Discover Dogs

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Η μοναδική έκθεση για όλους τους σκύλους επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη!

Η Discover Dogs, η μεγάλη γιορτή για όλους τους κηδεμόνες και τους φίλους του σκύλου επιστρέφει στις 9 και 10 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ HELEXPO και στον εξωτερικό του χώρο.

Γράφει ο Βασίλης Γουλιέλμος, διοργανωτής – εκδότης

Με ελεύθερη είσοδο και parking, προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους, κηδεμόνες και φίλους του σκύλου να μας επισκεφθούν ώστε να μάθουμε μαζί τα πάντα για τον πιο πιστό μας φίλο.

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα έκθεση θα αποτελέσει ένα μοναδικό στο είδος του, καινοτόμο γεγονός που έχει ως βασικό της σκοπό την ενημέρωση, εκπαίδευση κι ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ευζωίας του σκύλου, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των κηδεμόνων.

Παράλληλα στον εξωτερικό χώρο (μπροστά από το περίπτερο 16) θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα Διπλή Έκθεση Μορφολογίας σκύλων, για όλες τις φυλές και Αναγνώριση από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΚΟΠΕΘΕ).

Αμφιθέατρο

Στο χώρο του αμφιθεάτρου, καθόλη τη διάρκεια του διημέρου θα διεξάγονται ομιλίες που θα αφορούν σε θέματα φιλοζωίας, εκπαίδευσης, υγείας, διατροφής αλλά και κοινωνικού περιεχομένου.
Σε μια προσπάθεια να ενημερωθούμε ως κηδεμόνες αλλά και ως φιλόζωοι, θα παρακολουθήσουμε ανθρώπους καταξιωμένους στον κλάδο τους να μας μιλούν για την ιδιαίτερη σχέση παιδιού και σκύλου, για το ρόλο του σκύλου στην εκπαιδευτική διαδικασία, για τη σημασία της σωστής διατροφής, για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που έχουμε ως κηδεμόνες, και για άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.
Περισσότερες πληροφορίες & πρόγραμμα στο:
www.discoverdogs.gr/amfitheatro/

Χορηγοί

Κεντρικός Στίβος:

«Discover Dogs 2022» σημαίνει αστείρευτη χαρά και έμπνευση για τους σκύλους μας! Με γνώμονα την τεράστια σημασία που έχει η σωματική, συναισθηματική και νοητική εκτόνωση του αγαπημένου μας φίλου, στον κυρίως χώρο της έκθεσης στήνουμε έναν μοναδικό στίβο (εντός του περιπτέρου 16), στον οποίο θα παρουσιαστούν παιχνίδια αλληλεπίδρασης με τον σκύλο μας τα οποία θα πρέπει να είναι κεντρικό κομμάτι της καθημερινότητάς του και να είναι διασκεδαστικά, προσφέροντάς του ψυχική και σωματική διέγερση συνεχώς. Η σωματική εκτόνωση ενός σκύλου κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξή του, ενώ η πνευματική του εκτόνωση είναι εξίσου σημαντική και αυτό είναι κάτι που η «Discover Dogs» το έχει λάβει υπόψιν και είναι πανέτοιμη να σας δώσει τις καλύτερες ιδέες και για αυτό! Η απαραίτητη φυσική αλλά και νοητική εκτόνωση του σκύλου μας άλλωστε, τον κάνει πιο ευτυχισμένο, πιο υγιή και πιο ήρεμο!
Επίσης, στον κεντρικό στίβο θα διεξαχθούν και οι τελικοί των εκθέσεων μορφολογίας του Κ.Ο.ΠΕ.ΘΕ.

Χορηγός
Με τη συνεργασία

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για υιοθεσίες

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη Discover Dogs 2022 θα έχουν, όπως πάντα, τα φιλοζωικά σωματεία.
Στην έκθεση θα υπάρχουν ομάδες εθελοντών φιλοζωικών σωματείων που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για το πολύτιμο έργο τους και για τους τρόπους που μπορεί όποιος επιθυμεί να συμβάλλει σε αυτό. Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα να εκδηλώσει κάποιος το ενδιαφέρον του για υιοθεσία και να γνωρισει όλα τα βήματα της νόμιμης διαδικασίας που θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να γίνει κηδεμόνας και να χαρίσει μια νέα ευτυχισμένη ζωή σε ένα πρώην αδέσποτο.

Δράσεις για παιδιά

Στη Discover Dogs πιστεύουμε βαθιά πως η σχέση σκύλου και παιδιού είναι μια ξεχωριστή σχέση. Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχουν πολλές δράσεις για τα παιδιά προκειμένου να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την αγάπη τους για τους σκύλους.
Να μάθουν για αυτούς, να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να ξεκινήσουν σιγά σιγά να αποκτούν την αρετή της ενσυναίσθησης. Παιχνίδια, δώρα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και κατασκευές θα μετατρέψουν την έκθεση στον απόλυτο χώρο ψυχαγωγίας και μάθησης για το παιδί σας.
Περισσότερες πληροφορίες & πρόγραμμα στο:
www.discoverdogs.gr/draseis-gia-paidia/

Χορηγός
Με τη συνεργασία

Στο μέρος της εμπορικής έκθεσης θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τα περίπτερα εταιρειών κι επαγγελματιών για να σας προτείνουν τις πιο συγχρονες υπηρεσίες και τα ποιοτικότερα προϊόντα. Θα ενημερωθείτε για διατροφικά προϊόντα, αξεσουάρ, υπηρεσίες grooming, ξενοδοχεία σκύλων και άλλα πολλά που μπορούν να κάνουν πιο ευχάριστη κι εύκολη τη ζωή του σκύλου σας αλλά και τη δική σας. Θα μπορείτε να συζητήσετε με ειδικούς για τις εξειδικευμένες ανάγκες του σκύλου σας, να συλλέξετε πολύτιμες πληροφορίες για την εκπαίδευσή του, να λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς των εταιρειών που θα συμμετάσχουν και να κερδίσετε πολλά δώρα.

Επίσκεψη με τον σκύλο μου

Στην Discover Dogs μπορείτε να έρθετε και με τον σκύλο σας! Προτεραιότητά όλων μας είναι η ασφάλεια των επισκεπτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας για τους συμμετέχοντες και όλους τους σκύλους.
Με την είσοδό σας στο φεστιβάλ, στον ενημερωτικό προθάλαμο (εντός του περιπτερου 16 – είσοδος σκύλω επισκεπτών), και εφόσον τηρείτε τις προϋποθέσεις εισόδου με σκύλο, θα συναντήσετε τον κτηνίατρο της διοργάνωσης για τον έλεγχο πριν την είσοδο σας σε αυτή την μεγάλη κυνοφιλική διοργάνωση.
Παρακαλούμε πριν την επίσκεψη με τον σκύλο σας ενημερωθείτε για όλες τις προϋποθέσεις στο: https://www.discoverdogs.gr/episkepsi-me-skylo/

Με τη συνεργασία

Μην ξεχνάτε ότι υπεύθυνη κηδεμονία σημαίνει ότι σέβομαι όλους τους επισκέπτες της έκθεσης, τηρώ τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες των διοργανωτών και, κυρίως, φροντίζω για την καθαριότητα του χώρου.

Κ.Ο.Π.Ε.ΘΕ.
Κυνοφιλικός Όμιλος Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης

γράφει ο Σάββας Τζέγκας, Πρόεδρος Κ.Ο.Π.Ε.ΘΕ.

Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Π.Ε.ΘΕ.) είναι ένας νεοσύστατος όμιλος που έχει ως στόχο την προώθηση και ανάδειξη της κυνοφιλίας, του κυναθλητισμού και των καθαρόαιμων ελληνικών και ξένων φυλών. Είναι μια πολύ σημαντική αποστολή καθώς η ύπαρξη των καθαρόαιμων φυλών έχει πολύ σημαντική προσφορά στην ανθρωπότητα. Οι καθαρόαιμες φυλές αποτελούνται από σκύλους με σταθερά γονιδιακά χαρακτηριστικά, μορφολογία, χαρακτήρα και χρησιμότητα. Η προσφορά τους τεράστια σε διασώσεις, έρευνες, αστυνομία, φύλαξη, οδηγοί τυφλών, θεραπευτικούς σκοπούς αλλά και ως σκύλοι συντροφιάς. Θα μπορούσε να γραφτεί ένα ξεχωριστό άρθρο για κάθε ένα από όλα τα προαναφερόμενα.
Η προώθηση, διάδοση και διάσωση των καθαρόαιμων φυλών, ενώ σήμερα αμφισβητείται από άλλους, δεν παύει να αποτελεί τον καθρέφτη της προσπάθειας πολλών ανθρώπων, ιδιαίτερα σε προηγμένες κυνολογικά χώρες που κατάφεραν με πολύ δουλειά να μας προσφέρουν ζώα υγιή, σταθερών χαρακτηριστικών και συγκεκριμένης χρησιμότητας ώστε να μπορεί ο άνθρωπος σήμερα να έχει έναν σκύλο που του ταιριάζει στον χαρακτήρα του, στις συνήθειες αλλά και στις ανάγκες του.
Για όλα αυτά ένας Κυνοφιλικός Όμιλος μπορεί να δουλέψει με σεμινάρια, ενημέρωση, διοργανώσεις κυναθλητισμού, εργασίας, μορφολογίας κ.α. ώστε να δημιουργήσει ένα πρόσφορο και υγιές περιβάλλον για τον κάθε κυνόφιλο. Χρέος επίσης του Ομίλου είναι να διαδώσει τις αξίες και την χρησιμότητα της κυνολογίας, κυνοφιλίας και φιλοζωίας στις μέρες μας και την χώρα με κάθε πρόσφορο μέσο.
Μια έκθεση μορφολογίας δεν είναι, κατά την εσφαλμένη εντύπωση κάποιων, μια έκθεση “ομορφιάς” ή “καλλιστεία”. Σε μια έκθεση μορφολογίας ο κάθε (καθαρόαιμος) σκύλος κρίνεται τόσο όσο προς τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του όσο και στο χαρακτήρα – συμπεριφορά του βάση του προτύπου της φυλής που ανήκει σύμφωνα με τα εγκεκριμένα από την Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία πρότυπα. Μέλος – κράτος της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας είναι και η Ελλάδα η οποία εκπροσωπείται από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος.
Κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά άλλα και συλλογικά σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, οφείλουμε να δουλέψουμε στην διάδοση της ορθής έννοιας της κυνοφιλίας, να δώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη κυνοφιλική παιδεία που είναι άρρηκτα δεμένη με την φιλοζωία , τον πολιτισμό, την ανάπτυξη προσωπικοτήτων με αρχές και αγάπη στον άνθρωπο και την υγιή κοινωνική γενικότερα συμπεριφορά.

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares