home Γενικά, Επικαιρότητα «Η Μεγάλη Επιστροφή – Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων»

«Η Μεγάλη Επιστροφή – Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Μόλις κυκλοφόρησε!

Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Welldone, το νέο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικού με Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Δημιουργού της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων), «Η Μεγάλη Επιστροφή – Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων», ένας οδηγός αγάπης για μικρούς και μεγάλους!

Πρόκειται για τη συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του πρώτου βιβλίου της, “Το Δώρο” αλλά και του Δώρου της Διώνης, από τις εκδόσεις Welldone, που έγραψε η Διώνη … Ο σκύλος που το 2011 μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και πετάχτηκε αβοήθητος να πεθάνει, αλλά διασώθηκε με τη βοήθεια της Κατερίνας Παπαποστόλου και μας μίλησε με έναν μοναδικό τρόπο για τη ζωή ενός αδέσποτου σκύλου!
Τώρα η Διώνη επιστρέφει μαζί με όλους τους ήρωες του Δώρου! Και όχι μονάχα μαζί τους!
12 εξαιρετικοί τραγουδιστές, 4 συνθέτες, 4 στιχουργοί, 12 μουσικοί, ένα συγκρότημα, όπου όλοι μαζί ενώνουν τις φωνές τους με τη δύναμη των λέξεων της Κατερίνας Παπαποστόλου, συνθέτοντας την πιο όμορφη αληθινή ιστορία!
Μέσα από την ιστορία και τα μάτια πρώην αδέσποτων, κακοποιημένων σκύλων, αλλά και άλλων ζώων που θυσιάζονται στον βωμό της ανθρώπινης κυριαρχίας και ματαιοδοξίας, και που η Διώνη θέλει να σώσει, τόσο ένα παιδί όσο και ένας ενήλικας θα ανακαλύψουν έναν ξεχασμένο κόσμο θαυμάτων. Εκεί που υπάρχει και ξαναγεννιέται η ελπίδα, η χαρά και το νόημα της ύπαρξης!
Το βιβλίο «Η Μεγάλη Επιστροφή – Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» σε ταξιδεύει στον Μεσαίωνα, σε σκοτεινά παλάτια, σε δάση όπου χορεύεις παρέα με όλα τα ζώα, σε πόλεις που μόνο στα όνειρά σου έχεις δει, σε ένα Νέο Σχολείο όπου διδάσκεσαι τις μεγαλύτερες αρετές της ζωής. Τον σεβασμό στον άνθρωπο και στα ζώα, στη διαφορετικότητα, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την αλληλεγγύη, την αξιοκρατία, την ισότητα, την ενσυναίσθηση, τη δύναμη της ομάδας, τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης!!!
Κυκλοφορεί σε μια πολυτελή έκδοση με δύο όψεις! Από τη μια πλευρά είναι ένα μουσικό εικονοβιβλίο ακόμη και για παιδιά 3 ετών. Σελίδες γεμάτες χρώματα που συνοδεύονται από δέκα εξαιρετικά τραγούδια σε μορφή qrcode. Κλείνεις τα μάτια και βαδίζεις ατάραχος μέσα στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων! Από την άλλη πλευρά βυθίζεσαι στα συναισθήματα και στις εικόνες που γεννούν οι λέξεις! Κρατάς ένα μεσαιωνικό εφηβικό παραμύθι! Ακούς μελωδίες να ηχούν επαναστατικά μέσα σου. Διαβάζεις για τη Μεγάλη Επιστροφή στο Παλάτι των Ονείρων!
«Η Μεγάλη Επιστροφή», όπως γράφει και η ψυχοθεραπεύτρια Χριστίνα Βλαχοπούλου, που έγραψε το εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου, είναι ένας οδηγός αγάπης. Ένα ξυπνητήρι συνείδησης. Ένα φιλικό φωτεινό σημάδι για να διανύσουμε με ασφάλεια το σκοτάδι. Μέσα από την ιστορία και τα μάτια πρώην αδέσποτων, κακοποιημένων σκύλων αλλά και άλλων ζώων που θυσιάζονται στον βωμό της ανθρώπινης κυριαρχίας και ματαιοδοξίας, και που η Διώνη θέλει να σώσει, τόσο ένα παιδί όσο και ένας ενήλικας θα ανακαλύψουν έναν ξεχασμένο κόσμο θαυμάτων.
Εκεί που υπάρχει και ξαναγεννιέται η ελπίδα, η χαρά και το νόημα της ύπαρξης.

Η Μεγάλη Επιστροφή είναι ένα ακόμα δώρο, μια νίκη του καλού, μια ευκαιρία να πιστέψουμε όλοι στη δύναμη της αγάπης.

Έχει να κάνει με την έμπρακτη προσφορά και το καλό παράδειγμα, με την ανάληψη ευθυνών και την αλλαγή του εαυτού μας. Τη μόνη αλλαγή που οδηγεί σε έναν καλύτερο κόσμο.
Το μαγικό στοιχείο της ιστορίας γίνεται συγκινητικά γήινο και αληθινό. Ο πόνος εξορκίζεται με αγάπη, η κακία με συγχώρεση και ο φόβος με ομορφιά. Όλα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Ο άνθρωπος σε κάθε ηλικία, πρέπει να διδάσκεται και να καλλιεργεί τη συμπόνια, το να νοιάζεται για τους άλλους αλλά και τον σεβασμό για όλα τα πλάσματα ενός πλανήτη που ανήκει σε όλους. Ενός πλανήτη που πρέπει να σταματήσει να αιμορραγεί και να εκδικείται από την έλλειψη αγάπης…
Το βιβλίο το οποίο συνοδεύει ένα δώρο έκπληξη, όπως και «Το Δώρο» αλλά και «Το Δώρο της Διώνης» μπορείτε να βρείτε με ηλεκτρονική παραγγελία στο www.welldone.com.gr, από την αλυσίδα πολιτισμού Ιανός στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Συντελεστές:
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Κείμενα εικονοβιβλίου: Πάττυ Παπαδήμου
Ερμηνευτές: Κώστας Παρίσσης, Άννη Θεοχάρη, Ερωφίλη, Πένυ Παπακωνσταντίνου, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Σοφία Παπουλάκου, Χαριτίνη Πανοπούλου, Κασσάνδρα Δημοπούλου Μοδινός, Αλέξανδρος Δημόπουλος, Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Μαρία Τσίλι και το συγκρότημα Passe Partout
Στίχοι – Μουσική: Ερωφίλη, Γιώργος Χατζής, Άννη Θεοχάρη, Μαρία Τσίλι, Φίλιππος Μοδινός
Ενορχήστρωση: Κώστας Παρίσσης (γενική επιμέλεια, mastering), Βασίλας Γιώργος

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατίθεται για τη στήριξη του αγώνα της ομάδας Ζω.Ε.Σ (www.zwes.gr) σε όλα τα σχολεία της χώρας αλλά και για αδέσποτα ζώα που φροντίζουν.

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares