home Γενικά, Επικαιρότητα Robin: Από «ένας ακόμη αριθμός», μαθητής σε σχολική τάξη!

Robin: Από «ένας ακόμη αριθμός», μαθητής σε σχολική τάξη!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sharing is caring!

Πάντα θα μας εκπλήσσουν θετικά και θα μας γεμίζουν ελπίδα όλα εκείνα τα σχολεία της χώρας που διδάσκουν την αγάπη στους τετράποδους φίλους μας!

Το Δημοτικό σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ημαθίας είναι ένα σχολείο που εδώ και πολλά χρόνια αποδεικνύει τη φιλοζωία και την ευαισθησία όλων εκείνων που αποτελούν τη σχολική του κοινότητα. Είναι ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές του συχνά συνυπάρχουν με σκύλους εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης μέσα στην τάξη. Σε έναν Δήμο μάλιστα που πραγματικά φημίζεται για την αδιαφορία των κατοίκων του αλλά και της Δημοτικής αρχής για τα ζώα, οι λιγοστοί εθελοντές, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους σε αυτό το σχολείο είναι μια νότα ευτυχίας και χαράς. Είναι ένα σχολείο που έχει διασώσει πολλά αδέσποτα πλάσματα και τους έχει βρει τις καλύτερες οικογένειες για να ζήσουν τη ζωή τους ευτυχισμένα.
Ένα από τα πλάσματα αυτά είναι και ο Robin, ένας αδέσποτος γάτος που εμφανίστηκε εμφανώς κακοποιημένος στην αυλή αυτού του σχολείου πριν λίγους μήνες κουτσαίνοντας, υποσιτισμένος και με χτυπήματα στη μύτη. Οι μαθητές του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούσαν να του γυρίσουν την πλάτη. Ο Robin ήταν πολύ φοβισμένος και έτσι τους πήρε αρκετές μέρες να καταφέρουν να τον πλησιάσουν και να ξεκινήσουν τη φροντίδα του.
Όμως, αν και τρομοκρατημένος δεν έφυγε στιγμή από την αυλή του σχολείου. Σταδιακά και με άπλετη αγάπη έφτασε η μέρα που τους πλησίασε και δέχτηκε με χαρά και ανακούφιση τα πρώτα χάδια των μαθητών του σχολείου. Σε λίγες μέρες μάλιστα μπήκε και στο σπιτάκι που με τόση αγάπη έφτιαξαν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου από φελιζόλ, κούτες και κουβέρτες για να τον κρατά ζεστό.

Ένα σχολείο που έχει διασώσει πολλά αδέσποτα και τους έχει βρει τις καλύτερες οικογενειες για μια ευτυχισμένη ζωή

Ένα μήνα περίπου μετά ο Robin στειρώθηκε και παρέμεινε στην κλινική για λίγες μέρες με όλα του τα έξοδα να τα καλύπτει η Διευθύντρια του σχολείου, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση Κατερίνα Παπαποστόλου, ενώ η καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου έχει αναλάβει το κόστος της σίτισής του. Ο Robin το πρωί υποδέχεται μαθητές και εκπαιδευτικούς στην αυλή, περιμένει το πρωινό του με ανυπομονησία, περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας από μακριά και διακριτικά το μάθημα ή κοιμάται στο μαλακό του κρεβατάκι στο γραφείο των Δασκάλων και βγαίνει στο διάλειμμα να παίξει με όλα τα παιδιά. Πολύ συγκινητικό και ελπιδοφόρο είναι και το γεγονός πως στις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά και τα Σαββατοκύριακα που το σχολείο είναι κλειστό, τη φροντίδα του έχει αναλάβει ένας μαθητής Δ΄Δημοτικού!
Παρόλο που ο Robin ζει πολύ ευτυχισμένος στο σχολείο, οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου γνωρίζουν καλά πως η ιδανική λύση για εκείνον είναι να βρει την παντοτινή του οικογένεια και να υιοθετηθεί σύντομα! Ξέρουν πως θα τους λείψει πολύ, μα κατανοούν πως όλα τα ζώα έχουν ανάγκη από μια μόνιμη ανθρώπινη παρουσία και ένα ζεστό σπίτι.

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
shares