Mr. Dog Place

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Στο Mr. Dog Place, η φιλοσοφία μας και το υπόβαθρο της δουλειάς μας βασίζεται στην ακόλουθη λογική:
“Ό,τι μπορεί να επιτευχθεί μεταξύ σκύλου και κηδεμόνα, πραγματοποιείται αποτελεσματικότερα στα πλαίσια μιας υγιούς σχέσης”.

γράφει η Λυδία Καρακωνσταντή

Τί σημαίνει αυτό; Σαν υπεύθυνοι κηδεμόνες σκύλων, οφείλουμε να προσπαθούμε να κατανοούμε τις ιδιαίτερες συμπεριφορές των ζώων μας, να μην εστιάζουμε μόνο στις συμπεριφορές που μας ενοχλούν και να εκφράζουμε εμπράκτως την αγάπη που τους έχουμε. Σεβόμενοι πάντα το γεγονός ότι δεν είναι άνθρωποι και ούτε έχουν τις ίδιες ανάγκες, να αποσκοπούμε στο να τα κάνουμε εναρμονισμένα μέλη της ευρύτερης οικογένειάς μας.
Το εκπαιδευτήριο και κέντρο άθλησης Mr. Dog Place ιδρύθηκε το 2015 και μέσω της ενεργής επταετούς παρουσίας μας στο χώρο της εκπαίδευσης σκύλων, αποσκοπούμε σε ακριβώς αυτό.
Στο να υποδεικνύουμε, δηλαδή, στον κάθε ιδιοκτήτη το μοναδικό μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να μάθει να συμβιώνει αρμονικά με το σκύλο του και να απολαμβάνει ο ένας την παρέα του άλλου.

O,τι μπορεί να επιτευχθεί μεταξύ σκύλου και κηδεμόνα, πραγματοποιείται αποτελεσματικότερα στα πλαίσια μιας υγιούς σχέσης.

Ο χώρος

Το εκπαιδευτήριο μας βρίσκεται στις Αχαρνές, Αττικής επί της Λεωφόρου Ιωνίας. Με εύκολη πρόσβαση τόσο από την Εθνική και από την Αττική οδό, η τοποθεσία του είναι κομβική, εξυπηρετώντας κόσμο από όλη την Αττική. Είναι η έδρα μας αλλά όχι το μοναδικό σημείο από το οποίο δραστηριοποιούμαστε. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, μας αρέσει να κανονίζουμε εκπαιδευτικές εξορμήσεις με τους πελάτες μας ώστε να δοκιμάζουμε τις δυνατότητές μας και σε άλλα τερέν.

Η Ομάδα

Στο Mr. Dog Place βασιζόμαστε στην έννοια της ομάδας. Το team εξειδικευμένων συνεργατών μας, με την εμπειρία και γνώση τους θα σας απαλλάξουν από κάθε ανησυχία και έγνοια σχετικά με το σκυλάκι σας και τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Mr. Dog Puppy Program

Από τις πιό συχνές ερωτήσεις που μας κάνουν οι νέοι κηδεμόνες είναι το πότε είναι η κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσει η εκπαίδευση του κουταβιού τους. Η απάντηση είναι μια! Από την πρώτη κιόλας ημέρα που παίρνουμε το νέο μας κουτάβι στα χέρια μας ξεκινάει η διαδικασία της ανατροφής. Για να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο, μέχρι να ολοκληρωθούν τα ενδεδειγμένα από τον κτηνίατρο εμβόλια, παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις και ξεκινάμε το μάθημα στο σπίτι. Μαζί, αντιμετωπίζουμε τις πρώτες δύσκολες καταστάσεις. Πού θα κοιμάται; Πού θα κάνει την ανάγκη του; Κάθε πότε θα τρώει;
Γιατί με δαγκώνει όλη την ώρα; Πού το αφήνω όταν φεύγω από το σπίτι; Τι πράγματα να του πάρω; Ο ρόλος και ο σκοπός μας κατά τις πρώτες αυτές εβδομάδες είναι να σας βοηθήσουμε να βρείτε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας με το νέο μέλος της οικογένειας που θα βασίζεται στους κανόνες, στα όρια αλλά και στην αγάπη που τρέφετε για αυτό! Κατά την πολύ σημαντική αυτη περίοδο δίνουμε και έμφαση σε ζητήματα συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης.

Κάθε σκύλος επιδέχεται εκπαίδευσης, αρκεί να υπάρχει η ανάλογη διάθεση συνεργασίας από τον κηδεμόνα.

Mr. Dog Obedience Program

Η εκπαίδευση δεν κοιτάει ηλικία, φυλή ή μέγεθος. Κάθε σκύλος επιδέχεται εκπαίδευσης, αρκεί να υπάρχει η ανάλογη διάθεση συνεργασίας από τον ιδιοκτήτη. Μέσω του προγράμματος βασικής υπακοής μαθαίνουμε να διαβάζουμε το σκύλο μας, να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες του, θέτοντας και συνάμα τα όρια της επιθυμητής και μη επιθυμητής συμπεριφοράς. ‘Ολα αυτά τα επιτυγχάνουμε δημιουργώντας έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας που βασίζεται σε ένα σύνολο εντολών. Τα μαθήματα βασικής υπακοής γίνονται μεμονωμένα για να στοχεύσουμε στην επίλυση των ιδιαίτερων θεμάτων κάθε σκύλου αλλά και σε ομαδικό πλαίσιο ώστε να δοκιμάζονται και οι δυνατότητες μας παρουσία πολλών και ποικίλων ερεθισμάτων.

Δραστηριότητες Σκύλων

Έχοντας φτάσει σε ένα επιθυμητό σημείο εκπαίδευσης με το σκύλο συντροφιάς μας, μας ανοίγεται ένας καινούργιος κόσμος εκμάθησης και χαράς! Στο Mr. Dog Place δραστηριοποιούμαστε ενεργά στο Agility καθώς και στην Έρευνα και Διάσωση (Search & Rescue).

Agility

To agility είναι ένα διαδραστικό άθλημα με αγώνες δεξιότητας και ταχύτητας σκύλων και κηδεμόνων κατά τους οποίους ο κηδεμόνας/χειριστής καθοδηγεί το σκύλο σε μια στημένη διαδρομή με εμπόδια προσπαθώντας να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο από άποψη ακρίβειας και αποφυγής λαθών όσο και από ταχύτητας. Όπως σε κάθε ομαδικό άθλημα, απαιτείται αρκετή προπόνηση αλλά και επικοινωνία μεταξύ των δύο μελών της ομάδας για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσο περισσότερο εστιάσει ο ιδιοκτήτης στο να χτίσει μια εξαιρετική σχέση με το σκύλο του, τόσο πιο αποτελεσματική και ικανοποιητική θα είναι η πορεία του ζευγαριού στο άθλημα.. Το μυστικό έγκειται στο να το δει κανείς ως έναν χαρούμενο τρόπο για να εκτονωθεί ο σκύλος του σωματικά, αλλά και να ασκηθεί πνευματικά, ενισχύοντας το δέσιμο μεταξύ σκύλου και κηδεμόνα. Παράλληλα με τη χαρά που απολαμβάνουν σκύλος και κηδεμονας, είναι και ένας αποτελεσματικός τρόπος να ενισχυθούν η ισορροπία, η ταχύτητα, η δύναμη και ο συντονισμός του σκύλου. Στο Mr. Dog Place διατηρούμε τμήματα αρχάριων και πιο έμπειρων ομάδων. Οι προπονήσες είναι καθημερινές και η προτροπή μια: ελάτε να το δοκιμάστετε κι εσείς!

Search & Rescue

Σε σχέση με εμάς τους ανθρώπους, οι σκύλοι έχουν σημαντικά φυσικά προτερήματα. Είναι εξοπλισμένοι με εκπληκτική όσφρηση που τους επιτρέπει να ανιχνεύουν πράγματα εξ’ αποστάσεως, έχουν δυνατά πόδια που τους επιτρέπουν να κινούνται εύκολα και γρήγορα ακόμη και στα πιο δύσκολα τερέν και επιπρόσθετα, έχουν εξαιρετική ακοή. Όλα αυτά, κάνουν τους σκύλους εξαιρετικούς βοηθούς στην Έρευνα και Διάσωση.
Στο εκπαιδευτήριο μας, έχουμε τη χαρά να δραστηριοποιείται ένας από τους λίγους εκπαιδευτές πάνω στο κομμάτι «Έρευνα και Διάσωση με Σκύλο», τον Νικηφόρο Ορφανάκο. Αναλόγως με τις φυσικές δυνατότητες αλλά και τη διάθεση της κάθε ομάδας (σκύλου και χειριστή), μπορούν να προπονούνται οι ομάδες για απλή εξάσκηση και εκτόνωση αλλά μπορούν να προετοιμάζονται και σκύλοι διασώστες που θα λαμβάνουν μέρος σε πραγματικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Όπως και ο κάθε άνθρωπος, έτσι και ο κάθε σκύλος είναι μοναδικός. Γι’ αυτό το λόγο, είναι δύσκολο να όρισουμε χρονικό ορίζοντα ολοκληρωμένης εκπαίδευσης. Η αρχή του εκπαιδευτήριου μας είναι να βρισκόμαστε στο πλευρό των πελατών μας καθόλη τη διαδικασία εκμάθησης, σε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο, φροντίζοντας για τις μεμονωμένες ανάγκες του καθενός σε προσωπικό επίπεδο και προσπαθώντας να δημιουργούμε σχέσεις ζωής που βασίζονται στην υψηλή ποιότητα της δουλειάς μας, στην εμπιστοσύνη αλλά και στη διαφάνεια.
Στο πλαίσια του ευρύτερου έργου ανάπτυξης της κυνοφιλίας εντός Ελληνικών συνόρων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ultra Premium Hellas που είναι συνεχώς στο πλευρό μας και υποστηρίζει την κάθε μας επιχειρηματική κίνηση.

Κέντρο Εκπαίδευσης & Δραστηριοτήτων Σκύλων

Λεωφόρος Ιωνίας 102, Αχαρναί, 13671

Τηλ.: 6934872770 ή 6945100910
www.mrdogplace.gr

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares