home Πτηνά Καναρίνι Gloster

Καναρίνι Gloster

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Ιστορία
Το Gloster Fancy Canary είναι μία σχετικά νέα φυλή που η ανάπτυξή της επικεντρώνεται στην Αγγλία στα μέσα της δεκαετίας του 1920. Είναι το αποτέλεσμα της προσεκτικής ανάμειξης τριών φυλών, συγκεκριμένα του Roller Canary, το μικρό Crested Canary και το Border Canary. Αυτή η φυλή είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της κας Rogerson από Cheltenham, Gloucestershire, από την οποία προέρχεται το όνομα Gloster Canary και από τον John McLay, έναν γνωστό εκτροφέα και κριτή από τη Σκωτία. Από την επιτυχημένη ανάπτυξη αυτής της φυλής, έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα εκείνων που προτιμούν μικρά ελαφριά καναρίνια με υπέροχα χρώματα. Λόγω της συνεχούς αύξησης της δημοτικότητάς του, τόσο ως οικογενειακού κατοικίδιου ζώου όσο και ως πτηνών εμφάνισης, το Gloster είναι άμεσα και εύκολα διαθέσιμο σε τοπικά καταστήματα κατοικίδιων ζώων.

Φυσικά χαρακτηριστικά
Το Gloster είναι μία από τις μικρότερες φυλές των καναρινιών με μέγεθος που φτάνει σε μήκος περίπου 11,5 εκατοστά. Έχει ένα στρογγυλό συμπαγές σώμα με πολύχρωμο φτέρωμα. Είναι ένα ελκυστικό, ζωντανό, ενεργό πτηνό. Είναι εύκολα αναγνωρισμένο βάσει της φυσικής του κατάστασης και όχι βάσει των κελαηδισμάτων του. Υπάρχουν δύο τύποι του Gloster: το ένα είναι το crested, το οποίο είναι γνωστό ως Corona, και το άλλο είναι το Consort. Εκτός από τη χαρακτηριστική Corona στο κεφάλι του δεν υπάρχει στους δύο τύπους διαφορά στη φυσική τους εμφάνιση.

Το Gloster είναι ένα ιδανικό κατοικίδιο για αρχάριους, καθώς αυτή η φυλή είναι ζωντανή, ελκυστική και εύκολη. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πουλιά, το Gloster μπορεί βασικά να φυλάσσεται σε ένα κλουβί όπου απολαμβάνει να πετάει και να μετακινείται.

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καναρίνια είναι αγαπητό πτηνό συντροφιάς από εξειδικευμένους και αρχάριους! Είναι μία τέλεια επιλογή για τον αρχάριο, καθώς είναι πτηνό πολύ ανθεκτικό και αναπαράγεται εύκολα. Ως «καναρίνι τύπου», το Gloster εκτρέφεται για τη φυσική εμφάνισή του και όχι για το χρώμα ή τη μελωδία του. Αυτά τα ελκυστικά μικρά πουλιά έχουν στρογγυλό συμπαγές σώμα και είναι αρκετά ζωηρά και κοινωνικά, ενώ λόγω του χαριτωμένου και μοναδικού βλέμμα τους ξεχωρίζουν αναμφίβολα! Με όλα αυτά τα αξιαγάπητα, υπέροχα χαρακτηριστικά και τη διαδεδομένη διαθεσιμότητά τους, αυτά τα πτηνά συντροφιάς είναι ιδανικά κατοικίδια για παιδιά και ηλικιωμένους. Αν ψάχνετε για ένα γλυκό, υπάκουο πτηνό για κατοικίδιο να σας κρατήσει συντροφιά και να ομορφύνει την ημέρα σας χωρίς να ζητήσει πολλά σε αντάλλαγμα, αυτό που χρειάζεστε ιδανικά είναι το καναρίνι Gloster. Μικρόσωμο, εύκολο στη φροντίδα, διασκεδαστικό και φιλικό – κατά τη γνώμη πολλών, το Gloster αποτελεί το ιδανικό πτηνό συντροφιάς.

Φροντίδα
Τα Glosters θα πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασίες μεταξύ 15 και 22 βαθμών κελσίου, αν και μπορούν να ανεχθούν θερμοκρασίες αρκετά χαμηλότερες, έως και 5 βαθμούς για σύντομες περιόδους. Φυλάσσονται σε κλουβί που θα πρέπει να έχει διαστάσεις τουλάχιστον 60x40x40 εκατοστών. Το κλουβί θα πρέπει να έχει ποικίλες πατήθρες διαφόρων διαμέτρων για την προώθηση υγιών ποδιών. Τουλάχιστον μία πατήθρα θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στο κλουβί, όπου το πουλί μπορεί να περάσει τη νύχτα του. Το κλουβί του πτηνού πρέπει να τοποθετείται ψηλά στο δωμάτιο, έτσι ώστε το καναρίνι να κοιτάζει προς τα κάτω. Η τοποθέτηση του κλουβιού πρέπει να βρίσκεται σε μία περιοχή χωρίς ρεύματα. Όσον αφορά στη διατροφή τους πρέπει να αποτελείται από έναν υψηλής ποιότητας μίγμα καναρινόσπορων με μερικά χόρτα και επιπλέον ασβέστιο.

Αυτά τα πτηνά, γενικά το καλοκαίρι, και κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας, το αρσενικό μπορεί να μειώσει το τραγούδι του ή ακόμη και να σταματήσει εντελώς. Πρόκειται για τυπική συμπεριφορά και δεν προκαλεί ανησυχία. Το μπάνιο είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, ενώ πρέπει να προσφέρεται καθημερινά λουτρό με κρύο νερό.
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ζεστό νερό, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Το κόψιμο των νυχιών πρέπει να γίνεται τακτικά ανάλογα με τις ανάγκες. Η αναπαραγωγή είναι μία υπέροχη διαδικασία και αυτά τα πουλιά είναι αρκετά εύκολο να αναπαραχθούν.
Προσοχή! Δεν πρέπει να αναπαραχθούν δύο Κορώνες Coronas Gloster, καθώς το αποτέλεσμα θα περιέχει πιθανώς νεκρά πτηνά. Το Beautyofbirds. com υποδεικνύει ότι αυτό οφείλεται στο κυρίαρχο γονίδιο που παράγει την κορώνα που προκαλεί παραμορφώσεις κρανίου αν υπάρχει και στους δύο γονείς. Φωλιές χρησιμοποιούνται για την ωοτοκία και ένα θηλυκό θα παράγει από 3 έως 6 αυγά, ένα ανά ημέρα. Η περίοδος αναπαραγωγής είναι συνήθως από την Άνοιξη.

Τελικά πρέπει να πάρω ένα καναρίνι Gloster; 
Αυτά τα κατοικίδια είναι υπέροχα για όσους επιθυμούν ένα πτηνό χαμηλής συντήρησης. Δεν απαιτούν υπερβολική προσοχή και αν διατηρούνται σε ζευγάρια θα είναι αρκετά χαρούμενα από τον εαυτό τους, προσφέροντάς σας τα τραγούδια και την ομορφιά τους.

Επιστημονική ονομασία: Serinus Canaria Domesticus
Προέλευση: Αγγλία
Μέση διάρκεια ζωής: 10 έως 15 έτη
Μέγεθος: 11,5 cm
Χρωματισμοί: Ποικίλα χρώματα λευκού, κίτρινου, καφέ και άλλων
Ήχος κελαηδίσματος: Μελωδικός
Συμπεριφορά: Κοινωνική

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares