home Γενικά, Συνεργασίες Πως πέρασα τις καλοκαιρινές μου διακοπές!

Πως πέρασα τις καλοκαιρινές μου διακοπές!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Από το ημερολόγιο του Κόμπι

Γειά σας, είμαι ο Κόμπι, ένα σκυλάκι ημιαιμάκι γλυκό και τσαχπίνικο, όπως λέει και η μαμά μου! Τον Αύγουστο επισκέφθηκα για πρώτη μου φορά, μιας και είμαι ακόμα σχετικά μικρός σε ηλικία, μόλις 9 μηνών, ένα ξενοδοχείο για σκύλους για να περάσω τις καλοκαιρινές μου διακοπές και να κάνω καινούργιους φίλους. Δηλαδή να κοινωνικοποιηθώ, όπως λένε και οι γονείς μου!

γράφει ο Κόμπι!

Οι ίδιοι δεν μπορούσαν να με πάρουν μαζί τους στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Θέλοντας λοιπόν να μείνω κάπου όπου θα περάσω και εγώ καλά όπως και αυτοί, έψαξαν και βρήκαν για έμενα το καλύτερο μέρος που θα μπορούσαν να εμπιστευτούν για να με αφήσουν σε καλά χέρια που λέμε… Αφού επισκέφθηκαν νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι τον χώρο και γνώρισαν τους υπεύθυνους, οι οποίοι τους έδωσαν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονταν για τη διαμονή μου, έτσι και έγινε! Κλείσαμε για διακοπές στο Smartdog.gr. Γιούπι!!! Η αλήθεια είναι πως από τη πρώτη στιγμή που το έμαθα ήμουν ενθουσιασμένος!
Εντάξει, στεναχωρήθηκα λίγο που θα αποχωριζόμουν τους αγαπημένους μου, όμως στην ιδέα και μόνο ότι θα συναντούσα και άλλους σκύλους, θα έκανα καινούργιους φίλους και θα παίζαμε όλη μέρα, δεν έβλεπα την ώρα να πάω, μιας και είμαι ένας πολύ κοινωνικός και χαρούμενος σκύλος και κάνω εύκολα φίλους!
Έτσι και έγινε! Επισκεφτήκαμε νωρίς τον γιατρό μου, κάναμε τα απαραίτητα εμβόλια, την αποπαρασίτωσή μου και περίμενα να περάσουν οι ημέρες… Ώσπου η μεγάλη ημέρα έφτασε! Στις 5 Αυγούστου το πρωί επιβιβάστηκα στο αυτοκίνητο έχοντας μαζί μου το σακίδιό μου με τα απαραίτητα αξεσουάρ! Είχε φροντίσει η μαμά μου φυσικά να μη μου λείψει τίποτα! Το βιβλιάριό μου, τα παιχνίδια μου, το φαγητό μου, το αντιηλιακό μου και φύγαμε!

Μόλις φτάσαμε, ντριιιν, χτυπήσαμε το κουδούνι!
Άνοιξε η πόρτα και μας υποδέχτηκαν με ένα πλατύ χαμόγελο δυο κοπέλες, η Γεωργία και η Στέλλα που ήταν στην υποδοχή, με χάιδεψαν και αμέσως ένιωσα πολύ οικεία! Εγώ τους έριξα ένα γλυψιματάκι για να συστηθώ, σαν να τους έλεγα: Γεια σας, είμαι ο Κόμπι!
Απ΄τη χαρά μου δεν έβλεπα την ώρα να μπω στον περιφραγμένο χώρο με το γκαζόν που έβλεπα μπροστά μου με τα διάσπαρτα παιχνίδια, την τσουλήθρα, τα μπαλάκια και τις πισίνες! Ω, θέε μου! Ήταν τόσα πολλά!
Τότε ήρθε προς το μέρος μας η κυρία που ήταν υπεύθυνη για τις βόλτες μας και τις δραστηριότητες μας, απ’ ότι μας είπαν τα κορίτσια. Η κυρία Αλεξάνδρα, συστήθηκε και με πήρε από τα χέρια της μαμάς μου η οποία είχε συγκινηθεί και με είχε ταράξει στις αγκαλιές και τα φιλιά μέχρι που εκείνη της ζήτησε να με αποχαιρετήσει για να με πάει στον προσωπικό μου χώρο για αρχή, να δω το δωμάτιό μου και να τακτοποιηθώ. Εγώ πάλι δεν έβλεπα την ώρα να βγω έξω και να παίξω με τους καινούργιους μου φίλους που με καλωσόρισαν περνώντας μπροστά από τα δωμάτια τους.
Το δωμάτιό μου ήταν μεγάλο και καθαρό, είχε ένα άνετο ξύλινο κρεβάτι, αρκετό για να απλωθώ και μια βάση με τα μπωλάκια μου, το ένα με φρέσκο νερό και το άλλο με λιχουδιές για καλωσόρισμα! Τα είχαν βάλει τα μικρά της οικογένειας, η Έλενα και ο Αντώνης που φρόντιζαν γι΄αυτό καθημερινά μαζί με τον κύριο Βαγγέλη τον μπαμπά τους και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Δεν θα μπορούσα να είχα καλύτερη υποδοχή.
Όταν βγήκα στον χώρο του παιχνιδιού και άρχισα να εξερευνώ κατάλαβα αμέσως πως θα περνούσαμε φανταστικά!
Το πρώτο βράδυ κιόλας στη βολτούλα στο γκαζόν έκανα τους πρώτους μου φίλους! Την Λίνα, την Λούσυ, την Μόλυ, τον Ερμή και τον Έκτορα, οι οποίοι κάθε καλοκαίρι κάνουν τις διακοπές τους εδώ. Όταν μας έβαλαν στα δωμάτια μας για ξεκούραση και ύπνο, ένιωσα λίγο άγχος η αλήθεια είναι. Ε, ξέρετε, το άγχος του αποχωρισμού που λένε, μικρό παιδί είμαι ακόμα, μου έλειπαν οι γονείς μου και το σπιτάκι μου.. αφού έφαγα όμως το βραδινό μου, χαλάρωσα…

Το δωμάτιό μου ήταν μεγάλο και καθαρό, είχε ένα άνετο ξύλινο κρεβάτι και μια βάση με τα μπωλάκια μου, το ένα με φρέσκο νερό και το άλλο με λιχουδιές για καλωσόρισμα!

Αν έχω κάτι ιδιαίτερο να θυμάμαι από τις διακοπές σε αυτό το μέρος, είναι η αγάπη και η φροντίδα που πήρα από όλους, τόσο εγώ όσο και οι φίλοι μου!

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως εκείνο το βράδυ αλλά και κάθε βράδυ, τα παιδιά, μας επισκέπτονταν για χάδια και φιλιά για καληνύχτα. Οι άνθρωποι που μας φρόντιζαν ήταν όλοι πολύ φιλικοί. Ένιωσα σχετικά γρήγορα σαν το σπίτι μου, που λέμε, αφού στον χώρο μένουν και οι ίδιοι όλο το 24ωρο!
Κάθε μέρα έρχονταν και άλλοι παραθεριστές και η παρέα μας μεγάλωνε. Το πρωινό παιχνίδι ήταν το αγαπημένο μου, ήταν από τις 4 βόλτες μας, η μεγαλύτερη, καθώς τα δωμάτιά μας απολυμαίνονταν κάθε πρωί και χρειαζόταν παραπάνω χρόνος για να ετοιμαστούν έτσι και εμείς απολαμβάναμε περισσότερο το παιχνίδι.
Εγώ σαν πιο κοινωνικός, δεν μου χρειαζόταν δηλαδή η κοινωνικοποίηση, έτρεχα πρώτος να υποδεχτώ τους νέους φίλους και να παίξω μαζί τους, για αρχή παίζαμε κυνηγητό, μετά βουτιές στις πισίνες, ξανά κυνηγητό και ύστερα η κυρία Αλεξάνδρα με τον κύριο Αλέξανδρο που ήταν επιτηρητές μας, φρόντιζαν να μας διασκεδάζουν χωρίζοντάς μας σε ομάδες.
Παίζαμε και άλλα παιχνίδια, πολλές φορές ήταν μαζί μας και τα παιδιά και παίζαμε όλοι μαζί. Το αγαπημένο μου ήταν να βρίσκουμε το χαμένο θησαυρό. Φυσικά εγώ το ανακάλυπτα πάντα πρώτος!
Οι ημέρες των διακοπών μου στο Smartdog.gr περνούσαν ευχάριστα και με πολύ διασκέδαση, ένιωθα πολύ όμορφα. Μας φρόντιζαν όλους με πολύ αγάπη. Κάποιους φίλους μας μάλιστα που ήταν στεναχωρημένοι γιατί δεν ήθελαν να αποχωριστούν τους γονείς τους, ναι υπήρχαν και τέτοια σκυλάκια, δεν ήταν όλοι σαν κι εμένα… τα αγκάλιαζαν και τα φρόντιζαν λίγο περισσότερο.
Αν έχω κάτι ιδιαίτερο να θυμάμαι από τις διακοπές μου σε αυτό το μέρος, είναι η αγάπη και η φροντίδα που πήρα από όλους, τόσο εγώ όσο και οι φίλοι μου!
Φυσικά και οι γονείς μου με αγαπούν πολύ. Δεν με ξεχνούσαν αφού κάθε μέρα τηλεφωνούσαν για να μάθουν πως είμαι και φυσικά με έβλεπαν σε αναρτήσεις στα social media στις σελίδες του smartdog.gr μιας και έχω και φωτογένεια.
Το φατσόνι μου φωτογραφιζόταν από την κυρία Αλέξάνδρα, η οποία μου φώναζε συνεχώς: “Τι παιδί είσαι εσύ! Κούκλος!” …και να σου οι φωτογραφίες και τα βίντεο στην πισίνα, στο γκαζόν, άλλοτε να κυλιέμαι και άλλοτε να τρέχω και να διασκεδάζω με τους φίλους μου, κι άλλες φορές αγκαλιά με τον κύριο Έλβις, όταν μου έφερνε το φαγητό μου στο δωμάτιο μου. Α! ακόμα μια αγαπημένη μου ώρα! Η ώρα του φαγητού!
Όταν ο κύριος Έλβις έφερνε το μπώλ με το φαγητό μου και πάντα μαζί με τη ξηρά τροφή μου, είχε και φρέσκο-μαγειρεμένο κιμαδάκι κοτόπουλου που περιείχε το μενού του ξενοδοχείου και φυσικά οι γονείς μου το είχαν επιλέξει στην κράτηση. Αμ πως! Είμαι καλό παιδί και το τρώω όλο το φαγητό μου μιας και είμαι στην ανάπτυξη… που λέμε! Ε…κάποιες φορές απ’τη χαρά μου πηδούσα πάνω του και το έτρωγα απ’τα χέρια του, ουπς..! Έβλεπε λοιπόν η μαμά μου πώς περνούσα και συγκινούταν!
Θυμάμαι ένα πρωινό όμως η βόλτα μας είχε άλλο αέρα…μύριζε καπνό και ο ουρανός ήταν σκοτεινός…εκείνη την ημέρα οι βόλτες μας περιορίστηκαν με λιγότερο παιχνίδι, ήταν μια άσχημη ημέρα καθώς άκουσα να λένε πως καίγονται το δάσος δίπλα μας, καίγονταν η Βαρυμπόμπη, η Πάρνηθα, αργότερα μέσα στη μέρα και άλλες περιοχές, όλοι τους ήταν πολύ στεναχωρημένοι και εμείς το ίδιο!
Το περιβάλλον πρέπει να το φροντίζουμε και το οξυγόνο μας απ’ ότι ξέρω είναι τα δάση. Αν καούν αυτά το τότε τι ζωή θα έχουμε; Οι γονείς μου και εγώ απολαμβάνουμε ατελείωτους περιπάτους σε αυτό. Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο κάνουμε πολλές εκδρομές μαζί, ανήκουν σε μια εθελοντική ομάδα που καθαρίζουν τα δάση και τις παραλίες απ΄τα σκουπίδια και εγώ τους ακολουθώ πάντα σε αυτές τις εκδρομές γι’ αυτό τα ξέρω όλα αυτά.
Εκείνο το βράδυ ήταν όλοι αναστατωμένοι, η φωτιά είχε περικυκλώσει την γύρω περιοχή, ο κύριος Βαγγέλης με την κυρία Αλεξάνδρα βοήθησαν με μια ομάδα ανθρώπων να σωθούν πολλά ζώα.
Η βραδινή μας βόλτα έγινε πολύ σύντομη, δεν χαρήκαμε το παιχνίδι λόγω των καπνών, μας έβαλαν γρήγορα μέσα στα δωμάτια μας καθώς επίσης έφεραν πολλά σκυλάκια από άλλο ξενοδοχείο σκύλων που το εκκένωσαν μέχρι να περάσει η φωτιά. Τα μετέφεραν εδώ για να είναι ασφαλή.
Εκείνο το βράδυ κανείς μας δεν κοιμήθηκε. Ευτυχώς όμως τα σκυλάκια σώθηκαν όλα. Όχι όμως άλλα ελευθέρα ζώα του δάσους και το ίδιο το δάσος!
Την επόμενη ημέρα, τα φιλοξενούμενα σκυλάκια επέστρεψαν στο δικό τους ξενοδοχείο, ενώ για εμάς, οι διακοπές συνεχίζονταν κανονικά, με τους υπεύθυνους του Smartdog.gr να μας φροντίζουν και να μας διασκεδάζουν. Ουφ, επιτέλους, ξανά παιχνίδι με τους φίλους μου. Ήμουν και πάλι πολύ χαρούμενος!
Τότε εμφανίστηκε στη παρέα η Γκόλντυ! Η νέα μου φίλη με έκανε να ξεχάσω τα πάντα. Συνομήλικη και τσαχπίνα σαν εμένα, με έκανε ότι ήθελε.
Ήρθε εκείνο το απόγευμα και αμέσως μπήκε στην καρδιά μου, την κυνηγούσα συνεχώς στο παιχνίδι και κάθε φορά που βουτούσε στη πισίνα βουτούσα και εγώ μαζί της! Με είχε μαγνητίσει αυτή και η φίλη της η Μπέλα, λαμπραντορίνες και οι δύο, δεν έβγαιναν σχεδόν ποτέ απ’το νερό. Αχ, νομίζω πως ερωτεύτηκα! Ήταν ο πρώτος μου έρωτας και καλοκαιρινός…ούπς διπλό το κακό. Ακόμα να συνέλθω!!
Σε κάθε βόλτα έτρεχα να την βρώ και εκείνη το ίδιο, της άρεσε να παίζουμε μαζί. Ήμασταν αυτοκόλλητοι στις βόλτες και περνούσαμε φανταστικά. Ήταν μόλις 5 ημέρες που είχε έρθει όμως για μένα τελείωναν οι ημέρες των διακοπών μου. Αχ! τι κρίμα, περνούσα τόσο καλά που στ’ αλήθεια δεν ήθελα να φύγω.
Την ημέρα που τελείωναν οι διακοπές μου απ’ το πρωί ένιωθα περίεργα, χαιρόμουν που θα ξανά έβλεπα του δικούς μου βέβαια όμως ταυτόχρονα λυπόμουν που θα φύγω και θα χάσω τους φίλους μου. Η κυρία Αλεξάνδρα είχε αναλάβει την περιποίησή μου, αφού οι γονείς μου είχαν ζητήσει στη κράτησή μου να κάνουμε χρήση της υπηρεσίας περιποίηση και μπάνιο! Όταν τελείωσε με το μπανάκι μου, μου φώναξε ξανά για ακόμη μια φορά: “Τι παιδί είσαι εσύ. Κούκλος!”
Οι γονείς μου είχαν ζητήσει επίσης, να με επιστρέψουν στο σπίτι μας με την υπηρεσία μεταφοράς που παρέχει το ξενοδοχείο. ‘Ετσι φεύγοντας αποχαιρέτισα όλους τους φίλους μου, την Γκόλντυ, τα παιδιά που με τάραξαν στις λιχουδιές και τα δώρα και όλους όσους με φρόντισαν 20 ημέρες σε αυτόν τον μοναδικό χώρο!

Αχ, η Γκόλντυ... κυνηγιόμασταν, παίζαμε συνεχώς και βουτούσαμε στην πισίνα!

Οι γονείς μου με παρέλαβαν στο σπίτι μας χαρούμενο, ξελιγωμένο από το πολύ παιχνίδι, ε…και λιγάκι ερωτοχτυπημένο… αχ… Γκόλντυ δεν θα σε ξεχάσω ποτέ! Γαβ γαβ!
Πάντως και οι γονείς μου έμεινα πολύ ευχαριστημένοι και σίγουρα θα με ξανά πάνε διακοπές σε αυτό το υπέροχο μέρος! Τους άκουσα που το έλεγαν στο τηλέφωνο όταν τους κάλεσαν από το Smartdog.gr, για να ρωτήσουν αν έμειναν ευχαριστημένοι. Σίγουρα ήταν! Αφού έκλεισαν να με ξαναπάνε για 3ημερο παιχνίδι! Γιούπι!!!

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares