home Γενικά, Συγκατοίκηση Πώς να γίνω φίλος με μια γάτα σε 6 βήματα

Πώς να γίνω φίλος με μια γάτα σε 6 βήματα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Μερικοί άνθρωποι έχουν φυσικό χάρισμα. Χωρίς να κάνουν τίποτα, αποτελούν πόλο έλξης για τη γάτα. Οι απανταχού γάτες τούς αγαπούν, θέλουν τα χάδια τους, ζουν και αναπνέουν για τα παιχνίδια τους.
Και υπάρχουν και οι άλλοι, οι άμπαλοι, οι ανεπίδεκτοι μαθήσεως, που ό,τι και να κάνουν, εισπράττουν την αιώνια άρνηση από τις διάφορες γάτες.

Γράφει ο Τσίτσος η γάτα, www.tsitsosthecat.gr

Βέβαια, ακόμη και αυτοί -οι μη έχοντες στον ήλιο μοίρα- έχουν δικαίωμα στον έρωτα μιας γάτας!
Για χάρη τους και μόνο για χάρη τους, θα συγκεντρώσω μερικά σίγουρα τρικ που θα κάνουν και την πιο δύσκολη, την πιο σνομπ, την πιο ξινή γάτα του κόσμου, να λυγίσει! Καθίστε αναπαυτικά και παρακολουθήστε προσεκτικά!

1. Κρατάτε το βλέμμα σας σεμνό και ταπεινό

Πρώτα από όλα, στην πρώτη επαφή που θα έχετε με το αντικείμενο του πόθου σας, προσέξτε το βλέμμα σας. Οι γάτες εκτιμούν τις σεμνές συμπεριφορές, οπότε αποφύγετε να κοιτάξετε τη γάτα έντονα και σταθερά, γιατί αυτό ερμηνεύεται τελείως λανθασμένα – βλέπετε, αυτό το επίμονο βλέμμα στη φύση είναι συνήθως από θηρευτές που παραμονεύουν τα θηράματά τους.

2. Προτείνετε το χέρι σας αργά προς τη γάτα

Οι πρώτες συστάσεις με μια γάτα πρέπει να είναι πάντα οσφρητικές. Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι, χωρίς να ξαφνιάσετε τη γάτα, να προτείνετε αργά-αργά το χέρι σας προς αυτή, ενώ εκείνη έχει οπτική επαφή με την κίνησή σας. Αφήστε την να μυρίσει την άκρη των δαχτύλων σας και αν θέλετε να ξέρετε, αυτές είναι οι πρώτες συστάσεις.
Ακολούθως, είναι πιθανό να αρχίσει να τρίβει τα μάγουλά της στα δάχτυλά σας και οι συστάσεις γίνονται πιο συγκεκριμένες.
Ωστόσο, αφήστε σ’ εκείνη την πρωτοβουλία!
Αφού γίνουν οι πρώτες επαφές, αγνοήστε την, μην επιχειρήσετε περαιτέρω πάρε-δώσε!

3. Χαϊδέψτε για λίγο και σταματήστε

Κάπου εδώ, θα αρχίσει το σχέδιο χειραγώγησης της γάτας (να πω εδώ ότι βάζω τα χεράκια μου και βγάζω τα ματάκια μου). Οι πρώτες συστάσεις έχουν γίνει, η γάτα έχει βεβαιωθεί ότι δεν έχετε επικίνδυνες διαθέσεις και σας έχει εγκρίνει, σε γενικές γραμμές. Ναι, τώρα κάντε μια πρώτη κίνηση για χάδι, ξεκινώντας από το κεφάλι και φτάνοντας απαλά, διατρέχοντας όλο το κορμί της, ως κοντά στην ουρά. Όταν φτάσετε εκεί, επιχειρήστε πολύ απαλά να τρίψετε και λίγο το πηγούνι της και τα μάγουλά της…και τότε σταματήστε! Η γάτα θα περιμένει ένα δεύτερο γύρο χαδιών, γιατί ο πρώτος φάνηκε πολύ ευχάριστος! Και θα το ψάχνει, αλλά δεν θα τον έχει! ΧΑ!

4. Επαναλάβετε το χάιδεμα για άλλες 3 φορές

Περιμένετε 2-3 λεπτά και τώρα έφτασε η ώρα για ένα δεύτερο γύρο χαδιών. Και μετά πάλι παύση… και μετά ακόμη 2-3 διακοπτόμενοι γύροι, δημιουργώντας, κάθε φορά που διακόπτετε τα χάδια, ένα ανικανοποίητο στη γάτα.
Για πρώτη φορά, η επαφή σας μπορεί να σταματήσει εδώ. Τα πιο σημαντικά βήματα έχουν γίνει, οι σταθερές βάσεις έχουν μπει για να την κατακτήσετε, ενώ από ‘δώ και πέρα, απλώς πρέπει να είστε στοιχειωδώς προσεκτικοί και όλα θα πάνε καλά!

5. Η δεύτερη συνάντηση

Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε τη γάτα, κάντε της ένα νεύμα, αλλά φροντίστε και πάλι το βλέμμα σας να μην είναι επίμονο και έντονο.
Επαναλάβετε τη ρουτίνα της πρώτης φοράς, προτείνοντας το χέρι για να το μυρίσει και χαϊδέψτε την από το κεφάλι ως την ουρά, διακόπτοντας το χάδι στο τέλος της κίνησης. Πλέον είστε δυο οικεία μεταξύ τους πρόσωπα και οι προοπτικές για το μέλλον μοιάζουν λαμπρές.
Κάπου εδώ έφτασε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα στη σχέση σας: το -μακράς διάρκειας- κλείσιμο-άνοιγμα των ματιών!

6. Το κλείσιμο-άνοιγμα των ματιών

Δώστε βάση: Κοιτάξτε τη γάτα με χαλαρό, γαλήνιο βλέμμα, μέχρι τη στιγμή που θα σας κοιτάξει κι εκείνη. Τη στιγμή που θα σας κοιτάξει κι εκείνη, ξεκινήστε ένα ήρεμο, αργό κλείσιμο των ματιών. Κρατήστε τα μάτια κλειστά για αρκετή ώρα, ώστε να καταλάβει ότι δεν είναι το σύνηθες αντανακλαστικό ανοιγοκλείσιμο των ματιών, αλλά όχι και τόσο κλειστά, ώστε να μην μπερδευτεί ότι κοιμάστε.
Αν η γάτα σάς νιώθει πλέον σαν φίλο, θα ανταποδώσει το μεγάλης διάρκειας κλείσιμο-άνοιγμα.
Μπορείτε να επαναλάβετε μερικές φορές, προσπαθώντας να συντονιστείτε με τον ρυθμό της.
Ε, αυτή η κίνηση, από τη μεριά της γάτας, σημαίνει:
«Σε εμπιστεύομαι αρκετά, ώστε να κρατώ τα μάτια μου κλειστά εν τη παρουσία σου». Ε λοιπόν, αυτή η κίνηση από τη μεριά ενός ζώου, που συχνά νιώθει σαν δυνητικό θήραμα επικίνδυνων θηρίων, είναι ισοδύναμη με τη δήλωση «Σε αγαπώ».

Συγχαρητήρια, ακόμα κι εσείς, ο πλέον άμπαλος χιούμαν, καταφέρατε να κατακτήσετε ολοκληρωτικά την γάτα των ονείρων σας!

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Μια σκέψη σχετικά με το “Πώς να γίνω φίλος με μια γάτα σε 6 βήματα

Τα σχόλια έχουν κλείσει.

shares