home Γενικά, Πρόσωπα «Ο Σπύρος, ο Όλιβερ και μια διδακτική ιστορία»

«Ο Σπύρος, ο Όλιβερ και μια διδακτική ιστορία»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Άνθρωποι της Τέχνης & του Πολιτισμού μιλούν για τη σχέση τους με τα ζώα

Επιμέλεια Στήλης: Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός με Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, Εκπαιδεύτρια σκύλων (Απόφοιτη Kynagon Dog Trainers Academy), Συγγραφέας & Δημιουργός Ζω.Ε.Σ.

Μόνο ένας άνθρωπος που υπηρετεί χρόνια με ήθος και αγάπη τον Πολιτισμό και την Τέχνη και αγαπά τόσο πολύ τις λέξεις και τις εικόνες θα μπορούσε τόσο εύστοχα να αποτυπώσει στο χαρτί το μεγαλείο της ψυχής αλλά και της αγάπης των ζώων. Δυνατά συναισθήματα που πρέπει να ξέρεις να χειρίζεσαι τις λέξεις, αφού πρώτα τις νιώσεις, που θα τα μεταφέρουν. Σε αυτό το τεύχος του περιοδικού δύο σημαντικές και νέες γυναίκες της μουσικής σκηνής, η Πολυξένη Καράκογλου και η Μαντίνεια Βάγγαλη, ερμηνεύτριες και μουσικοί, πολυτάλαντες και γνωστές για τη μεγάλη αγάπη τους στα ζώα, ξεδιπλώνουν τις σκέψεις τους και μιλούν για τις σχέσεις ζωής που διατηρούν με τους πολυαγαπημένους τους σκύλους!

Γράφει η Πολυξένη Καράκογλου, Ερμηνεύτρια & Μουσικός

Πριν από περίπου 8 χρόνια, καθόμουν στο σπίτι και μπήκε μέσα ο πατέρας μου με ένα συνομωτικό βλέμμα σαν κάτι να είχε σκαρφιστεί. Ξεκίνησε λοιπόν να μου λέει για ένα αδέσποτο σκυλάκι που γυρίζει γύρω από τη δουλειά του εδώ και αρκετό καιρό. Όπου με τους συναδέλφους του το τάιζαν και το άφηναν να κοιμάται μέσα στον χώρο, όταν έφευγαν, όμως πριν λίγο καιρό το είχε χτυπήσει μια μηχανή και τα άλλα σκυλιά που ήταν εκεί γύρω, ήταν πολύ μεγαλόσωμα σε σχέση με αυτό και το δάγκωναν. Τον σκύλο τον έλεγαν Σπύρο.
Παρά τις διαφωνίες της μητέρας μου τότε και της αδερφής μου τον φέραμε σπίτι και τον φροντίσαμε, σιγά σιγά πήρε τα πάνω του και εξοικειώθηκε, με αποτέλεσμα όλοι μας να τον λατρέψουμε.
Πέρασαν έτσι 2 όμορφα χρόνια που οι γονείς μου χάρη στον σκύλο αυτό περπατούσαν κάθε μέρα και έβγαιναν, και είχαμε μια όμορφη ψυχή που με κάθε τρόπο μας ευχαριστούσε που είχε οικογένεια. Μια μέρα που μιλούσα με έναν φίλο μου που είχε μια όμορφη σκυλίτσα, μου έλεγε πόσο πολύ θέλει να τη ζευγαρώσει και έτσι εμείς, καθώς τότε δεν γνωρίζαμε, και είχαμε από πολλούς ακούσει πως ο σκύλος πρέπει να ζευγαρώσει μια φορά πριν τον στειρώσεις, αποφασίσαμε, αφού πρώτα είχαμε φυσικά βρει υποψήφιους γονείς για τα μικρά, τελικά να τον ζευγαρώσουμε. Δυστυχώς όμως αφού ζευγάρωσε και όλα είχαν πάει μια χαρά και η μικρούλα μετά από λίγο καιρό θα έφερνε στη ζωή τα μικρά κουταβάκια του Σπύρου μας, σε μια βόλτα με τον πατέρα μου ο Σπύρος έφαγε φόλα, και πριν προλάβει να κάνει κάτι μέσα στον πανικό του, μας άφησε…
Έχουν περάσει 5 χρόνια και στη ζωή μας έχουμε τον Όλιβερ (Τουίστ) Καράκογλου, γιο του Σπύρου, καθώς ένα από τα κουτάβια εκείνης της γέννας υιοθετήσαμε εμείς, ενώ όλα τα υπόλοιπα ζουν σήμερα χαρούμενα με τις δικές τους οικογένειες και εμείς χαιρόμαστε που μαθαίνουμε νέα τους. Ήταν όμως και ένα μάθημα ζωής για μας, αφού κατανοήσαμε πλήρως πως τελικά οι φράσεις «θέλω να έχω ένα κουτάβι από τον σκύλο μου» «ο σκύλος πρέπει να ζευγαρώσει μια φορά πριν στειρωθεί» είναι ένας μύθος.
Ο Όλιβερ είναι ένας αξιολάτρευτος μικρός που έχει για φίλη του μια γάτα και κάθε πρωί την περιμένει στο παράθυρο να της πει καλημέρα, ενώ όταν του τραγουδάω ορμάει πάνω μου και με φιλάει με μανία, και όταν παίζω πιάνο κάθεται κολλημένος πάνω στο ηχείο του πιάνου.
Το να έχεις σκύλο είναι σαν να έχεις αδερφό…Είναι μέλος της οικογένειάς μας και η απόφαση να υιοθετήσουμε τον αδέσποτο μικρό, μας άλλαξε διπλά τη ζωή. Αν έχω να πω κάτι σε όσους διάβασαν αυτή τη μικρή και διδακτική ίσως ιστορία είναι να υιοθετήσουν μια μικρή ψυχή και να μην αγοράσουν… υπάρχουν άλλωστε τόσες ψυχές που θέλουν μια οικογένεια και περιμένουν την αγκαλιά μας…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Πολυξενη Καράκογλου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου όταν ήταν 6 χρονών. Τελειώνοντας το δημοτικό αποφάσισε να πάει στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά απ’ όπου πήρε και το απολυτήριο της.
Πέρασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον πρώτο χρόνο σπουδών της ανακοινώθηκε η 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου όπου και διακρίθηκε. Έτσι ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι της δισκογραφίας της, πρώτα στο single της 4ης Ακρόασης και έπειτα στη συμμετοχή στο δίσκο «Απ’το Μηδέν» του Σπύρου Παρασκευάκου και του Ζαχαρία Καρούνη με το τραγούδι «Ο άνθρωπος μπορεί». Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με 2 επίσης νέους καλλιτέχνες, τον Γρηγόρη Πολύζο και τη Αθηνά Σπανού. Ο δίσκος κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος, ονομάζεται «Πολύχρωμες Ζακέτες» και τον παρουσιάζει σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα.

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares