεγάλη γιορτή για όλους τους κηδεμόνες και τους φίλους του σκύλου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 9 και 10 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ HELEXPO.

Γράφει ο Βασίλης Γουλιέλμος, διοργανωτής – εκδότης

Ένα πλήθος άνω των 4.000 επισκεπτών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της διοργανώτριας Welldone για τη μεγάλη κυνοφιλική γιορτή! Μικροί και μεγάλοι, κηδεμόνες και φίλοι του σκύλου μας επισκέφτηκαν και να μάθαμε μαζί τα πάντα για τον πιο πιστό μας φίλο.
Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα έκθεση αποτέλεσε ένα μοναδικό στο είδος του, καινοτόμο γεγονός που είχε ως βασικό της σκοπό την ενημέρωση, εκπαίδευση κι ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ευζωίας του σκύλου, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των κηδεμόνων.
Παράλληλα στον εξωτερικό χώρο πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα Διπλή Έκθεση Μορφολογίας σκύλων, για όλες τις φυλές και Αναγνώριση από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΚΟΠΕΘΕ).

Χορηγοί

Κεντρικός Στίβος:

«Discover Dogs 2022» σημαίνει αστείρευτη χαρά και έμπνευση για τους σκύλους μας! Με γνώμονα την τεράστια σημασία που έχει η σωματική, συναισθηματική και νοητική εκτόνωση του αγαπημένου μας φίλου, στον κυρίως χώρο της έκθεσης στήσαμε έναν μοναδικό στίβο, στον οποίο παρουσιάστηκαν παιχνίδια αλληλεπίδρασης με τον σκύλο μας τα οποία θα πρέπει να είναι κεντρικό κομμάτι της καθημερινότητάς του και να είναι διασκεδαστικά, προσφέροντάς του ψυχική και σωματική διέγερση συνεχώς. Επίσης, στον κεντρικό στίβο πραγματοποιήθηκαν και οι τελικοί των εκθέσεων μορφολογίας του Κ.Ο.ΠΕ.ΘΕ. καθώς και η Ειδική Έκθεση Μορφολογίας ΑΚΙΤΑ του Ομίλου Ακίτα Ελλάδος.

Χορηγός

Με τη συνεργασία

"Μια διήμερη κυνοφιλική γιορτή που είχε ως βασικό της σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ευζωίας του σκύλου"

Αμφιθέατρο

Στο χώρο του αμφιθεάτρου, καθόλη τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες πάνω σε θέματα φιλοζωίας, εκπαίδευσης, υγείας, διατροφής αλλά και κοινωνικού περιεχομένου. Παρακολουθήσαμε ανθρώπους καταξιωμένους στον κλάδο τους να μας μιλούν για την ιδιαίτερη σχέση παιδιού και σκύλου, για το ρόλο του σκύλου στην εκπαιδευτική διαδικασία, για τη σημασία της σωστής διατροφής, για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που έχουμε ως κηδεμόνες, και για άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

Χορηγοί

Εμπορική έκθεση:

Στο μέρος της εμπορικής έκθεσης oι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα εταιρειών κι επαγγελματιών που πρότειναν τις πιο συγχρονες υπηρεσίες και τα ποιοτικότερα προϊόντα. Ενημερωθηκαν για διατροφικά προϊόντα, αξεσουάρ, υπηρεσίες grooming, ξενοδοχεία σκύλων και άλλα πολλά που μπορούν να κάνουν πιο ευχάριστη κι εύκολη τη ζωή του σκύλου σας αλλά και τη δική σας. Συζητήσαν με ειδικούς για τις εξειδικευμένες ανάγκες του σκύλου, πήραν πολύτιμες πληροφορίες για την εκπαίδευσή του, έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς των εταιρειών που θα συμμετάσχουν και να κέρδισαν πολλά δώρα.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για υιοθεσίες

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη Discover Dogs 2022 είχαν, όπως πάντα, τα φιλοζωικά σωματεία. Στην έκθεση υπήρχαν ομάδες εθελοντών φιλοζωικών σωματείων που ενημέρωναν τους επισκέπτες για το πολύτιμο έργο τους και για τους τρόπους που μπορεί όποιος επιθυμεί να συμβάλλει σε αυτό.
Επιπλέον, υπήρχε η δυνατότητα να εκδηλώσει κάποιος το ενδιαφέρον του για υιοθεσία και να γνωρίσει όλα τα βήματα της νόμιμης διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να γίνει κηδεμόνας και να χαρίσει μια νέα ευτυχισμένη ζωή σε ένα πρώην αδέσποτο.

Δράσεις για παιδιά

Στη Discover Dogs πιστεύουμε βαθιά πως η σχέση σκύλου και παιδιού είναι μια ξεχωριστή σχέση.
Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις για τα παιδιά προκειμένου να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την αγάπη τους για τους σκύλους. Παιχνίδια, δώρα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και κατασκευές μετέτρεψαν την έκθεση στον απόλυτο χώρο ψυχαγωγίας και μάθησης για το παιδί.

Με τη συνεργασία

Χορηγός

Επίσκεψη με τον σκύλο μου

Στην Discover Dogs οι επισκέπτες μπορουσαν να έρθουν και με τον σκύλο τους! Για να εξασφαλισουμε την ασφάλεια των επισκεπτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας για τους συμμετέχοντες και όλους τους σκύλους μας βοήθησαν oι έμπειροι συνεργάτες μας:

Σας ευχαριστούμε και σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε υπεύθυνους κηδεμόνες! Μείνετε συντονισμένοι στο Discoverdogs.gr!

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares