home Γενικά, Επικαιρότητα Οι Ζω.Ε.Σ. επιστρέφουν με ανανεωμένες δράσεις!

Οι Ζω.Ε.Σ. επιστρέφουν με ανανεωμένες δράσεις!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Οι Ζω.Ε.Σ. ιδρύθηκαν το 2015 από την Εκπαιδευτικό, Ζωοθεραπεύτρια και Συγγραφέα Κατερίνα Παπαποστόλου, μετά από 17 χρόνια προσωπικού αγώνα μέσα και έξω από τα σχολεία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Όραμά της αλλά και όλων των εθελοντών και επιστημονικών συνεργατών που συμμετέχουν, η ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού φιλοζωικού κατεστημένου και η ολοκληρωτική αλλαγή των αντιλήψεων για τα ζώα μέσω της παιδείας. Οι Ζω.Ε.Σ. εκπονούν διαδραστικά και πολυθεματικά εκπαιδευτικά φιλοζωικά και περιβαλλοντικά προγράμματα όλα εγκεκριμένα από το Υ.ΠΑΙ.Θ, όπως και οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι που συμμετέχουν σε αυτά, ενώ η Διώνη, η ψυχή του οράματος, είναι πιστοποιημένη από το IFZ ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης και διαδραστικής εγρήγορσης.

Οι Ζω.Ε.Σ. έχοντας βραβευτεί τέσσερις φορές μέχρι σήμερα για το έργο τους, αλλά και η ιδρύτριά τους ως μια από τις διακεκριμένες εκπαιδευτικούς για το 2020, έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα, εθελοντικά, περισσότερα από 650 σχολεία και έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 300.000 μαθητές, ενώ έχει οργανώσει εκστρατείες φιλοζωικών ενημερώσεων μέσα από συνεργασίες με Δήμους της χώρας. Ο οργανισμός στοχεύει σε ένα ανθρωπινότερο αύριο για όλους, δίποδους και τετράποδους και έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης. Όπου τα δικαιώματα των ζώων θα είναι πια κάτι το αυτονόητο.

Ο οργανισμός στοχεύει σε ένα ανθρωπινότερο αύριο για όλους και έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης.
Όπου τα δικαιώματα των ζώων θα είναι πια κάτι το αυτονόητο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν τη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα, τη διαχείριση του αδέσποτου πληθυσμού, την περιβαλλοντική ηθική, τον σεβασμό σε κάθε μορφή του πλανήτη που αναπνέει, ενώ το πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» αφορά άτομα με αναπηρίες, παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, με ΔΕΠΥ, που νοσούν από καρκίνο και ζούνε σε θεραπευτικά ιδρύματα ή φοιτούν σε σχολεία ειδικής αγωγής.

Για το 2020-2021 υποστηρικτής του προγράμματος «Θεραπευτική Αγκαλιά» είναι το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου μέσω των σημείων στήριξης, ενώ οι Ζω.Ε.Σ. συνεργάζονται με το Άγγιγμα Ζωής για την εκπόνησή του.
Σε μια πολύ δύσκολη εποχή για όλους μας όπως ήταν και είναι η περίοδος της πανδημίας, οι Ζω.Ε.Σ. δεν σταμάτησαν τις δράσεις τους μα συνέχισαν να εκπαιδεύουν τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας διαδικτυακά ανανεώνοντας τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα τα οποία και προσάρμοσαν στις νέες συνθήκες. Ο οργανισμός λοιπόν, πλέον έχει τη δυνατότητα να εκπονεί τα εκπαιδευτικά του προγράμματα και δια ζώσης και διαδικτυακά.
Εξίσου σημαντική είναι και η δράση του οργανισμού για τη στήριξη των αδέσποτων ζώων καθώς τη χρονιά που πέρασε η ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. κατάφερε να στηρίξει περισσότερα από 150 ζώα, ενώ χάρη στη σημαντική στήριξη της Credit Agricole AAEZ και των Capital Group & Revma Plus, αλλά και των δωρεών των φίλων του οργανισμού αλλά και της ιδρύτριας, οργάνωσε μια πολύ μεγάλη δράση στη Βόρεια Εύβοια κάνοντας ένα πολυήμερο ταξίδι εκεί με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών της για ανθρωπιστική και φιλοζωική βοήθεια, μοίρασε 1,5 τόνο τροφής, αλλά και διέσωσε 15 αδέσποτα ζώα τα οποία σήμερα έχουν βρει σπίτια φιλοξενίας αλλά και τις παντοτινές τους οικογένειες.
Η ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ., παράλληλα με τις φιλοζωικές ενημερώσεις στα σχολεία, διοργανώνει και φιλοζωικά workshops σε ΚΔΑΠ αλλά και σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εκπονήσουν φιλοζωικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην τάξη τους αλλά και προγράμματα βασισμένα στα βιβλία της Κατερίνας Παπαποστόλου, των οποίων τα έσοδα στηρίζουν όλο τον αγώνα της οργάνωσης αλλά και πολλά αδέσποτα ζώα.
Για να μαθαίνετε για το έργο της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. μπορείτε να επισκέπτεστε το www.zwes.gr.
Όλα τα βιβλία της Κατερίνας Παπαποστόλου μπορείτε να τα βρείτε στο e-shop του www.zwes.gr, ενυπόγραφα από τη συγγραφέα, σε εκπληκτικές συσκευασίες και με δώρα έκπληξη, αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας. Ενώ στο www.zwes.gr βάζοντας στα σχόλια παραγγελίας #κατοικίδιαενδράσει μπορείτε να πετύχετε έκπτωση 20% στο κάθε αντίτυπο.

Για να κλείσετε μια επίσκεψη στο δικό σας σχολείο (δια ζώσης ή διαδικτυακά) μπορείτε να καλέσετε στο 6948178613 ή να στείλετε ένα e-mail στο [email protected].

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares