home Γενικά, Επικαιρότητα Discover Dogs: Η έκθεση για όλους τους σκύλους!

Discover Dogs: Η έκθεση για όλους τους σκύλους!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

11-13 Οκτωβρίου 2019, ΜΕC Παιανίας

Η Discover Dogs, η μεγάλη γιορτή για όλους τους κηδεμόνες και τους φίλους του σκύλου επιστρέφει από τις 11 μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας (Λ. Λαυρίου 301).

Γράφει η Λίνα Θεολογίτου, δημοσιογράφος

Με ελεύθερη είσοδο και parking, προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους, κηδεμόνες και φίλους του σκύλου να μας επισκεφθούν ώστε να μάθουμε μαζί τα πάντα για τον πιο πιστό μας φίλο.

Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα έκθεση θα αποτελέσει ένα μοναδικό στο είδος του, καινοτόμο γεγονός που έχει ως βασικό της σκοπό την ενημέρωση, εκπαίδευση κι ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ευζωίας του σκύλου, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των κηδεμόνων.

Φέτος, ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδoς κλείνει τα 35 του χρόνια και τα γιορτάζει μαζί μας. Κατά τη διάρκεια της Discover Dogs, θα πραγματοποιηθούν οι 3 φθινοπωρινές Διεθνείς Εκθέσεις Μορφολογίας Σκύλων του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, με απονομή 3 x CAC (Πιστοποιητικό Ικανότητας Εθνικού Πρωταθλητή) & 3 x CACIB (Πιστοποιητικό Ικανότητας Διεθνούς Πρωταθλητή) για όλες τις Διεθνώς Αναγνωρισμένες Φυλές και 1 επιπλέον Εθνική Έκθεση για όλες τις Ομάδες. Οι Εκθέσεις αυτές είναι ενταγμένες στο Βαθμολογικό Σύστημα του ΚΟΕ, που στο τέλος κάθε έτους, αναδεικνύει τον “Καλύτερο Σκύλο της Χρονιάς”, από κάθε ηλικιακή Κατηγορία. Η δε Έκθεση της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2019, θα είναι η 2η Προκριματική Έκθεση για το CRUFTS 2020 (CRUFTS QUALIFICATION). Ταυτόχρονα, ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος θα πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια του τριημέρου και Εκδήλωση Αναγνώρισης.

Ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με Σκοπό την Διατήρηση και Προστασία των Καθαρόαιμων Φυλών Σκύλων στη χώρα μας, Μέλος της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας (FCI). Οι σκοποί του επιτυγχάνονται μεταξύ άλλων, με την καταγραφή και σύνταξη μητρώου των σκύλων αυτών στην Ελλάδα και με την επιλογή μέσα από Εκθέσεις Μορφολογίας & Αγώνες Εργασίας, των αντιπροσωπευτικότερων κάθε Φυλής με σκοπό την διαιώνισή τους.

Ένας από τους σημαντικότερους σκοπούς του ΚΟΕ είναι η Διάσωση, Καταγραφή, Προώθηση, Ανάπτυξη και φυσικά η Διεθνής προβολή και Αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από την FCI, των Ελληνικών Φυλών Σκύλων που είναι πολιτιστική μας κληρονομιά, όπως επίσης και η προώθηση της εν γένει ζωοφιλίας στη χώρα μας.

Στις Εκθέσεις Μορφολογίας Σκύλων, οι σκύλοι που συμμετέχουν, αξιολογούνται και κρίνονται σύμφωνα με το Μορφολογικό Πρότυπο της φυλής τους, που σημαίνει ότι αξιολογείται η εξωτερική εμφάνιση και η ιδιοσυγκρασία του σκύλου.
Δεν πρόκειται φυσικά για “καλλιστεία” αλλά για σοβαρές διοργανώσεις που απευθύνονται σε όσους θαυμάζουν συγκεκριμένες Φυλές Σκύλων και ενδιαφέρονται να βοηθήσουν ώστε αυτές να διατηρηθούν φέροντας για πάντα αναλλοίωτα τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά με τα οποία τις προίκισε η φύση.

Oι Εκθέσεις Μορφολογίας Σκύλων είναι σοβαρές διοργανώσεις που βοηθούν να διατηρηθούν για παντα αναλλοίωτα τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά των φυλών

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.discoverdogs.gr/ekthesi-koe/

GroomAthens 2019

Για δευτερή συνεχή χρονιά στην Eλλάδα διοργανόνεται στα πλαίσια του Discover Dogs η GroomAthens, η εκδήλωση για τον καλλωπισμό των κατοικιδίων που έγινε θεσμός! Με σκοπό την προώθηση της τέχνης του καλλωπισμού του σκύλου θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε δωρεάν επιδείξεις κουρεμάτων σκύλων καθώς και όλους τους διαγωνισμούς καλλωπισμού και περιποίησης, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιπέδων από αρχάριους έως πρωταθλητές σε όλες τις εγκεκριμένες κατηγορίες από το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Σωματείο Επαγγελματιών Κομμωτών Σκύλων.

Η GroomAthens πλαισιώνεται επιπρόσθετα από ένα διήμερο πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων για επαγγελματίες κομμωτές σκύλων με εισηγητές κορυφαίους κριτές, groomers και εκτροφείς απ’ όλο τον κόσμο.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες με εξειδικευμένα προϊόντα καλλωπισμού: #1 All Systems, Chris Christensen, Animology, Petuxe, Groom Professional και Kare-Pro και Aeolus.

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης (www.groomathens.gr) ή να επικοινωνήσετε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] καθώς επίσης και στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook: GroomΑthens (facebook.com/groomathens).
Σας περιμένουμε όλους σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο, στη GroomAthens!

Διοργάνωση

Υπό την Αιγίδα

Aμφιθέατρο

Στο χώρο του αμφιθεάτρου, καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου θα διεξάγονται ομιλίες που θα αφορούν σε θέματα φιλοζωίας, εκπαίδευσης, υγείας, διατροφής αλλά και κοινωνικού περιεχομένου. Σε μια προσπάθεια να ενημερωθούμε ως κηδεμόνες αλλά και ως φιλόζωοι, θα παρακολουθήσουμε ανθρώπους καταξιωμένους στον κλάδο τους να μας μιλούν για την ιδιαίτερη σχέση παιδιού και σκύλου, για το ρόλο του σκύλου στην εκπαιδευτική διαδικασία, για τη σημασία της σωστής διατροφής, για την εκπαίδευση μέσω του παιχνιδιού, για τις πρώτες βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε στον σκύλο μας, για τις πρώτες μέρες με ένα κουτάβι στο σπίτι, για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που έχουμε ως κηδεμόνες, για τη Sugar, το πρώτο diabetic alert dog στην Ελλάδα, για τους Σκύλους Οδηγούς Ελλάδος και για άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

Περισσότερες πληροφορίες & πρόγραμμα στο:
www.discoverdogs.gr/amfitheatro/

Χορηγοί αμφιθεάτρου

Ανακαλύψτε τις φυλές

Στη μοναδική στην Ελλάδα έκθεση τέτοιων προδιαγραφών θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε διαφορετικές φυλές σκύλων από τους κηδεμόνες τους ή από ομίλους, να μάθετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τις ανάγκες τους και να συζητήσετε για τον τρόπο που θα τους προσφέρετε ένα καλύτερο μέλλον.

Περισσότερεςπληροφορίες στο:
www.discoverdogs.gr/anakalipste-tis-fyles/

Χορηγός Ενότητας

Στο μέρος της εμπορικής έκθεσης θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τα περίπτερα εταιρειών κι επαγγελματιών για να σας προτείνουν τις πιο συγχρονες υπηρεσίες και τα ποιοτικότερα προϊόντα. Θα ενημερωθείτε για διατροφικά προϊόντα, αξεσουάρ, υπηρεσίες grooming, ξενοδοχεία σκύλων και άλλα πολλά που μπορούν να κάνουν πιο ευχάριστη κι εύκολη τη ζωή του σκύλου σας αλλά και τη δική σας. Θα μπορείτε να συζητήσετε με ειδικούς για τις εξειδικευμένες ανάγκες του σκύλου σας, να συλλέξετε πολύτιμες πληροφορίες για την εκπαίδευσή του, να λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς των εταιρειών που θα συμμετάσχουν και να κερδίσετε πολλά δώρα.

Δεν φέρνω μαζί μου τον σκύλο μου

Ακόμα και αν ένας σκύλος είναι εξοικειωμένος στην ανθρώπινη συντροφιά, είναι δύσκολο να προβλεφθεί η αντίδρασή του ανάμεσα στο πλήθος, την κίνηση και τη «φασαρία» που ενδέχεται να επικρατήσει στην έκθεση. Οι άνθρωποι της διοργάνωσης, σε μια ορθότερη προσέγγιση της Discover Dogs 2019, αποφάσισαν η είσοδος να επιτρέπεται μόνο σε σκύλους που συμμετέχουν σε κάποια από τις δράσεις της.

Προτεραιότητα της Discover Dogs και των διοργανωτών αποτελεί η ασφάλεια όλων (σκύλων, παιδιών και ενηλίκων).Στους χώρους της έκθεσης θα υπάρχει πλήθος κόσμου, πολλά παιδιά αλλά και αρκετοί σκύλοι που θα συμμετέχουν στις δράσεις της Discover Dogs. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί ενδέχεται να προκαλέσουν στρες και νευρικότητα στο κατοικίδιό σας. Επομένως, θα σας συμβουλεύαμε να μην φέρετε μαζί τον σκύλο σας. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Παρόλα αυτά, αν πρέπει να έρθετε με τον σκύλο σας, σας δίνουμε τη λύση: Η διοργάνωση της έκθεσης παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να αφήσουν για 1 ώρα, σε ειδικά διαμορφωμένο, ασφαλή και φυλασσόμενο χώρο τον σκύλο τους ώστε να μπορέσουν να επισκεφτούν την έκθεση.

Προϋποθέσεις χρήσης της υπηρεσίας (βάσει του άρθρου 7 του Ν.4039/2012) είναι:

 • Να έχει τοποθετηθεί microchip στον σκύλο
 • Να έχει καταγραφεί στη βάση του ΥΠΑΑΤ και υποχρεωτικά να φέρετε μαζί σας το πιστοποιητικό της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης. Το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης μπορείτε να το ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας.
 • Να έχετε μαζί σας το ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του σκύλου, το οποίο θα σας ζητηθεί από τον κτηνίατρο της διοργάνωσης.
 • Ο σκύλος να έχει κάνει αντιλυσσικό εμβόλιο για την χρονιά 2019 και να φορά σε εμφανές σημείο την κονκάρδα του φετινού αντιλυσσικού εμβολιασμού. Επίσης στο βιβλιάριο υγείας του να αναφέρεται η ημερομηνία της τελευταίας αποπαρασίτωσης.
 • Υπογεγραμμένη βεβαίωση από τον κηδεμόνα ότι η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για την υγεία του σκύλου (θα διατίθεται στην είσοδο).
 • Ο χρόνος φύλαξης δεν μπορεί να ξεπερνά τη μία ώρα (60 λεπτά).

Μην ξεχνάτε ότι υπεύθυνη κηδεμονία σημαίνει ότι σέβομαι όλους τους επισκέπτες της έκθεσης, τηρώ τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες των διοργανωτών και, κυρίως, φροντίζω την καθαριότητα του χώρου.

Με τη συνεργασία

Eκδήλωση ενδιαφέροντος για υιοθεσία

Τα ζωοφιλικά σωματεία θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκθεση. Στη Discover Dogs αγαπάμε όλα τα ζώα χωρίς να μας επηρεάζει σε κανένα επίπεδο το αν είναι αδέσποτα, ημίαιμα, ηλικιωμένα, άρρωστα ή αν έχουν κάποια μικροπροβλήματα συμπεριφοράς. Γι΄αυτό και στηρίζουμε έμπρακτα το έργο των ζωοφιλικών σωματείων μιας και αποτελεί ισχυρή πεποίθησή μας ότι η υιοθεσία και η φροντίδα ενός αδέσποτου ζώου είναι πράξη πολιτισμού.
Στην έκθεση θα υπάρχουν ομάδες εθελοντών φιλοζωικών σωματείων που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για το πολύτιμο έργο τους και για τους τρόπους που μπορεί όποιος επιθυμεί να συμβάλλει σε αυτό.
Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα να εκδηλώσει κάποιος το ενδιαφέρον του για υιοθεσία και να ενημερωθεί για όλα τα βήματα της νόμιμης διαδικασίας που θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να γίνει κηδεμόνας και να χαρίσει μια νέα ευτυχισμένη ζωή σε ένα πρώην αδέσποτο.

Όλες οι πληροφορίες στο:
www.discoverdogs.gr/ekdilosi-endiaferontos-gia-yiothesies/

Δράσεις για παιδιά

Στη Discover Dogs πιστεύουμε βαθιά πως η σχέση σκύλου και παιδιού είναι μια ξεχωριστή σχέση. Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχουν πολλές δράσεις για τα παιδιά προκειμένου να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την αγάπη τους για τους σκύλους. Να μάθουν για αυτούς, να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να ξεκινήσουν σιγά σιγά να αποκτούν την αρετή της ενσυναίσθησης. Παιχνίδια, δώρα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και κατασκευές θα μετατρέψουν την έκθεση στον απόλυτο χώρο ψυχαγωγίας και μάθησης για το παιδί σας.

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. μάλιστα, δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες παιδιών με τη συνοδεία των γονιών τους, κατόπιν ραντεβού με ένα μήνυμα στη σελίδα τους στο facebook, να συμμετέχουν στο πολυθεματικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο… φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης», αποκτώντας πολύ σημαντική γνώση πάνω στη σχέση τους με τον σκύλο!
Face painting, μπαλονοκατασκευές, χειροποίητες κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, παρουσιάσεις βίντεο, διαγωνισμοί ζωγραφικής θα κάνουν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τον σκύλο μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες. Και το σημαντικότερο με την καρδιά τους γεμάτη αγάπη από τις αγκαλιές και τα φιλιά από τους τρεις μοναδικούς σκύλους της ομάδας Διώνη, Άξελ και Πόθο που έχοντας πλέον συναντήσει πάνω από 70.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, θα είναι για ακόμη μια φορά κοντά μας ως οι πρωταγωνιστές του περιπτέρου αυτού!
Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερο θα είναι μόνιμα στημένο ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο για παιδιά. Επίσης θα υπάρχει σε μόνιμη βάση facepainting όπως και ζωοφιλική ενημέρωση παιδιών από τις Ζω.Ε.Σ. εφόσον δημιουργούνται ομάδες.

Συχνές Ερωτήσεις;

 • Η είσοδος είναι δωρεάν; Υπάρχει Parking;
  H είσοδος και το parking είναι ΔΩΡΕΑΝ. Δείτε όλες τις πληροφορίες για την εύκολη πρόσβαση και την είσοδό σας στην έκθεση στο
  www.discoverdogs.gr/odigies-prosvasis/
 • Μπορώ να σας επισκεφτώ με τον σκύλο μου;
  Ακόμα και αν ένας σκύλος είναι εξοικειωμένος στην ανθρώπινη συντροφιά, είναι δύσκολο να προβλεφτεί η αντίδρασή του ανάμεσα στο πλήθος, την κίνηση και τη «φασαρία» που ενδέχεται να επικρατήσει στην έκθεση. Οι άνθρωποι της διοργάνωσης, σε μια ορθότερη προσέγγιση της Discover Dogs 2019, αποφάσισαν η είσοδος να επιτρέπεται μόνο σε σκύλους που συμμετέχουν σε κάποια από τις δράσεις της.
  Προτεραιότητα της Discover Dogs και των διοργανωτών αποτελεί η ασφάλεια όλων (σκύλων, παιδιών και ενηλίκων). Στους χώρους της έκθεσης θα υπάρχει πλήθος κόσμου, πολλά παιδιά αλλά και αρκετοί σκύλοι που θα συμμετέχουν στις δράσεις της Discover Dogs. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί ενδέχεται να προκαλέσουν στρες και νευρικότητα στο κατοικίδιό σας. Επομένως, θα σας συμβουλεύαμε να μην φέρετε μαζί τον σκύλο σας.
  Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
  Δείτε τις πληροφορίες στο: www.discoverdogs.gr/den-ferno-mazi-mou-ton-skylo-mou/
 • Μπορώ να αγοράσω έναν σκύλο;
  Ο στόχος της Discover Dogs είναι ενημερωτικός και ∆ΕΝ πραγματοποιούνται σε καμία περίπτωση πωλήσεις κουταβιών ή σκύλων.
 • Υπάρχει κόστος παρακολούθησης στην ενότητα Grooming;
  Oι παρουσιάσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιούνται δωρεάν. Κόστος συμμετοχής υπάρχει μόνο στα αποκλειστικά σεμινάρια για επαγγελματίες groomers που θα γίνουν στο πλαίσιο της GroomAthens 2019.
 • Πώς θα μείνω ενημερωμένος για τα νέα σας;
  Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στα social media

Επίσης όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες και στο www.discoverdogs.gr

Μια βόλτα στους χώρους της Discover Dogs είναι μια βόλτα στον μαγικό κόσμο του σκύλου. Ελάτε να σας ξεναγήσουμε!

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares