home Γενικά, Συνεργασίες Η ευεργετική δράση του ύπνου

Η ευεργετική δράση του ύπνου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Δελτίο τύπου της εταιρίας Woof Moda

Ο ύπνος για τα ζώα, όπως και για τους ανθρώπους, είναι πολύ ευεργετικός και ένδειξη της γενικότερης ευζωίας τους. Αρκετοί σκύλοι, δυστυχώς, στην καθημερινότητά τους είναι συχνά σε υπερδιέγερση και υπερκινητικότητα, με αποτέλεσμα να στερούνται τον ύπνο, κάτι που λειτουργεί εναντίον τους. Ένας ενήλικος σκύλος χρειάζεται τουλάχιστον 10-14 ώρες ύπνου ημερησίως, τις οποίες ολοκληρώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Οι έρευνες δείχνουν ότι η ποιότητα και η διάρκεια του βραδινού ύπνου μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την υγεία του, αλλά και τη συμπεριφορά του, διότι κατά τη διάρκεια του νυχτερινού, βαθύ ύπνου απελευθερώνεται η ορμόνη μελατονίνη, η οποία έχει αγχολυτική δράση και βοηθά στην προστασία των κυττάρων, ενισχύοντας ακόμη και το ανοσοποιητικό σύστημα. “Τα ζώα που στερούνται ύπνο, όπως και οι άνθρωποι, είναι πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις”, αναφέρει η γνωστή κτηνίατρος Dr. Joan C. Hendricks, του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ο σκύλος στερείται ποιοτικού ύπνου, η συσσώρευση των ορμονών του στρες μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές επιπτώσεις, όπως κακή διάθεση, ερεθιστικότητα, επιθετικότητα ή άλλες προβληματικές συμπεριφορές. Αντιθέτως, ο καλός ύπνος συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, τη μνήμη και την ικανότητα εκμάθησης του σκύλου.

Το οικολογικό κρεβατάκι ζώων συντροφιάς, Woof Nature, με ευεργετικές ιδιότητες, αποτελεί μοναδική Ελληνική Καινοτομία και είναι προστατευμένο με Ευρωπαϊκή Πατέντα! Το κρεβατάκι Woof Nature κατασκευάζεται από 100% φυσικές πρώτες ύλες, 100% βαμβάκι, 100% λινό (λινάρι), χωρίς χρωστικές, ενώ η γέμισή του αποτελείται από φυσικό υδρόφιλο βαμβάκι. Είναι πρακτικό και ταυτόχρονα υποαλλεργικό, αφού το κάλυμμά του αφαιρείται και πλένεται εύκολα.

Πέρα, όμως, από τα εκπληκτικά οικολογικά και υπό-αλλεργικά του υλικά, το κρεβατάκι Woof Nature καινοτομεί, καθώς περιέχει, σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες, ένα μελετημένο μίγμα από θεραπευτικά βότανα. Μία εξειδικευμένη συνταγή, δημιουργία της Marilyn Peters Bsc Msc, Διπλωματούχος Αρωματοθεραπεύτρια για ζώα. Το μίγμα περιέχει Λεβάντα, Βαλεριάνα, Λουΐζα, Πασιφλόρα και Λυκίσκο επιλεγμένα ένα προς ένα, και σε συγκεκριμένες δοσολογίες, για τις αγχολυτικές, μυοχαλαρωτικές και ηρεμιστικές δράσεις τους, οι οποίες συνολικά λειτουργούν καταλυτικά στη μείωση του άγχους και του στρες και συνεπώς στην προώθηση του καλού ύπνου.

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ο σκύλος στερείται ποιοτικού ύπνου, η συσσώρευση των ορμονών του στρες μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές επιπτώσεις, όπως κακή διάθεση, ερεθιστικότητα, επιθετικότητα ή άλλες προβληματικές συμπεριφορές. Αντιθέτως, ο καλός ύπνος συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, τη μνήμη και την ικανότητα εκμάθησης του σκύλου.

Πέρα, όμως, από την ευεργετική δράση του μίγματος των βοτάνων, που υπάρχουν στο κρεβατάκι Woof Nature σε σώμα και νου, έχει και άλλες σημαντικές πρακτικές ιδιότητες:
1. Παρέχει εμπλουτισμό στο μονότονο δεσποζόμενο περιβάλλον του σκύλου, μέσα από την οσφρητική διέγερση. Τα συστατικά, τα οποία είναι μέρος του φυσικού τους περιβάλλοντος και συνεπώς κομμάτι της ίδιας της φύσης τους, έρχονται μέσα από το κρεβατάκι τους, κατευθείαν στο ανθρώπινο περιβάλλον τους. Γεγονός πολύ καθησυχαστικό γι’ αυτά.
2. Προσφέρει φυσική δράση κατά των παρασίτων και είναι αντιβακτηριδιακό.
Έτσι, με το κρεβατάκι της Woof Nature, ο αγαπημένος μας φίλος δέχεται πληθώρα από θετικές φυσικές ευεργετικές επιρροές, καθώς περνά στιγμές χαλάρωσης και άνεσης στο κρεβάτι του.

5 βότανα, άπειρες ευεργετικές δράσεις για ένα μοναδικό κρεβάτι

Λεβάντα (Lavandula angustifolia)
Η λεβάντα ανακουφίζει από το άγχος, βελτιώνει τη διάθεση, προωθεί τον βαθύ ύπνο, ανακουφίζει από κνησμό σε δερματοπάθειες, αποτρέπει τις λοιμώξεις λόγω των αντιβακτηριακών και αντιμυκητιασικών επιδράσεών της, και μειώνει τη φλεγμονή.

Βαλεριάνα (Valeriana officinalis)
Η βαλεριάνα αποτελεί το ηρεμιστικό της φύσης. Προωθεί τον βαθύ ύπνο και μειώνει το άγχος και το ψυχολογικό στρες.

Πασιφλόρα (Passiflora incarnata)
Η πασιφλόρα προωθεί τον καλό ύπνο, μειώνει το άγχος και την νευρικότητα και δρα ως μυοχαλαρωτικό.

Λουΐζα (Aloysia citrodora)
H Λουΐζα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για πεπτικές διαταραχές όπως δυσπεψία, αέρια, κολικούς, διάρροια και δυσκοιλιότητα. Χρησιμοποιείται επίσης για τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και της διάθεσης, καταπραϋντικό των νεύρων, πόνο στις αρθρώσεις, προβλήματα στον ύπνο (αϋπνία), άσθμα, κρυολογήματα, πυρετό, αιμορροΐδες, κιρσοί, δερματοπάθειες και ρίγη.

Λυκίσκος (Humulus lupulus)
Ο λυκίσκος χρησιμοποιείται κυρίως για άγχος, διαταραχές του ύπνου, ανησυχία, ένταση, διέγερση, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής- υπερκινητικότητας (ADHD) και νευρικότητα.

Βρείτε το σε εξειδικευμένα καταστήματα ζώων συντροφιάς- www.woofmoda.gr

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares