home Γενικά, Συγκατοίκηση Ο σκύλος σας τρομάζει στους έντονους θορύβους;

Ο σκύλος σας τρομάζει στους έντονους θορύβους;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Γράφει η Ελένη Κανάκη, Κτηνίατρος

Έχετε υιοθετήσει ένα σκύλο και σίγουρα νιώθετε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα γίνει ένας πιστός και αφοσιωμένος φίλος και το νέο μέλος της οικογένείας σας! Σίγουρα όμως θα χρειαστεί το χρόνο του για να μπορέσει να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά σας. Καμιά φορά συμβαίνει στην αρχή αυτής της κοινής συμβίωσης να τρομάζει σε πράγματα που για εσάς θεωρούνται φυσιολογικά όπως ο ήχος της ηλεκτρικής σκούπας, ο δυνατός ήχος των πυροτεχνημάτων και η ξαφνική μπόρα που συνοδεύεται με δυνατές βροντές και αστραπές! Ας δούμε τους λόγους που οι δυνατοί θόρυβοι τον τρομάζουν:

1. Η ένταση των δυνατών θορύβων είναι πολλαπλάσια για τους σκύλους!

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά οι έντονοι θόρυβοι ακούγονται πολύ πιο δυνατοί και απίστευτα τρομακτικοί στα υπερευαίσθητα αυτιά του! Ακούει τους δυνατούς θορύβους από απόσταση πολύ μεγαλύτερη από ότι εσείς. Εσείς μπορείτε να ακούσετε έναν θόρυβο που συμβαίνει σε απόσταση 6m, ενώ ο σκύλος σας κάποιον σε απόσταση 26m. Η ακοή των σκύλων είναι πραγματικά εκπληκτική! Είτε είναι βροντές, είτε πυροτεχνήματα δεν παύουν να είναι δυνατοί και πάνω απ’ όλα απροσδόκητοι θόρυβοι, που προκαλούν μια συγκεκριμένη αντίδραση στον σκύλο σας.

2. Ο σκύλος αντιδρά σε μια απειλή γι’ αυτόν!

Εμείς οι άνθρωποι γνωρίζουμε καλά για τις καταιγίδες ή τα πυροτεχνήματα, τι είναι και πότε συμβαίνουν.
Για τους σκύλους όμως φαίνονται τυχαία, απρόσμενα και απειλητικά. Επομένως, είναι φυσιολογικό να αντιδρούν σαν να βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο, αναζητώντας απεγνωσμένα ένα καταφύγιο, κάπου να κρυφτούν και να προφυλαχτούν. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση επιβίωσης να τρέξει και να κρυφτεί όταν έρχεται αντιμέτωπος με κάποιο δυνατό θόρυβο, γιατί γι’ αυτόν ο θόρυβος είναι μια πραγματική απειλή!

3. Ο σκύλος σας αισθάνεται παγιδευμένος!

Όταν ένας σκύλος αισθάνεται ότι απειλείται από δυνατούς θορύβους αισθάνεται παγιδευμένος κι ακόμα πιο φοβισμένος και θέλει να ξεφύγει από αυτό! Προσπαθήστε να τον προφυλάξετε από καταστάσεις που εκ των προτέρων γνωρίζετε ότι θα συμβούν: καλύψτε τον θόρυβο, αποσπάστε του την προσοχή με παιχνίδια και προσπαθήστε να τον καθησυχάσετε. Έτσι θα ηρεμήσει και να χαλαρώσει με αποτέλεσμα να ξεπεράσει την δύσκολη αυτή κατάσταση. Φτιάξτε για τον σκύλο σας ένα ”καταφύγιο’’ τοποθετώντας μέσα σε ένα άνετο κρεβάτι, τα αγαπημένα του παιχνίδια και λιχουδιές.

Το Adaptil θα σας βοηθήσει!

Τοποθετώντας τη συσκευή ADAPTIL® Calm Home κοντά στο “καταφύγιο” του σκύλου σας, νιώθει ήρεμος και ασφαλής. Αυτό γιατί το ΑDAPTIL® είναι μια φερομόνη κατευνασμού που απελευθερώνεται στον αέρα στέλνοντας “μηνύματα ηρεμίας” που τον βοηθούν να ηρεμήσει και να νοιώσει άνετα σε δύσκολες στρεσσογόνες καταστάσεις. Οι φερομόνες γίνονται αντιληπτές μόνο από τους σκύλους και δεν επηρεάζουν καθόλου τον άνθρωπο. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το κολάρο ΑDAPTIL® Calm on the go.
Τέλος, όταν γνωρίζετε ότι θα συμβούν εκδηλώσεις που θα συνοδεύονται από δυνατούς θορύβους, (π.χ. καταιγίδες, πυροτεχνήματα κ.α.) μπορείτε να δράσετε προληπτικά δίνοντάς του 2 ώρες νωρίτερα το χάπι ΑDAPTIL® express με ηρεμιστική δράση που οφείλεται σε φυσικά συστατικά.

Εάν παρά τις ενέργειες αυτές ο σκύλος σας εξακολουθεί να παρουσιάζει έντονες ενδείξεις φόβου, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για επιπρόσθετη βοήθεια.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο: adaptil.com/gr

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares