home Γενικά, Επικαιρότητα Pet Festival: Το πιο συναρπαστικό κυναθλητικό και φιλοζωικό γεγονός της χρονιάς!

Pet Festival: Το πιο συναρπαστικό κυναθλητικό και φιλοζωικό γεγονός της χρονιάς!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sharing is caring!

Γράφει η Νατάσσα Κωστάκη, editor Κατοικίδια εν Δράσει

Στο πλαίσιο της 11ης διεθνoύς έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία, Zootechnia 2019, στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης, έλαβε χώρα από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου το φιλοζωικό φεστιβάλθεσμός για την Ελλάδα, το Pet Festival.

Το Pet Festival προάγει:
Την ανάπτυξη του φιλοζωικού αισθήματος
των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
• Την προβολή των εξειδικευμένων προϊόντων,
καθώς και των υπηρεσιών τους στο ευρύ κοινό.
• Την εκπαίδευση του επισκέπτη προς τη συνειδητή κηδεμονία των ζώων συντροφιάς.

Η επισκεψιμότητα στο Pet Festival ήταν τεράστια, ενώ ποικίλες δραστηριότητες δημιούργησαν ένα γιορτινό πνεύμα με πρωταγωνιστή τη φιλοζωία! Έτσι οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγώνες agility, ένα υπέροχο, διαδραστικό κυνάθλημα μετ’ εμποδίων, στο οποίο η ταχύτητα και η μοναδική σχέση σκύλου-χειριστή εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους! Στην ουσία, πρόκειται για ένα άθλημα κατά το οποίο ο κηδεμόνας/χειριστής καθοδηγεί τον σκύλο σε μία στημένη διαδρομή με εμπόδια, προσπαθώντας να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο από άποψη ακρίβειας και αποφυγής λαθών όσο και από ταχύτητας, πάντα υπό την εποπτεία ενός επίσημου κριτή, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη χάραξη της διαδρομής και για την επισήμανση τυχόν λαθών μεταξύ της κάθε ομάδας (σκύλου και χειριστή).

Οι λάτρεις των καθαρόαιμων φυλών είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν την ειδική έκθεση Βελγικών ποιμενικών, δηλαδή, έκθεση μορφολογίας υπό την αιγίδα του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος αφιερωμένη στους τέσσερις τύπους της φυλής του Βελγικού ποιμενικού, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες μπορούσαν να ενημερωθούν για όσα επιθυμούσαν από επίσημους εκτροφείς! Επιπρόσθετα, ο Νίκος Βαζάκας, εκτροφέας και διεθνής κριτής μορφολογίας, παρουσίασε τη φυλή και τη μορφολογία των Ιαπωνικών Ακίτα, αυτών των υπέροχων, μεγαλοπρεπών και ρωμαλέων σκύλων!

Οι επισκέπτες του Pet Festival γνώρισαν τη θετική μέθοδο εκπαίδευσης με clicker, συμμετείχαν στην εκμάθηση εντυπωσιακών tricks, έπαιξαν frisbee, καθοδήγησαν τον σκύλο τους σε μία διαδρομή agility, αλλά και δοκίμασαν το διαδραστικό άθλημα του agility με εκπαιδευμένους σκύλους, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των Αιμιλία Τζήλιου, Μαρία Αρμανίδου και Χρυσούλα Χασάπη!

Επιπρόσθετα, το Φιλοζωικό Σωματείο Πανοράματος έδωσε το «παρών» και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα υπέροχα σκυλάκια της φιλοζωικής προς υιοθεσία, να ενημερωθούν πάνω στη συνειδητή και υπεύθυνη κηδεμονία και να τους προσφέρουν μία παντοτινή οικογένεια!

Στο πλαίσιο των φιλοζωικών δραστηριοτήτων του Pet Festival, τα μέλη της ομάδας Ζ.ω.Ε.Σ (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) και οι εθελοντές της, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, φέρνοντας με τον καλύτερο τρόπο εις πέρας την αποστολή τους να διαπαιδαγωγήσουν φιλοζωικά τους μικρούς επισκέπτες μέσω του διαδραστικού και πολυθεματικού εκπαιδευτικού προγράμματός τους «Ζωο… φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης», καθώς και του προγράμματος «Θεραπευτική Αγκαλιά», εγκεκριμένα και τα δύο από το ΥΠΕΠΘ. Επίσης, μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Παπαποστόλου (συγγραφέας του «Δώρου», της πρώτης αυτοβιογραφίας σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού) με τίτλο «Το Δώρο της Διώνης: Δες τη ζωή μέσα από τα όνειρα ενός αδέσποτου σκύλου». Πρόκειται για ένα βιβλίο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, για μικρούς και μεγάλους!

Στην ειδική ενότητα για τη γάτα, η οποία φιλοξενήθηκε στο Pet Festival 2019, οι λάτρεις των υπέροχων και αξιολάτρευτων αιλουροειδών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά εντυπωσιακές καθαρόαιμες φυλές, όπως Σαβάνας, Περσίας, Ιμαλαΐων και Βρετανική και να μάθουν τα πάντα γύρω από αυτές! Επιπρόσθετα, το φιλοζωικό σωματείο Αδέσποτος Πλανήτης παρευρέθηκε στο Pet Festival, με σκοπό να γνωρίσουν όλοι οι επισκέπτες από κοντά τα υπέροχα γατάκια της φιλοζωικής προς υιοθεσία, να ενημερωθούν πάνω στη συνειδητή και υπεύθυνη κηδεμονία, και να τους προσφέρουν το παντοτινό σπίτι που τους αξίζει!

Επίσης, στην ενότητα για τα πτηνά συντροφιάς οι επισκέπτες ρώτησαν τα μέλη του Συλλόγου Πτηνών Αναψυχής Μακεδονίας (ΕΠΑΜ) και έμαθαν τα πάντα γύρω από τα καναρίνια. Στο περίπτερο του ΕΠΑΜ παρουσιάστηκαν δείγματα από τις φυλές καναρινιών που εκτρέφουν τα μέλη του Συλλόγου. Έτσι, οι επισκέπτες θαύμασαν από κοντά μεγάλη ποικιλία καναρινιών τύπου και χρώματος, ενώ συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για το υπέροχο χόμπι της εκτροφής πτηνών αναψυχής, για τη συνειδητή κηδεμονία, τη φροντίδα, τη διατροφή και την υγεία τους!

Σε ό,τι αφορά τη φροντίδα και την περιποίηση των μικρών μας φίλων, όλες τις ημέρες του Pet Festival έλαβαν χώρα ενημερωτικά σεμινάρια grooming, καθώς και ομιλίες που αφορούσαν στις βασικές αρχές καλλωπισμού και περιποίησης των μικρών ζώων! Έγινε επίδειξη κουρεμάτων συγκεκριμένων φυλών από αξιόλογους επαγγελματίες και εξειδικευμένους groomers του κλάδου, όπως ο Φραγκίσκος Τασούλας, η Ελένη Μίντζη και ο Φάνης Χιλιώτης, ενώ παρουσιάστηκε η φυλή του Ιαπωνικού Ακίτα και του Βέλγικου ποιμενικού, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες των σεμιναρίων για τη μορφολογία της εκάστοτε φυλής, καθώς και για τον σωστό εκθεσιακό καλλωπισμό τους.
Και φέτος το Pet Festival κατακλύστηκε από κόσμο που υποστηρίζει τη φιλοζωία, ενώ είχε τη χαρά να συμμετέχει ενεργά σε μία υπέροχη γιορτή, όπου για ακόμη μία φορά η αγάπη για το κατοικίδιο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής!

Sharing is caring!


Μοιραστείτε με τους φίλους σας
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
shares